cancer ovarian

•  
    • 17 mesaje
    23 Iun 2007, 13:35
    0 0
    buna
    Sora mea are cancer ovarian. la RMN iau gasit multe chisturi pe ficat rinichi splina si adenopatie inghinala este operata si are un ovar scos .MA POATE SFATUI CINEVA CE SA FACA?oare sa fie metastaza?
  •  
    • 274 mesaje
    23 Iun 2007, 19:15
    0 0
    Draga mea,
    nu i-a recomandat chimioterapie? In astfel de cazuri se face chimio sau radioterapie, mai ales pentru chisturile de pe celelalte organe.
    Eu sunt tipa cu tumoarea pe colon.
  •  
    • 17 mesaje
    24 Iun 2007, 10:32
    0 0
    Buna,
    Sora mea a inceput la o saptamina citostatice dupa operatie dar totusi sunt ingrijorata din cauza adenopatiei inghinale .Tu cum te simti?
  •  
    • 274 mesaje
    24 Iun 2007, 21:56
    0 0
    Buna draga mea,
    ce este adenopatie inghinala? Inghinala stiu, dar adenopatia nu stiu la ce se refera.
    Nu ma simt grozav. Chimioterapia mi-a rascolit rinichii si ficatul cu bila. Trebuie sa ma duc sa-mi fac din nou investigatii. E foarte pacatoasa chimio. asta. Toata otrava asta care o baga in tine, te da peste cap. Iti este rauin timpul ei,iti este rau dupa. Iti vine sa-ti iei lumea in cap. Dar asta e. Este o speranta. Trebuie sa o facem. Cu toate ca eu am impresia ca de multe ori se fac experimentari pe noi.
    Astept raspuns, cum se simte sora ta.
    Maia
  •  
    • 17 mesaje
    25 Iun 2007, 15:29
    0 0
    Buna MAIA
    Adenopatia este cresterea in volum a gaglionilor limfatici.Poate fi de natura imflamatorie sau tumorala.
    Sora mea se opereaza miercuri de histerectomie totala in Bucuresti la Coltea.Iti multumesc ca mi-ai raspuns si iti doresc numai bine , tinem legatura.
    pa- pa
  •  
    • 17 mesaje
    25 Iun 2007, 15:29
    0 0
    Buna MAIA
    Adenopatia este cresterea in volum a gaglionilor limfatici.Poate fi de natura imflamatorie sau tumorala.
    Sora mea se opereaza miercuri de histerectomie totala in Bucuresti la Coltea.Iti multumesc ca mi-ai raspuns si iti doresc numai bine , tinem legatura.
    pa- pa
  •  
    • 274 mesaje
    25 Iun 2007, 15:45
    0 0
    Draga mea,
    Va tin pumnii la amindoua pentru miercuri. Problema asta se rezolva relativ usor, dupa mine problema sorei tale este a chisturilor de pe diverse organe, acolo va trebuie un doctor nu zic bun,caci este impropriu, ci cu experienta.
    Va pup pe amindoua, va tin pumnii, si astept vesti bune.
    Maia.
  •  
    • 115 mesaje
    28 Iun 2007, 03:28
    0 0
    In timpul chimioterapiei / radioterapiei e util sa bea zilnic suc proaspat (la storcator de fructe adica) de sfecla rosie + radacina de patrunjel + telina + morcov. Contine o gramada de vitamine si minerale si face pofta de mancare, o chestie esentiala in periada respectiva. Mama mea a baut sucul asta in timpul tratamentului si a reactionat f bine, fara stari de rau.

Dieta e foarte importanta, zic eu. Tre sa manance cat mai natural - fructe, legume, peste. Fara prajeli, fara carne. Chestia cu carnea nu e din motive fantezist naturiste ci pt ca contine vitamina B12 care face tumora sa cresaca (problema cu celulele rele e ca se inmultesc foarte repede si din pacate vitamina asta le ajuta sa se inmulteasca).

SI nu tre sa ia vitamine de la farmacie. Toate vitaminele tre sa fie din fructe si legume proaspete. Asta stiu de la un doctor.

Si.. daca e sa i se recomande radioterapie sa nu accepte decat la aparatul numit accelerator. NU la cobaltron. Din cate am inteles e o tehnologie mai noua. Accelerator exista la IOB si la Elias. O mai fi si in alte parti dar nu stiu eu. La Coltea nu era in iarna, dar stiu ca urmeaza la un momendat sa il instaleze si acolo (il au cumparat dar nu functiona inca in iarna).

