prima vizita la ginecolog

•  
    • 3297 mesaje
    3 Iul 2007, 22:48
    0 0
    vreau si eu detalii. ce se intampla acolo, cum e... am citit peste tot k dupa ce iti incepi viata sexuala e bine sa faci un control de rutina... si chiar as vrea sa ma duc, doar k ... mi'e un pic frica... si dak puteti sa imi ziceti si mie niste nume de clinici, doctori, din astea... preferabil din bucuresti sau din constanta.

ps: am 17 ani, fac 18 anul viitor,tocmai in iunie, iar mama nu stie k mi'am inceput viata sexuala...

un pic de help...
  •  
    • 465 mesaje
    3 Iul 2007, 23:35
    0 0
    Eu am mers pt prima data la ginecolog pentru ca voiam o solutie sa mi se regleze ciclul. Nu m-a pus pe celebrul scaun (de ala imi era groaza, dar in acelasi timp eram oarecum pregatita), mi-a pus o gramada de intrebari, m-a asigurat de nu stiu cate ori ca totul e confidential (imi povestea ca veneau la ea mamele fetelor sa le spuna daca mai sunt virgine sau nu si normal ca ea nu putea sa spuna nimic). Mi-a mai facut o ecografie unde mi-a detectat un ovar marit. La urmatorul control isi revenise, so...
    Eu cred ca nu te pune pe scaun decat daca ai probleme cu scurgeri neobisnuite si trebuie sa-ti recolteze probe.
    Apropo, am tot auzit de testul Papanicolau, dar n-am inteles niciodata, cum se face exact. Cine stie? Multumesc
  •  
    • 3297 mesaje
    3 Iul 2007, 23:47
    0 0
    chiar... ce e aia? k am mai citit pe site de asa ceva, da' habar n'am ce e...

si unde ai fost? k dak e o ea... m'as simti mult mai bine.
  •  
    • 91 mesaje
    4 Iul 2007, 07:58
    0 0
    Testul papanicolau se face in felul urmator. Te urci pe masa ginecologica in pozitia corespunzatoare si iti ia secretie cu ajutorul unui betisor( ca ala de urechi).Nu este deloc dureros.
    Un control ginecologic nu consta numai in a sta dr de vorba cu tine. Trebuie sa te si palpeze pe burta, sa iti ia secretie ca sa vada daca esti in regula. Este ff simplu. Lasati jena la o parte si ganditi-va ca nu sunteti singurele care faceti lucrul asta si dr e obisnuit cu asa ceva.
    pup si multa sanatate. Daca mai aveti intrebari..