ce se intampla pe pielea mea??? :(((
-
1 0Sunt disperata!Acu aproape 1 sapt.m-am trezit cu o "ciupitura de tantar" p soldul stang si vreo alte 4,grupate,sub buric.Am crezut initial ca m-a muscat un tzantzar sau vreo alta gaza.Cele de sub buric m-au mancat si scarpinandu-ma au devenit mai mari si foarte urate.De 2 zile aplic Bepanthen si,parca,nu mai sunt atat de evidente.
"Ciupitura" de pe sold,insa,care nu m-a mancat 1 sapt intreaga,a inceput aseara cand am si observat ca in jurul ei mai aparusera inca 3-4.In somn cred ca m-am scarpinat.Rezultatul:o "ciupitura" imensa de circa 6cm/8cm,mare,umflata,rosie,care ma mananca.
Ce Dzeu sunt astea?Ciupitri de tzantzar,sigur nu sunt!Poate ft vorba de o alergie?
Astept cu mare interes un raspuns!
Multumesc anticipat! -
bellina ai purtat cumva blugi in ultima vreme? Daca raspunsul este afirmativ vezi daca ciupiturile nu coincid cu locul unde capsele de la blugi ating pilea (respectiv catarama de la curea). Eu imi pansez sau dau cu lac (dar asta este solutie temporara deoarece la spalat lacul sare) toate capsele de la blugi. Se pare ca este o alergie provocata de un anumit element din componenta metalului din care e facuta capsa (eu as paria pe nichel).
Nu am alta idee
-
Daca ai impresia ca animalutele tale au luat purici, in loc de Frontline, cumpara-le o zgarda antipurici de alea noi, costa in jur de 100 in functie de unde o cumperi, care tine cam 3 luni. Asa am patit si eu cu ciinele, dupa ce l-am dat cu Front., la aproximativ 1 saptamina a inceput sa se scarpine de-l luau dracii,si asta in mijlocul patului cuiva. L-am luat si m-am dus cu el la veterinar care mi-a spus de zgarzile astea ca ar fi f bune. Si intradevar sunt.
Maia. -
Buna Bellina.
Eu una sufar de o gramada d alergii dar ma inrosesc si ma umflu ingrozitor de la muscaturile de paianjen.Vreau sa zic ca veninul ala sta umflat sub piele si ma mananca intr-un hal!!!oribil c mai. Incearca cu canamicina si cu Dermovate. Asta din urma e o crema pt tot felul de afectiuni ale pielii si la alergiile mele cumplite am observat ca are un efect foarte bun.Scapi de mancarimile si usturimile ciupiturii.Nu t speria ca in locul unde ungi cu crema o sa s albeasca putin pielea. Iar pt urmele in urma mancarimii am observat ca e buna canamicina. Pui si tu un strat cat de cat mai gros d canamicina si nu atingi locul ca sa isi faca efectul mai bine.
Sper sa iti treaca
-
sigur, dermovate oricum o sa-ti sensibilizeze pielea si o sa prinzi infectii mai repede, iar kanamicina o sa-ti distruga si ultimele bacterii bune de pe piele care ti-au ramas

serios acum, cele doua sunt medicamente care trebuie indicate de medic si au multe efecte adverse, chiar folosite corect.
eu zic sa-ti faci timp sa mergi la medic, sa stabilesti ce e exact, si apoi sa tratezi. -
Nu,Rebelles,nu dau semne k ar avea puroi...
Casandra,ma intrebai ceva legat de blugi..si m-ai pus pe ganduri,pt k zonele in care mi-au aparut coincid cu zona in care blugul(+cureaua) imi atinge pielea.(sub buric si ,in laturi,pe sold)Acum,autosugestie or ba,fapt e ca acum cateva zile cand am luat acea pereke de blugi pe mine si am strans-o tare(am cam slabit si altfel nu mai stau pe mine)mi s-a parut k parca incepe sa ma manance si celalalt sold.Am renuntat la ei de cateva zile.
"Ciupitura" insa a ramas cam la fel,urata si inca ma mai mananca din cand in cand.N-am ajuns la doctor pt k a fost weekend dar azi sau maine cel tarziu ma duc.
Am vb cu medicul meu gastro-entero.(sunt sub tratament pt gastrita si altele ale stomacului)si el zicea,k la cate medicam.iau pt stomac,e exclus sa fie ceva de la alimente)
Va multumesc mult pt raspunsuri!!!