Sanatate.
  •  
    • 274 mesaje
    28 Iun 2007, 10:30
    0 0
    Dragele mele, va vorbeste un om care a facut chimioterapie aproape un an de zile. Este ceva f.neplacut si cu repercursiuni pe viitor. Mie mi-a distrus toata circulatia periferica. Bine, nu la toata lumea se manifesta la fel.
    In ceea ce priveste alimentatia, poti sa maninci ce-ti permite organismul, in afara de lucruri grase, caci iti afecteaza ficatul.
    Ca vitamine nu poti lua aproape nimic , caci contin vit.B. Un singur complex poti lua 9VITA (ala chinezesc) dar atentie ca ingrasa. Am simti-to pe propria mea piele.
    Astept vesti de la voi dupa operatie.
    Maia
  •  
    • 8403 mesaje
    28 Iun 2007, 13:38
    0 0
    si banala vitamina C protejeaza celule canceroase de actiunea chimioterapiei.

s-a demonstrat stiintific....
  •  
    • 115 mesaje
    28 Iun 2007, 15:32
    0 0
    Deci. Eu nu am spus ca vitaminele in general nu sunt bune. SUNT BUNE. Un doctor de la spitalul Polizu mi-a spus insa ca NU e bine sa-i dau mamei vitamine pastile, ci sa-si asigure nevoia de vitamine din surse naturale - mere, portocale, ananas, kiwi, caise, zmeura, spanac, rosii, ardei etc.

Despre carne, lapte, oua si derivate - va spun sigur ca au vitamina B12 care face celulele maligne sa se inmulteasca si mai repede. Pt cine nu ma crede pe cuvant, lasati-mi aici o adresa de mail si va trimit (in engleza) mai multe informatii despre vitamina B12 gasite pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Iar prajelile - am citit in nenumarate articole din reviste de sanatete si pe internet ca in timpul procesului de prajire apar niste substante cancerigene.

Se considera a fi citostatic natural sfecla rosie, broccoli, varza de bruxelle, ananasul .. si caisele am inteles ca ar avea ceva proprietati in sensul asta, dar nu mai stiu exact.

http://news.softpedia.com/news/Legumele-crucifere-previn-cancerul-pulmonar-ro-11216.shtml (stergeti spatiile lipsa din adresa ca sa puteti vedea pagina)

Mama mea a fost diagnosticata in decembrie cu cancer de col uterin stadiul III B. Dupa 3-4 zile de soc am inceput sa ma informez ce anume pot face ca sa ajut tratamentul clasic. Tot ce v-am sfatuit mai sus sunt chestii deja experimentate pe mama. Nu am mai lasat-o sa manance aproape nimic prajit / preambalat (cu E-uri, conservanti, coloranti) / si cat mai putina carne. Doar peste si ocazional pui (desi si ala e crescut deseori cu hormoni ca sa se faca gigantic asa ca nu stiu cat de sanatos e). SI a baut in fiecare zi sucul de sfecla + restul despre care vorbeam in postul anterior. La operatie (acum o luna) doctorul mi-a spus ca nu mai era nici urma de tumoare (de unde initial era cat o conopida).

Acum.. fiecare procedeaza cum considera ca e mai bine. Sanatate la toata lumea
  •  
    • 8403 mesaje
    28 Iun 2007, 16:14
    0 0
    Roro, mai da te rog detalii.ce fel de fire are mama ta?bataioasa?optimista?cancerul era confirmat?nu exista posibilitatea unei erori?

ma intereseaza rezultatul, si daca nu te deranjeaza....
  •  
    • 115 mesaje
    28 Iun 2007, 16:50
    0 0
    Diagnosticul a fost pus in urma unei biopsii. Manma la inceput n-a vrut sa creada. Si nu a plans, nu si-a smuls parul din cap.. pur si simplu a zis "asta e situatia, ce pot face de-acum incolo?". E si o fire foarte luptatoare (cam pesimista insa) dar toata familia a sprijinit-o, i-am gasit pe net tot felul de povesti ale unor persoane in stare mai grava decat ea care au supravietuit ca sa inteleaga ca daca urmeaza tratamentul are sanse mari sa scape cu bine.

Cred ca a avut o mare importanta si faptul ca a mers la medici renumiti carora le-am carat din greu. Experienta doctorului isi spune cuvantul in asemenea situatii.

Ideea e ca n-am privit-o nicio secunda cu mila. Si n-am plans de fata cu ea, chiar daca asta faceam acasa 90% din timp cand era la spital. A vazut ca noi suntem puternici si avem incredere ca se va face bine si a avut curaj sa se lupte. Am avut grija sa nu se oboseasca si sa nu se streseze ca inainte si am convins-o sa mergem la padure, la munte, in parc cu toate ca initial nu prea ii ardea de asa ceva. Dar i-a folosit ca sa mai uite pt cateva ore de probleme si sa-si incarce bateriile.
  •  
    • 8403 mesaje
    28 Iun 2007, 16:59
    0 0
    sau poate ca si mama ta este o norocoasa, iar o parte din noroc si-l cladeste singura...

sanatate multa!
  •  
    • 17 mesaje
    28 Iun 2007, 17:38
    0 0
    Draga r.o.r.o
    *mama ta sufera de acelasi diagnostic?

