A sau F despre anticonceptionale?

•  
    • 89 mesaje
    11 Nov 2003, 12:56
    0 0
    este real sau nu ca anticonceptionalele duc la scderea ,intr-o oarecare masura, a apetitului sexual,a nivelului de"umezire"?Ce alte efecte adverse ati avut si care nu au fost mentionate in prospect???
  •  
    • 233 mesaje
    11 Nov 2003, 14:06
    0 0
    Eu iau de aproape 3 ani Rigevidon si nu pot spune ca am simtit vreo schimbare in acest sens.Adevarul este ca nici inainte nu aveam un apetit sexual exagerat,dimpotriva.Singura schimbare este ca stau fara grija iar ciclul este ceas ceea ce nu se intimpla si inainte de a le lua)Depinde de organismul fiecareia dintre noi..
    Pupici!
    Andreea
  •  
    • 790 mesaje
    11 Nov 2003, 14:13
    0 0
    eu nu le am nici pe cele mentionate la "reactii adverse" in prospect.
    numai lucruri bune despre logest.
  •  
    • 89 mesaje
    12 Nov 2003, 13:36
    0 0
    mersic ,fetelor...mai astept si alte pareri...este o problema pe care am auzit-o de la mai multe tipe....pupici
  •  
    • 83 mesaje
    12 Nov 2003, 15:10
    0 0
    Kappa, de cat timp iei Logest?
  •  
    • 790 mesaje
    13 Nov 2003, 10:55
    0 0
    zuzen, de vre-un an jumate - 2. nu ma certati, stiu ca trebuie sa fac pauza o luna, dar mi-e frica efectiv ca o sa fie ca inainte sa le iau.
    zuzen, daca vrei mai multe detalii despre efectele logest...asupra mea...you just need to ask!
  •  
    • 19 mesaje
    13 Nov 2003, 11:29
    0 0
    Eu iau Microgynon de 3 ani si nu am avut deocamdata nici un efect advers. Dar ma simt mult mai bine inainte aveam niste tulburari ingrozitoare legate de ciclu.
  •  
    • 790 mesaje
    13 Nov 2003, 12:43
    0 0
    spitzi, tu ai facut pauza?
  •  
    • 104 mesaje
    13 Nov 2003, 13:37
    0 0
    Eu am luat vreo 6 luni "Diane 35". Cica "erau cele mai si cele mai"!
    Acum depinde si de organismul fiecareia dintre noi. Am renuntat sa mai iau, deoarece (fiind si fumatoare) aveam dureri de picioare, de gambe si aparusera si niscai probleme cu ficatul.
    Am avut menstruatia regulata si inainte si cat le-am luat si m-am mentinut la o greutate constanta de 64 kg, desi mancam la fel ca la inceput.
    Dupa ce am intrerupt "tratamentul", mi s-au bulversat toate: tulburari de ciclu (cu intarzieri de pana la 1 luna jumate), am luat brusc 24 de kg (in 2 luni), plus probleme cu tiroida (de la o "gusa mica" am ajuns la "gusa medie cu tendinta la nodularizare") si nu reusesc sa mai scap de surplusul de kile acumulate, chiar daca am tinut regim, am facut fitness, sauna si alte alea, bashca faptul ca nu stiu cum sa ma mai pazesc de vreo sarcina nedorita.
    Singurul avantaj a fost cel ca mi s-a redus in oarecare masura pilozitatea de pe picioare. Cat despre apetitul sexual... in perioda cat le-am luat nu mai aveam chef de nimic.
    Acum...
  •  
    • 89 mesaje
    13 Nov 2003, 13:40
    0 0
    fetelor ia cineva Marvelon?ce parere avetzi?
  •  
    • 19 mesaje
    13 Nov 2003, 14:22
    0 0
    Nu n-am facut pauza si chiar saptamana trecuta am fost la un control si doctorul mi-a zis sa iau linistita in continuare fara pauza mai ales daca ma inteleg bine cu ele.
