metode contraceptive

•  
    • 9 mesaje
    14 Nov 2003, 09:41
    0 0
    Buna fetelor,
    Intrebarea mea este daca mai stiti ceva metode contraceptive ( nu ma refer la pilule sau prezervativ).Dati-mi si mie ceva sugestii.
    Va multumesc anticipat
  •  
    • 180 mesaje
    14 Nov 2003, 13:45
    0 0
    Mai exista si metoda calendarului. Adica exista o perioada de zece zile pe luna in care esti fertila si atunci nu trebuie sa ai contact sexual neprotejat. In rest poti sa iti faci de cap . Te poti baza pe aceasta metoda daca ai o menstruatie regulata. Mai multe detalii gasesti aici: http://www.121.ro/content/cupluri_si_dragoste/sex_si_sanatate/s_sex_planner_357/index.php3.
    Pupici!
  •  
    • 346 mesaje
    14 Nov 2003, 15:19
    0 0
    Ceva sugestii, sunt si contraceptive vaginale, nu mai tin minte cum se numesc le-am folosit acum mult timp in urma, stiu ca erau japoneze si aveau forma de covrigel, bine in miniatura sau montarea unui sterilet la un cabinet de ginecologie.
  •  
    • 9 mesaje
    14 Nov 2003, 16:20
    0 0
    Si "covrigeii" ii monezi de fiecare data cand prestezi sau ii pui pt mai multa vreme?
  •  
    • 104 mesaje
    14 Nov 2003, 20:26
    0 0
    Alte metode contraceptive pot fi, afara de pilule combinate, anticonceptionale injectabile (tot pe baza de hormoni) sau prezervativ:
    - diafragma: dispozitiv care actioneaza ca o bariera care impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul. Trebuie folosita in combinatie cu un spermicid si pastrata timp de 6 ore dupa contactul sexual.
    - spermicidele: se prezinta sub forma de tablete spumante ("covrigeii" de mai sus ), creme spermicide, supozitoare vaginale, ovule, filme (foite filmate) etc.; se aplica inainte de fiecare contact sexual.
    - abstinenta periodica: trebuie evitat contactul sexual pe durata perioadei fertile.
    Pentru stabilirea duratei de fertilitate se folosesc 3 metode:
    a. masurarea temperaturii vaginale;
    b. observarea mucusului cervical;
    c. stabilirea perioadei fertile in functie de ciclul menstrual.
    - coitul intrerupt sau retragerea inainte de ejaculare ( Asta-i naspa si pentru tine si pentru el!)
    - steriletul: un mic dispozitiv introdus in cavitatea uterina, care impiedica fixarea ovulului fecundat. Eficacitatea este pana la 10 ani dupa insertie, in functie de tipul de dispozitiv.
  •  
    • 104 mesaje
    14 Nov 2003, 20:34
    0 0
    N-are rost sa-ti mai spun de legarea trompelor sau vasectomie (sterilizarea pe cale chirurgicala) sau despre implanturi subdermice cu preparate hormonale retard! Sper ca ai un copil sau macar vrei sa ai unul!
    Daca ai deja un copil, pune-ti un sterilet. Este sigur pentru mai mult timp, mai comod ca nu mai stai sa te verifici inainte de..., cand iti vine atunci o faci, fara griji. Depinde de organismul tau daca il suporta. Dezavantaje ar fi ca ciclul menstrual este mai abundent dupa montarea steriletului si ca se insereaza dupa dilatarea colului si anestezie locala, care sunt cam neplacute.
  •  
    • 96 mesaje
    17 Nov 2003, 09:29
    0 0
    pentru calculul perioadei de fertilitate incearca urmatorul link :

http://sanatate.org/teste/ovulatie.html
  •  
    • 9 mesaje
    17 Nov 2003, 09:42
    0 0
    Multumesc mult pt sfaturi.
    Este mai sigur sa folosesc spermicidele sau diafragma?
  •  
    • 104 mesaje
    17 Nov 2003, 19:30
    0 0
    Daca-ti convine diafragma, atunci se foloseste combinat cu spermicidele.
  •  
    • 9 mesaje
    18 Nov 2003, 12:26
    0 0
    Dar daca folosesc doar spermicidele este suficient?
  •  
    • 130 mesaje
    18 Nov 2003, 14:19
    0 0
    Eu zic ca DA. Personal, folosesc de ani de zile spermicid (crema) si nu am avut niciodata surprize.
  •  
    • 55 mesaje
    27 Nov 2003, 21:02
    0 0
    Eu folosesc foite cu nonoxinol de 3 ani si nu am avut nici o problema.
  •  
    • 346 mesaje
    28 Nov 2003, 03:01
    0 0
    Deci fiind anticonceptionale vaginale le folosesti la fiecare contact, se introduc cu putintel timp inainte de a incepe pentru ca trebuie sa se dizolve. Se comporta la fel cca supozitoarele vaginale, dar eu una nu-ti recomand supozitoarele pentru ca, atunci cand incep sa se dizolve fac o spuma de te sperii si la un moment dat nu mai simti nimic. Dar cea mai buna metoda e calendarul, iar cand nu ai voie fara protectie foloseste prezervativul, eu una o folosesc de cand m-am casatorit de 13 ani si nu am avut probleme in plus decat cand mi-am dorit un bebe. Fetita mea are 9 ani si sa-mi traiasca! Noroc