extrauterina

•  
    • 2 mesaje
    5 Iul 2007, 16:56
    0 0
    Buna ma numesc Ela am 28 de ani si in luna aprilie am avut o extrauterina.A mai avut cineva?Va rog sa imi spune-ti si mie ce trebuie sa fac mai departe sa nu se mai repete.Am fost in Buc.la Prof.Poiana si mi-a spus ca nu imi poate garanta nimic, sa incerc si daca se intimpla se intimpla, mai exista si dupa ,solutii.Mi-e tare frica, imi doresc un copil foarte mult.Astept raspunsurile voastre .Va multumesc frumos!
  •  
    • 7 mesaje
    6 Iul 2007, 09:42
    0 0
    Ella asa este nu-ti poate garanta nimeni ca urmatoarea sarcina nu va fi iar o extrauterina. Si eu am patit acelasi lucru acum 9 ani, si pana acum un an am facut tratamente sa raman insaricnata. Trebuie sa nu te gandesti ca urmatoarea sarcina poate fi extrauterina. Eu nu mai credeam ca o sa raman insaricnata (anul trecut doctorul meu mi-a spsu ca numai cu VITRO o sa raman insarcinata) si uite ca acum mi-am facut testul de sarcina si este pozitiv. Totul este sa nu stai stresata daca am ramas, daca este extrauterina, nu te gandi si ai sa vezi ca o sa fie bine.
  •  
    • 231 mesaje
    6 Iul 2007, 11:40
    0 0
    Ella, depinde cum a decurs extrauterina, cu operatie clasica sau laparoscopica, cu pierderea trompei sau nu.Oricum ar fi,planul nostru de bataie este urmatorul:la cea mai mica intarziere a menstruatiei test de sarcina, trebuie sa iasa pozitiv, inclusiv la extrauterina, chiar daca a doua linie este mai slaba.Apoi se poate detecta din sange Hcg-ul(hormonul de sarcina) si se repeta la 48 de ore, daca-i creste concentratia este bine, nu-i extrauterina, daca nu creste...e cam grav.Asta pentru ca in primele saptamani de sarcina nu se vede nimic la ecograf, iar pe noi ne intereseaza sa stim cat mai repede daca-i sarcina sau nu, daca-i normala sau nu.
    Apoi, investigatiile care preced viitoarea sarcina, mult asteptata de noi ar trebui sa cuprinda o histersalpingografie, sa vada daca trompa ramasa e buna, libera, ca altfel ne chinuim mult si bine sa ramanem insarcinate.Insa si aici sunt controverse, unii medici spun ca nu se vede daca este si permeabila trompa, asa ca cel mai bine ar fi sa studieze laparoscopic, in cazul in care nu ramai insarcinata.
    Avand in vedere ca extrauterina a fost in aprilie, 3 luni ar trebui repaus total, iar pe mine m-au sfatuit ca un an sa nu raman, pentru ca sunt operata clasic, ca la o cezariana.Oricum au trecut 2 ani si nimic....din pacate!!!
    Ce sa-ti mai spun???Depinde de organismul tau, cat este de reglat cm, daca mai sunt si alte probleme in functionarea ovarelor si mai ales de gandirea noastra pozitiva, asa cum ai citit mai sus.Nu trebuie sa ne gandim ca ni se va intampla iar, ci doar ca o sa fie bine, ca Dumnezeu are grija de noi si totul va fi bine, cu voia Lui.
    Nu-i timpul pierdut, mai ales ca eu am 33 de ani si tot mai sper, in conditiile in care am o singura trompa si ceva probleme in reglarea cm!!!
    Mai vorbim, ca-i mare lucru sa mai stii si alte cazuri si sa afli ca se poate intampla minunea,de fapt asta ne da curaj.Sanatate si un bebe sa vina in dar si la noi!!!
  •  
    • 231 mesaje
    6 Iul 2007, 11:54
    0 0
    Preciosa, felicitari, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos, ca mare minune este!!!
    Poate ne dai mai multe detalii, cum s-a intamplat, daca au mai aparut si alte sarcini de la extrauterina, ce investigatii si tratamente ai facut.Asta daca nu e pre mult... insa ne dai sperante noua, celor care am trecut prin aceleasi experiente si acum asteptam sa se intample minunea.Cat mai multe detalii ne-ar fi de folos sa intelegem ca trebuie sa avem rabdare,ca totusi, 9 ani nu-i putin.De asta sustin eu ca fiecare copil e un dar de la Dumnezeu!!!Ce sa facem ca sa-l meritam???Sanatate multa si Doamne ajuta sa fim aici, pe forum ,cand ne vei spune ca-l tii pe bebe in brate!!!
  •  
    • 7 mesaje
    6 Iul 2007, 12:09
    0 0
    Multumesc mult anigriv, acum am emoti ca o sa trebuiasca sa ma duc la doctor sa spuna daca este bine si ce am de facut.
    Dupa extrauterina nu am mai ramas gravida, si cand ne-am hotarat sa facem copii am mers la doctor si am inceput tratamente.
    In prima faza (3luni)polidin si antibiotic , apoi am facut histerosalpincografie si mi-au spus buna trompa permeabila in 3 luni ramnai gravida, nu am ramas.
    Dupaia am facut la Giulesti tratament, perfuzii se numesc, contact sexula dirijat, si in final mi-a spus ca pot sa raman gravida prin VITRO.
