Stomatologie estetica

•  
    • 939 mesaje
    19 Nov 2003, 00:40
    0 0
    In copilarie am purtat aparat pt. ca aveam dintii strambi. A fost greu, a durat ceva timp si, cum nu era popular pe atunci, eram stresata ca radeau copii de mine...
    In fine, acum e relativ OK situatia cu exceptia unui canin care ma deranjeaza si pe care as vrea sa il "repar" = pilit si imbracat in portelan.
    Merita efortul ? A facut vreuna dintre voi asa ceva ?
    Imi e teama sa nu cad din lac in put si sa am cine-stie-ce neplaceri dintr-un moft, la urma urmei.

Va multumesc
  •  
    • 49 mesaje
    19 Nov 2003, 10:02
    0 0
    Laperla draga,
    sunt medic stomatolog si , prieteneste te sfatuiesc s-o lasi balta cu ideea ta! In cel mai rau caz,se mai poate pune un aparat pentru aducerea caninului complet pe arcada, dar sa slefuiesti un dinte sanatos doar pt. asta... Si mai ia-o si asa: e sarmul tau!Cu cit imbraci mai tirziu dintii, cu atit mai bine, daca se poate niciodata, si mai bine!
  •  
    • 233 mesaje
    19 Nov 2003, 19:01
    0 0
    draga cristina ,indraznesc sa intervin si eu cu o intrebare,profitind de faptul ca esti medicul stomatolog. ce parere ai de tratamentul pt albirea dintilor intr-un cabinet specializat? Eu sint fumatoare si..desi ma spal regulat pe dinti (sint ff constiinciosa la capitolul acesta) dintii mei nu sint asa cum as dori, nu sint asa albi...Te rog din suflet sa-mi spu in ce consta acest procedeu de albire si daca se merita sa-l fac. Dintii ramin la fel de albi daca voi continua sa fumez? Multumesc anticipat!
    Andreea
  •  
    • 939 mesaje
    19 Nov 2003, 19:24
    0 0
    Multumesc pt. raspuns. Ma bucur ca vine din partea unei eve in domeniu. De asta ma temeam si eu - de a nu pica din lac in put, castig dpdv estetic si pierd dpdv al sanatatii dintelui.
    Sunt interesata si eu de raspunsul la problema albirii dintilor.

CIAO,
  •  
    • 49 mesaje
    20 Nov 2003, 12:43
    0 0
    Sunt 2 chestiuni distincte:
    1. curatarea dintilor prin detartraj si periaj profesional, care e bine sa se faca cel putin o data pe an, la fumatoare chiar la 6 luni.Prin aceste proceduri terapeutice se inlatura coloratiile exogene de pe dinte (adica cele aduse prin fumul de tigara, cafea, alimente, saruri depuse din saliva).Este foarte sanatos si pentru dinte si pentru gingii.Nu influenteaza insa culoarea naturala a dintelui, il curata, il albeste daca era foarte murdar, dar nu-i influenteaza culoarea naturala.
    2. Albirea propriu-zisa, care se face dupa o prealabila curatare a dintelui si care efectiv iti modifica culoarea naturala. Exista o serie de substante, mai mult sau mai putin agresive pentru dinte, cele mai indicate sunt cele care actioneaza prin eliberare de oxigen, in concentratie mica.De ex. Opalescence 10% .E singura concentratie aprobata de American Dental Association.Efectul dureaza intre 3-5 ani, dupa care se poate relua, cu o cantitate mai mica de gel.Trebuie stiut ca exista anumite nuante ale dintilor care nu se albesc frumos, cum ar fi nuantele de alb- gri. Trebuie sa fiti consultate de medic inainte de a face asa ceva. In plus, trebuie astupate toate cavitatile carioase cu un ciment provizoriu inainte de albire si abia dupa aia facuta albirea. Obturatiile si lucrarile protetice nu se albesc.Pretul este destul de mare, pentru ca este un lux, nu o necesitate ;aprox. 120 euro pentru ambele arcade.
    Sper ca v-am lamurit cit de cit...
  •  
    • 233 mesaje
    20 Nov 2003, 16:51
    0 0
    cristina, iti multumesc din suflet pt raspuns!
  •  
    • 13 mesaje
    3 Feb 2004, 04:31
    0 0
    Am o intrebare pentru d-na care spunea ca e medic stomatolog.Spuneati ca nu e indicat sa scoatem dintii sanatosi(si strambi )doar de dragul esteticii,insa am vazut ca Shania Twain(celebra cintareata)a facut acest lucru.Si nu a scos doar unul,ci aproape pe toti.O admiram pentru dantura perfecta dar am vazut niste poze cu ea din perioada adolescentei si am remarcat ca avea niste dinti foarte uriti.
    Problema mea este ca si eu am un canin(primul de linga incisivi)strimb care ma complexeaza foarte tare.M-am interesat de aparatele dentare si am aflat ca unul pemanent costa in jur de 400 de dolari si trebuie schimbat la fiecare 2-3 luni.
    Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in cazul acesta.
  •  
    • 11 mesaje
    3 Feb 2004, 12:50
    0 0
    Am si eu o intrebare, tot pentru doamna, sau domnisoara Cristina, si m-asi bucura daca n-ati putea lamuri in aceasta problema. Am 25 de ani si imi doresc si eu foarte mult sa-mi indrept dintii, avand in vedere ca nu am vrut sa port cand am fost copil aparat. Am inteles ca acum se poate pune la orice varsta acstfel de aparate. M-ar interesa cam cat timp ar trebui sa-l port, ce implica (adica daca trebuie sa merg regulat la control) si daca se poate un pret estimativ. Va multumesc anticipat.
  •  
    • 145 mesaje
    3 Feb 2004, 18:40
    0 0
    La Perla,am si eu un dinte rebel a carui pozitie nu s-a corectat , deoarece cind eram mica am fost deasemenea refractara la folosirea constanta a aparatului dentar.Acum m-am obisnuit cu dintele si-l ignor.Face parte din peisaj!
    Draga Cristina,
    Ma intereseaza varianta cu albitul dintilor.Aceasta solutie, presupun ca este acida pentru dantura.Ce efect are in timp asupra dintilor?
    Cristina, spune-mi te rog de cit timp e folosita procedura de albire in Romania si daca a trecut pentru cineva perioada de 3-5 ani si a revenit sa reediteze experienta cu albirea?Din punct de vedere profesional recomanzi aceasta procedura?
    Multumesc!