INTREBARE URGENTA?
-
0 0Eu am avut ciclu pe 5 iunie si a tinut pana pe 10 cand am avut si primul contatct dar cu prezervativ apoi al doilea contact l-am avut pe 16 si pe 17 al treilea cu metoda de prevenire coitus intreruptus pe care o folosesc de 5 ani si nu am patit nimic pana acum, dupa care pe 18 au inceput sa ma doara sani, daia nu stiu ce sa cred e posibil sa ai simptomele astea intrun timp asa scurt daca esti gravida??? Ce credeti astept un raspuns urgent mentionez ca sani nu sunt tari si ma dor la atingere si dimineata cand ma dau jos din pat, si am mai observat ca nu ma mai dor dupa ce am contact sexual" Am mai avut contact pe 20 si 21 iunie dupa care pe 25 sani nu ma mai dureau asa rau doar putin si ma dor si azi la fel, nu am nici o simptoma de sarcina si nici sani nu sunt umflati doar ca uneori mi se vad venele prin pielea de la sani si nustiu daca asa se vedea si inainte. As dori sa imi spuneti care sunt primele simptome ale unei sarcini si cand apar ele? pot aparea si inainte sa vina menstruatia sau dupa ce trebuia sa vina??? Multumesc astept un raspuns.
-
yoyomi, e posibil sa fie vorba doar de sindromul premenstrual.
zici ca ultimul ciclu ti-a venit pe 5, iar sanii au inceput sa te doara cam pe 18, ceea ce e clar ca se suprapune peste perioada de ovulatie, cand sanii incep sa devina durerosi la femeile la care sindromul premenstrual este mai pregnant (canicula poate fi un factor agravant, in cazul tau - la fel si in ceea ce priveste dilatarea venelor din zona sanilor).
plus de asta, spui ca durerea dispare dupa ce faci sex si pe masura ce te apropii de data la care trebuie sa-ti vina urmatorul ciclu - astea ar fi inca doua chestiuni potential linistitoare.
deci sanse sa nu fie vorba de o sarcina sunt destule.
simtomatologia unei sarcini, in ceea ce priveste sanii, este urmatoarea: sanii se umfla, devin durerosi, iar sfarcurile devin foarte sensibile.
alt simptom timpuriu al unei sarcini este somnolenta diurna.
in principiu, ciclul ar trebui sa-ti vina candva, in urmatoarele 3 zile (luni, marti sau miercuri) - asta daca ai un ciclu regulat.
daca nu-ti vine pana joi-vineri, fa un test de sarcina. -
Chiar acum cateva zile vorbeam cu o prietena cu probleme asemanatoare.Vroiam sa te intreb daca iti mai faci cate un control al sanilor din cand in cand,sa nu apara chistulete.La ea asta e problema si ciudat ca nu o mai dor sanii dupa contact sexual.Daca nu e sarcina,poate e doar ceva hormonal.Daca iti vine menstruatia si durerile continua mai bine ai merge la un medic ginecolog!