  •  
    • 790 mesaje
    13 Nov 2003, 15:20
    0 0
    vai de mine, cipicuta! acum chiar ca mi-e frica sa ma las de ele! chiar si numai pt 1 luna! 24 de kg?!
    m-am hotarat! ma marit cu ele! "pana cand moartea ne va desparti"!
  •  
    • 790 mesaje
    13 Nov 2003, 15:41
    0 0
    bey, nici nu mai stii ce sa crezi cu doctorii astia. a mea doctorita mi-a spus ca e un must sa fac pauza o luna, chiar daca nu mi-a scazut ciclul sub 3 zile. ca cica si asta ar fi o reactie posibila. al tau zice ca nu! habar nu am!
  •  
    • 19 mesaje
    14 Nov 2003, 10:05
    0 0
    Draga kappa, merg pe mana lor. Inainte aveam alt doctor (s-a pensionat si nu mai consulta) care mi-a spus tot asa sa ma supraveghez si sa nu intrerup tratamentul. Parintii mei sunt medici si cred ca daca era un must sa intrerup imi ziceau si ei ceva. Asa ca... fiecare cum stie.
  •  
    • 15 mesaje
    14 Nov 2003, 11:28
    0 0
    Dragele mele, eu iau Logest de vreo patru luni. Cand trebuie sa fac o pauza?
  •  
    • 233 mesaje
    15 Nov 2003, 10:26
    0 0
    Daca mergi la 5 medici auzi 5 pareri diferite! V-am mai spus,iau de aproape 3 ani Rigevidon si am facut o singura pauza de 1 luna. Cind le-am reluat nu mi-a mai fost rau ca la inceput, am avut doar dureri suportabile de sini si atit! In luna in care nu am luat pastilele ciclul a fost mai abundent si a tinut mai mult. In rest..totul a fost ok! Pupicei!
    Andreea
  •  
    • 790 mesaje
    18 Nov 2003, 16:28
    0 0
    emmeline, mie doctorul mi-a spus ca dupa un an sa fac 1 luna pauza. am depasit de mult 1 an si nu am facut nici o pauza. efecte negative nu am.
    andreea, tocmai de asta mi-era si frica sa fac pauza: ca o sa fie mai abundent si ca o sa dureze mai mult. ce nu-mi place. asa ca nu o sa fac deocamdata.
    numai daca imi scade sub 3 zile, ceea ce, spune doctorul meu, un semn clar ca trebuie sa fac pauza.
    spitzi, thanks!
  •  
    • 5 mesaje
    18 Nov 2003, 16:29
    0 0
    eu am trait pe propria piele scaderea libidoului, cu deosebire in prima luna de anticonceptionale. Am luat Triregol timp de 6 luni pentru rezolvarea unor chisturi ovariene (care, intr-adevar, s-au rezolvat in 3 luni, asa cum mi-a zis si doctorita, dar scaderea libidoului am constatat-o la citeva zile, cred ca dupa o saptamina. M-am oprit pentru ca am peste 30 de ani si nu se recomanda cu multa caldura anticonceptionalele la virsta asta, mai ales din cauza ficatului.
  •  
    • 2234 mesaje
    18 Nov 2003, 18:30
    0 0
    se recomanda pauza si pentru sanatatea ficatului si pentru a nu obisnui organismul cu hormoni neprodusi de el. deci se spune ca poate aparea sterilitatea dupa o perioada lunga, fara pauza. acum nu stiu ce sa zic. de la medic la medic parerile difera. mie asa mi s-a spus
  •  
    • 233 mesaje
    18 Nov 2003, 22:44
    0 0
    kappa tie ti-a spus sa faci pauza la 1 an de zile iar mie..dupa 6 luni sa fac pauza o luna.Exact ce spuneam mai devreme: "cite bordeie atitea obiceiuri"..la fel si cu medicii. Sa stiti ca ciclul abundent l-am avut doar in acea luna de pauza apoi a revenit la normal,adica 3 zile si ff putin. Va pup!
    Andreea