Dorm prea mult?
-
0 0Ma intreb si eu ... pentru ca am auzit ca e ok daca dormi 8 ore pe noapte. Well, eu daca dorm doar 8 ore, sunt moarta de somn a doua zi. Cam 10 ore sunt ok. Dar tot mi se pare mult si nu stiu cum sa fac sa ma obisnuiesc sa dorm mai putin. Acum cateva luni aveam un job de 8 ore (de la 8 la 16) si dupa-masa in plus faceam traduceri acasa, uneori pana la 11-12 noaptea. De rezistat, am rezistat, dar tot timpul eram ca un zombie (Deh, ce nu fac eu pt niste bani in plus). Acum am ramas doar cu traducerile, teoretic nu mai sunt asa de obosita, dar tot dorm prea mult. Deja ma enerveaza la culme...
Mentionez ca nu beau cafea, rar imi pun ness in laptele de dimineata, dar de placere, nu ca sa ma tina treaza.
Nu vreau sa devin dependenta de cafea. Am alta sansa? Ca ma gandesc ca la un moment dat o sa am iar un servici normal, o sa am si o familie eventually si va trebui sa fac ceva sa-mi ajunga mai putine ore de somn... -
roxy, fiecare individ are un anumita nevoie de somn, aceasta difera de la persoana la alta. sunt persoane care dorm 6-7 ore si sunt odihnite iar alte au nevoie de 10,11 ore. este normal. nu este vorba de boala ci doar de organism.
acest lucru mi-a spus un medic din vienam, pe care l-am intrebat in legatura cu fata mea, care doarme putin. explicatia asat am primit-o de la el. chiar mi-a spus ca el are nevoie tot de 10 ore de somn. -
roxy, datoriile la somn se acumuleaza in timp, urmand sa trebuiasca platite ulterior (uneori cu dobanda).
nu stiu ce varsta ai, dar stiu ca, pana pe la varsta de 18 sau chiar 20 de ani, nevoia de somn este mai mare decat in cazul adultilor. adolescentii au nevoie de minimum 10 ore de somn pentru a functiona bine in timpul zilei - lucru care, din pacate, este prea putin cunoscut. asta face ca parintii sa considere ca au un copil lenes si sa ii ceara sa doarma mai putin, ceea ce fireste ca are ca rezultat o scadere a randamentuluui la invatatura.
si da, angel are dreptate: unii oameni au sistemul nervos de asa natura, incat au nevoie de mai multe ore de somn decat altii.
oricum, pe masura ce inaintezi in varsta, necesarul de ore de somn scade.
asa ca... dormi linistita, ca-i de bine
-
Multumesc fetelor, de raspunsurile pozitive.
Donna, am 24 de ani, deci cred mai aproape de adolescenta decat de varsta matura (asta mi-o imaginez eu ca fiind pe la 40 de ani). Si tot timpul am dormit mult, inca de mica, am fost genul de bebelus care doarme cuminte nu urla toata noaptea.
Cat despre calitatea somnului, ce pot sa zic ... stau la casa, intr-o zona linistita, cu aer curat si dorm singura intr-un pat dublu. Deci, chiar am conditii super de dormit. Si daca ma trezesc (pt ca de exemplu imi zgarie pisica la usa, sa o las inauntru), in 5 minute adorm la loc. Si nu ma culc niciodata in zori, ca apoi sa dorm pana la pranz (cum am auzit ca fac altii si stiu ca nu e sanatos asa).
O sa profit de perioada asta in care imi permit sa dorm ca sa-mi incarc bateriile pentru mai incolo.
Va pup fetelor si multumesc! :*