intrebare despre analize

•  
    • 1352 mesaje
    21 Iun 2007, 13:19
    0 0
    La ce clinica sau medic as putea sa merg si sa cer un set de analize pt rinichi,ficat,inima etc.Daca mg la medicul de familie,el o sa ma intrebe ce ma doare si n-o sa ma trimita la analize doar pt ca eu ma simt nesanatoasa,desi nu ma doare nimic.
  •  
    • 4487 mesaje
    21 Iun 2007, 13:24
    0 0
    Ba de ce sa nu te trimita? Este obligatia lui ca medic. Vrei sa-ti faci un control general. Care ar fi problema lui sa nu-ti dea?
  •  
    • 1352 mesaje
    21 Iun 2007, 13:33
    0 0
    Pai,cand ma duceam la primul meu medic de familie si ii ziceam ce ma doare se uita la mine de parca eram paranoica si ipohondra si parca trebuia sa-l conving ca sunt bolnava.al doilea era super de treaba dar s-a mutat f departe.
    N-am chef sa ma duc la un medic de familie si sa incerc sa-l conving ca eu vreau sa stiu care e starea mea de sanatate.In general cand medicul de familie da o trimitere la control,o da pe baza suspiciunii unui anumit diagnostic.
    Daca nu gasesc un medic de familie intelegator,vreau macar sa ma duc la o clinica particulara,unde sa dau un ban,dar sa stiu ca merita.
  •  
    • 4487 mesaje
    21 Iun 2007, 14:01
    0 0
    Da, intradevar. Daca nu gasesti un medic bun care sa te inteleaga si nu-i batut in cap cum sunt majioritatea medicilor, mai bine te duci la o clinica particulara, unde dai un ban, dar esti tratata cum trebuie si nici nu stai la coada. Eu asa mai fac. Ma duc la Medicover, ca acolo am gasit medici buni si dau banul si nu stau la coada si sunt tratata si regeste. Ca nu indraznesc sa-mi spuna nici du-te mai incolo. Cel putin asa este la acest Medicover.
    Chestia mai urata este ca medicul de familie iti da retele gratuite sau compensate, altfel cel de la clinica iti da reteta, dar trebuie sa o cumperi. Nu stiu daca pot si ei sa fie medici de famili, dar poti sa intrebi. Multa sanatate.
  •  
    • 510 mesaje
    21 Iun 2007, 20:04
    0 0
    intradevar,cecs, cei de la clinica iti dau reteta care nu e compensata/gratuita.
    dar... cu acea reteta te duci la medicul de familie care iti prescrie alta reteta(cu aceleasi medicamente, bineinteles) , numai ca aceasta e gratuita/compensata...asta pentru ca pe med de fam nu-l intereseaza unde ti-ai facut analizele, ci diagnosticul...