*ma intereseaza sa stiu daca este operata si ce virsta are.
    *si de cit timp a fost diagnosticata .
    *iti multumesc mult pentru sfaturi.
    *sora mea a fost operata, doctorul a spus ca nu a mai gasit nimic dubios si au trimis la biopsie din ceea ce au scos.
    *va multumesc tuturor
    *mai vorbim cind o sa mai am vesti.
  •  
    • 17 mesaje
    28 Iun 2007, 17:45
    0 0
    scuza-ma am vazut mai tirziu ca ai sccris ce diagnostic are mama ta sunt cam obosita si nu am fost atenta la toate discutiile
    inca o data scuze.
    pentru r_o_r_o_.
    multa sanatate ptr. mama ta si pentru tine ca are un asa sprijin
  •  
    • 115 mesaje
    28 Iun 2007, 18:30
    0 0
    Mulumesc pentru urari, si eu doresc sanatate la toata lumea
  •  
    • 274 mesaje
    28 Iun 2007, 21:53
    0 0
    Dragele mele,
    Fruntea sus. Chimioterapia este crunta dar nu omoara , ajuta. Incurajarile pe care l-e dati celor de linga voi operati, sund de un ajor pt.ei de nu va dati seama. Faptul ca ai cu cine vorbi, care te asculta si vorbeste cu tine, chiar daca bati cimpii, fara sa te repeada, ii va ajuta sa scape de depresia aia nenorocita care se face dupa.
    Rindul trecut cind am vorbit de vitamine, si spuneam ca singurul permis este 9Vita, am uitat de vit.C care intradevar este nemaipomenita, foloseste la cresterea imunitatii.
    Va pup.Multa sanatate.
    Maia.
  •  
    • 6 mesaje
    3 Iul 2007, 12:01
    0 0
    Draga Lumicrang,
    nu dispera. Si eu am avut aceeasi problema. O tumoare pe ovarul drept, dar cand m-au operat medicii au scos tot. Am facut chimio pana acum 6 sedinte si mai am de facut 2. Dupa a 5 a sedinta de chimio mi-am facut analiza (marker tumorali) si mi-a iesit foarte bine (adica limita maxima 35 UI/ml sange iar mie mi-a iesit 8,78 UI/ml). Ce sa iti spun este foarte greu (psihic in primul rand)dar trebuie sa lupti, sa iti accepti boala si asa cum a spus si mama lui roro trebuie sa te gandesti ce ai de facut de acum incolo ca sa iti fie cat mai bine. Eu trebuie sa lupt pentru ca am o fetita de 7 ani care la toamna incepe scoala si are mare nevoie de mine. Este f.greu cand ma intreama: Mamai, tu nu ai sa mori niciodata, nu-i asa? Si cum credeti voi ca ma simt? Pentru ea LUPT si voi lupta in continuare.
    Dupa ce m-am operat am stat acasa 21 de zile si atat. Am inceput sa fac tratamentul cu chimio imediat dupa ce am aflat rezultatul de la laborator si in tot acest timp de 6 luni am fost la serviciu. Tratamentul consta in 1 zi cu perfuzii si apoi plec acasa. Vreau sa va spun ca mama mea nu este in stare sa isi faca singura mancare si ma duc la ea si ii fac eu, merg si la facultate -sunt anul II, mai am un an si termin. Incerc sa imi continui viata ca inainte si sa fac tot ce imi spun medicii pentru ca pana acum totul a fost bine. Ceea ce spune roro in privinta alimentatiei este FORATE ADEVARAT, am inceput si eu sa tin un fel de dieta vegetariana. Dupa tratamentul cu chimio intr-adevar 5 zile ma simt un pic cam rau dar imi fac injectii contra gretei in fiecare dimineata (5 zile) si ma simt OK, mai putin senzatia de greata dimineata. Oricum in cele 5 zile mananc numai ce am pofta (alimentatie ovo-lacto-vegetariana). Daca vreti sa ma intrebati orice puteti (nu ma supar) dar nu pot raspunde la intrebari decat zilnica de la 8-16 pentru ca acasa nu am net.
    NU DISPERATIA, MERGETI CU DUMNEZEU INAINTE - pentru ca el nu ne lasa si ne da sa ducem atat cat putem,
    Va sarut.
  •  
    • 17 mesaje
    3 Iul 2007, 12:25
    0 0
    Buna Ralyly
    Sa sti ca m-ai linistit un pic cu ceea ce mi-ai scris.Tu cind te-ai operat?
    -unde faci chimio?
    -spune-ne si noua ce maninci tu daca nu te superi?
    -sora mea iese vineri din spitalul coltea si ma intereseaza mult ce trebuie sa facem de acum incolo.
    multumesc mult
    pa pa
    vreau sa tinem legatura daca vrei si tu