Sarcina dupa metotrexat
-
14 Iun 2007, 00:170 0Am facut 2 injectii cu metotrexat pt sarcina extrauterina si asa am reusit sa scap de operatie..dr mi-a spus ca trebuie sa astept 3 luni pana sa incerc sa raman iar insarcinata dar totusi imi este frica sa nu afecteze o eventuala sarcina...am inteles ca e foarte toxic acest metotrexat...as dori sa stiu daca a mai facut cineva aceste injectii pt extrauterina si cat timp a trebuit sa se protejeze...va multumesc
-
14 Iun 2007, 07:34Buna, eu fac un tratament pt poliartrita reumatoida cu metotrexat tablete, de vreo cativa ani. Medicul mi-a spus ca nu trebuie sa raman gravida in aceasta perioada si nici un urmatorii 2 ani dupa ce stopez tratamentul pt a se putea elimina total din corp. Am inteles ca sunt cateva teste de laborator care se fac pt a masura gradul de toxicitate din corp dupa folosirea metotrexatului. Dar sunt si pastile care accelereaza eliminarea acestuia. In cazul tau, avand in vedere ca ai facut doar 2 injectii cred ca e ok sa faci "pauza" 3 luni. Sanatate!!!
-
15 Iun 2007, 22:54Serry, cum ai depistat sarcina extrauterina la timp, ca eu nu m-am prins decat cand s-a rupt trompa, asa ca am pierdut o cale de acces...Doamne fereste, sper sa nu mai fie cazul niciodata sa trecem prin asa ceva, dar...???Ai facut si test de sarcina, iese pozitiv in astfel de cazuri???Sanatate multa si sa auzim de bebe!!!
-
16 Iun 2007, 01:05Pai am facut un test de sarcina care mi-a iesit slab pozitiv si exact in ziua in care trebuia sa imi vina menstruatia am avut o pata maronie care in zilele urmatoare a devenit o scurgere maronie...am scris si pe forum despre asta..atunci nu eram sigura ca e extrauterina pt ca am fost la 6 doctori si fiecare mi-a spus altceva:sarcina incipienta pt ca nu se vedea nimic in uter sau dereglare hormonala sau avort spontan....etc Eu am avut in urma cu 3 ani o alta extrauterina si de asta mi-am cam dat seama ca nu e in regula ceva..asa ca am mers la bucuresti unde cu o eco transvaginala au reusit sa o descopere.Probabil ca au aparatura mai buna si mai multa rabdare...mi-au facut imediat betahcg si cum era destul de mica valoare 252 am scapat cu 2 injectii de metotrexat la interval de o zi una fata de cealalta.Dar a trebuit sa stau internata 4 zile sub supraveghere...am avut noroc pt ca am depistat-o la timp...asta e ..speranta moare ultima