De ce racesc vara?

•  
    • 2386 mesaje
    3 Iul 2007, 14:45
    0 0
    De ce racesc primavara si vara, dar nu iarna cand toata lumea din jur e racita sau are gripa? Mi se pare ciudat.
  •  
    • 9835 mesaje
    3 Iul 2007, 15:52
    0 0
    daca racelile sunt de genul rinita, sinuzita, amigdalita, laringita, ai putea sa ai un fond alergic, pe care polenul si praful il agraveaza, sensibilizandu-ti caile respiratorii.
  •  
    • 68 mesaje
    4 Iul 2007, 08:10
    0 0
    buna,si eu patesc acelasi lucru
    la mine se manifesta cu dureri de umeri,febra interna,nu am putere in maini sunt tot timpul obosita.
    iarna nu am nimic.eu cred ca transpir dupa care stau in aer rece sau in curent si atunci se declanseaza aceste simptome.
    iau vitamina C,paracetamol si daca trebuie si antibiotice.
    multa sanatate
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Iul 2007, 09:58
    0 0
    binecutza, in cazul tau cred ca e vorba de o adaptare insuficienta la caldura, din cauza unei vitalitati scazute.

o persoana cu o vitalitate buna are suficienta energie ca sa incalzeasca, dar sa si raceasca organismul.

cauzele lipsei de vitalitate pot fi: allimentatia inadecvata, un foc digestiv scazut, toxine acumulate.

faptul ca in timpul verii ti se inflameaza articulatiile (posibil sa fie tenosinovita, adica inflamatia tecii conjunctivale a tendoanelor, care cedeaza deseori la comprese reci si masaj cu niflugel) este un indicator al acumularii de toxine, care duce la scaderea imunitatii (tenosinovita este o boala inflamatorie reumatismala care poate avea origine infectioasa). de cele mai multe ori, crizele de tenosinovita apar vara, declansate de caldura excesiva. tocmai de aceea, desi pare paradoxal, se recomanda compresele reci si nu cele calde.

articulatiile umerilor sunt complexe si fragile, susceptibile la multe afectiuni degenerative.
    trebuie sa ai grija de ele
  •  
    • 68 mesaje
    4 Iul 2007, 12:31
    0 0
    multumesc de raspuns
    ai dreptate,corpul meu se obisnuieste foarte greu la schimbarile de temperatura si cel mai greu este vara.
    deci donna, solutia pt mine ar fi sa imi taresc sistemul imunitar?
    alimentatia o tin sub control, in sensul ca nu mananc prajeli si nici conserve etc.un singur lucru nu fac-sa mananc fructe
  •  
    • 2386 mesaje
    5 Iul 2007, 15:27
    0 0
    Vara racesc din cauza curentului si a aerului conditionat si nu stiu cum sa evit asta.
  •  
    • 1166 mesaje
    5 Iul 2007, 16:16
    0 0
    asa pateam si eu..si stii cum am scapat? culmea...in fiecare toamna fac un vaccin antigripal si gata..pana anul urmator nu mai am nimic...de nici un fel...cateodata simt vara ca parca incepe sa ma doara in gat sau asa..dar a doua zi cand ma trezesc nu mai am nimic...super!!