Duphaston -sfaturi insufiecinta ovariana
-
3 Iul 2007, 16:170 0Buna fetelor, am si eu unele intrebari in ceea ce priveste medicamentul Duphaston. Mie mi-a fost dat de doctora endocrinolog pt ca am insufiecnta ovariana (adica aveam sangerari o data la 2 luni). Mi-a zis sa le iau timp de 6 luni(2 pastile pe zi timp de 10 zile apoi pauza si sa reincep iarasi de la 16 zi a venirii ciclului menstrual). Am auzit insa ca acest medicament ar fi puternic, ca duce la pilozitate excesiva, si ca ingrasa. Este adevarat? Mercic astept raspunsurile voastre
-
3 Iul 2007, 16:21si eu iau de 6 luni duphaston insa nu am observat nici un fel de pilozitate excesiva si intr-adevar am luat putin in greutate dar asta pt ca nu am mai fost atenta ce mananc, zic eu....
eu zic sa stai linistita si daca ar fi sa te ingrasi, nu ai cum sa iei mai mult de 1-2 kg care se pot da foarte repede jos!
sanatate multa! -
3 Iul 2007, 16:35multumesc de raspuns. Si tu tot pentru insuficienta ovariana le iei? Daca da, pastiele ti-au rezolvat problema? Eu am 22 de ani si am luat timp de 3 ani dar cu pauze Desorelle fapt ce mi-a produs aceasta insuficienta ovariana si m-am si ingrasat foarte mult (cam cu 15 kg in acesti ani) Acum mi-e foarte greu sa tin un regim si sa revin la cum am fost de aceea ma gandeam ca daca si duphastonul ingrasa...era ultimul lucru care imi mai lipsea
-
4 Iul 2007, 12:18salutare..si eu i-au duphaston de vreo 2 luni da' eu am slabit vreo 4 kilograme..S-ar putea ,la mine, sa fie si de la elixirul din fructe de soc pe care il iau in paralel cu duphastonul...e prima luna de tratament ?
-
9 Iul 2007, 22:20Am ajuns la a doua luna de tratament si tocmai am fost la doctor si mi-a dat pastilele pentru urmatorele 2 luni. Ce se va intampla dupa ce se termina tratamentul? Ar trebuie sa-mi vina menstruatia regulat adica la 28 de zile? Si daca nu va veni iarasi trebuie sa mergi la control? uff