    E pot sa-ti spun ca dupa ce mi-a spus de vitro (acum un an) nu m-am mai dus la doctor, am zis daca raman bine daca nu infiez un copil, deci nu mai eram stresata ca nu raman gravida. Pana luna trecuta cand trebuia sa-mi vina si sani ma dureau si mie nu-mi venea, am facut test si a iesit pozitiv. Mie nici acum nu-mi vine sa cred, pana nu ma duc la doctor sa-mi confirme ca este sarcina.
    daca vrei iti dau mailul meu si scriem pe mail sau pe messenger.
  •  
    • 231 mesaje
    6 Iul 2007, 12:12
    0 0
    Daaa,sigur ca vreau,ca asa tinem legatura mai usor, plus ca suntem langa tine acum, ne rugam sa fie bine,ca doar ti-am spus ca-i minune de la Dumnezeu!!!
  •  
    • 7 mesaje
    6 Iul 2007, 12:23
    0 0
    moni_ro2004@yhoo.com
  •  
    • 2 mesaje
    6 Iul 2007, 13:57
    0 0
    Va multumesc frumos pentru raspunsurile si incurajarile voastre.Extraunterina am decoperit-o relativ repede si eram deja in spital cand am aflat acest lucru .In privinta histerosalpingografiei nu stiu ce sa mai zic ,am fost la dr.pregatita sa o faca si a zis ca este prea devreme si nu o sa fie concludenta iar acest lucru tot nu o sa imi dea singuranta, asa ca mai bine sa mai asteptam .Deasemenea mi-a recomadat sa inecerc sa raman cat mai repede (dupa cele 3 luni,si o eu am tot operatie ca si la cezariana)pt. ca in timpul operatiei a mai facut ceva (nu stiu ce) la trompa ramasa si ar fi bine sa se intimple acum ca sa nu se infunde iar.Oricum, astept sa vad cum o sa evolueze lucrurile si daca nu o sa fie cum ar tebuii m-am gandit si eu la posibilitatea sa infiezi un bebelus.Va pup , va doresc noroc(pe mine ma cam ocoleste in ultimul an)( si multa sanatate si mai astept vesti de la voi sau solutii .
  •  
    • 510 mesaje
    7 Iul 2007, 19:25
    0 0
    preciosa,din cate stiu eu,si in sarcina extrauterina iti iese pozitiv testul de sarcina...
    ai grije de tine...si,felicitari daca ai intradevar bebe.
  •  
    • 231 mesaje
    9 Iul 2007, 08:08
    0 0
    Ella, stai cumintica si ai incredere in Dumnezeu, nu ne lasa si vom avea si noi puiutul nostru, trebuie numai sa avem rabdare!!!Eu de ex. nu am vrut 8 ani bebe, ca de.... casa, profesia si acum Dumnezeu o fi zis,astepta si tu putin ca si eu am asteptat 8 ani sa-ti trimit un sufletel!!!Glumeam, dar nu trebuie sa vezi asa negru, se poate intampla oricui, adoptiile se desfasoara inca greoi in Romania, poate gresesc, daca cineva a reusit sa ne povestesca, sincer si mie imi place orice copil, dar inca nu as face pasul asta!!!Ce medic ai???Si asta e foarte important, sa te sustina, sa-ti explice, sa nu te descurajeze!!!Pupici si mai vorbim!!!
  •  
    • 7 mesaje
    9 Iul 2007, 10:53
    0 0
    La voi cum s-a manifestat extrauterina? ca eu cand am avut, am avut menstruatia normala si apoi am inceput sa pierd sange. Poti sa ai extrauterina fara sa-ti vina menstruatia si fara sa pierzi sange?
  •  
    • 231 mesaje
    9 Iul 2007, 11:46
    0 0
    Preciosa,am scris in prima mea postare ca prima analiza ar trebui sa fie Hcg-ul, hormonul de sarcina, care apare la testele de sarcina, insa se poate face si din sange si daca are concentratia normala si mai si creste dupa 48 de ore(deci se repeta analiza)este ok,adica sarcina normala!!!
    Si eu am avut menstruatie in prima luna de sarcina, cu ceva intarziere si parca mai abundenta, iar la 2 saptamani am inceput sa pierd sange, cu picatura, a durat cam o saptamana si s-a rupt trompa, deci faceam cam 2 luni de la ultima menstruatie normala.
    Ideea e ca nu trebuie neaparata sa-ti vina, iar sange pierzi tarziu, cand sarcina e mare si deja forteaza trompa.
    Depinde cum e a doua liniuta, evidenta sau mai slaba si pana faci 6-7 saptamani sa se vada la ecograf, fugi la o clinica particulara si iti dozeaza Hcg-ul din sange!!!Asta ca sa nu mai stai in suspans.E adevarat ca pana nu vezi cu ochii tai la ecograf ca e bine, in cuibusorul lui, stai cu o frica!!!Apoi pana ii vezi inimioara batand si tot asa, fiecare etapa are farmecul si emotiile ei, dar e frumos!!!
    Doamne ajuta sa fie bine!!!!
    Am uitat sa va spun ca nu am apucat sa-mi fac nici macar un test de sarcina atunci, asa de bleaga am fost ca nu mi-am dat seama ca e sarcina, nici dupa sanii modificati, nici dupa mirosul de tutn care ma deranja!!!Asta e, am ajuns in urgenta la spital, operatie clasica,nu se mai putea face altceva si am pierdut trompa.Dar nu e cazul acum, o sa fie bine!!!