Dureri menstruale

•  
    • 159 mesaje
    11 Iun 2007, 16:54
    0 6
    In prima zi de ciclu, de fapt, in primele 2-3 ore, am niste dureri groaznice. Uneori imi e si greata. Alteori am si diaree.

Imi trece cu Nurofen si dupa ce tin picioarele in apa fiarta.

Am avut durerile astea cam dintotdeauna, cu exceptia perioadei in care am luat anticonceptionale.

La ginecolog nu am mai fost de un an si jumatate si am de gand sa merg. Voiam doar sa stiu daca se mai intampla cuiva asa ceva.

Am citit ca ar putea avea legatura cu o afectiune a tiroidei, dar hormonii tiroidieni sunt in limite normale.

Scurgerile nu au insa un debit prea mare. E chiar usor redus. Uneori abia daca dureaza 3 zile.
  •  
    • 2439 mesaje
    11 Iun 2007, 17:09
    1 2
    o gramada de femei au astfel de probleme!
    Eu am migrene,balonari,diaree,dar le tratez:No-spa,Triferment,Emetiral,ce pot,cate un Flamexin,pt migrena iau Quarelin.
    ASTA E:SUNTEM FEMEI!!!
  •  
    • 242 mesaje
    25 Iun 2007, 18:35
    4 1
    si eu am aceleasi simptome lady , nurofen marcofen dar tot asa imi primele oare ma doare de zici ca nasc
  •  
    • 1 mesaje
    25 Iun 2007, 23:36
    4 0
    Si eu am dureri foarte mari, in primele 2 zile. Daca ai dureri dintotdeauna si daca analizele iti ies ok iar la gineco iti spune ca esti in regula atunci e vorba de o dismenoree primara, cand durerile sunt provocate, ca in cazul meu, de o substanta numita prostaglandina. Toate femeile au contractii uterine in timpul ciclului mentrual, insa nu toate le percep cu dureri (crampe). De obicei femeile care sufera de dismenoree primara au nivelul de prostaglandina in sange de 7-13 ori mai mare decat valorile normale. Spui ca iti trece cu nurofen, ceea ce imi sustine cumva parerea. Nurofenul contine ibuprofen, care este un antiinflamator nesteroidian, cu rol de a inhiba prostaglandina. Din cate am citit eu nu exista remedii naturale de a scade nivelul de prostaglandina, doar medicamentos, cu AINS (antiinflamatori nesteroidieni). Tot din grupus AINS fac parte si Indometacin, Diclotard, Diclofenac, Piroxicam, Flamexin insa nu stiu care nu din ele are efect maxim asupra ta. Eu obisnuiesc sa iau diclotard sau Flamexin iar mai nou de 2 luni iau Dismenocalm de la plafar, care se pare ca ma ajuta (la ultimul cliclu n-am mai zacut asa in pat, am avut dureri, dar nu mi-au afectat asa mut activitatile zilnice).
    Daca mai vrei detalii legate de prostaglandina sau dismenoree, let me know
  •  
    • 2778 mesaje
    26 Iun 2007, 00:22
    2 0
    Si eu am greata si varsaturi de la durerile prea puternice
    Nici nu ma pot tine pe picioare,asa de rau imi este
  •  
    • 248 mesaje
    28 Iun 2007, 15:08
    0 0
    Si eu cred ca am dismenoree primara, pt. ca tot asa, in primele 2 zile am dureri foarte mari, care se amelioreaza cu Nurofen. La control dr. ginecolog mi-a spus ca e totul in regula si ca n-am ce face, sa iau antiinflamatoare in primele 2 zile. Am incercat cu ceai de galbenele inainte de menstruatie, dar nu a avut efect.
  •  
    • 2778 mesaje
    28 Iun 2007, 15:12
    1 1
    Poti sa imi explici si mie te rog frumos ce e aia dismenoree?
  •  
    • 8403 mesaje
    28 Iun 2007, 16:21
    1 3
    dismenoree inseamna menstruatie dureroasa.

de regula, durerile mari semnalizeaza o "raceala". sunt necesare niste analize si o echografie.

in general, ele trec repede prin asocierea unui antispastic cu un antialgic.de exemplu, o tableta de scobutil si una de algocamlin
  •  
    • 1 mesaje
    30 Iun 2007, 21:12
    3 0
    dragelor si eu am avut dureri ingrozitoare pana cand mi a spus cineva de supozitoarele indometacin...nu imi venea sa cred ca nu mai am nici o durere,,eu care nu puteam sa stau in picioare in primele 2 zile..eu folosesc unul imediat cum mi a venit inainte sa ma apuce durerile si nu mai am nimic..folosesc cam vreo 2 in prima zi si cam tot la fel in a 2..pupici
  •  
    • 8403 mesaje
    30 Iun 2007, 21:53
    1 0
    indometacinul este antiinflamator.

este logic ca nu mai ai dureri.de regula, de fiecare data cand o femeie face un tratament cu antibiotice, cu antiiflamatorii de genul Movalisului sau Rheumavekului sau Piroxicamului, etc...nu mai are aceste dureri cateva luni de zile.

este bun si un banal unguent cu indometacin aplicat pe abdomen din cand in cand.
  •  
    • 1 mesaje
    8 Iul 2007, 18:46
    0 0
    De mai bine de 2 luni fac aerobic, de 3 ori pe saptamana. Am constatat ca durerile pre-menstruale si din prima zi au disparut aproape in intregime. Nurofenul era singurul medicament care ma ajuta sa "functionez" in acele zile, dar in prezent nu prea mai simt nevoia sa apelez la el. Nu sunt sigura daca e vreo corelatie intre sport si lipsa durerilor, ma bucur insa ca se-ntampla ce se-ntampla.
  •  
    • 159 mesaje
    10 Iul 2007, 23:13
    0 1
    Anorien, iti multumesc mult pentru explicatii.

Durerile le am dintotdeauna. La ginecologie de fiecare data a fost ok, dar, ce-i drept, nu am mai fost de mult. Cat despre analize... ce analize ar trebui facute?

M-a pus pe ganduri cineva care mi-a spus ca fac o mare prostie cu apa calda la picioare.

Despre reducerea cantitativa a ciclului stie cineva ceva? Mentionez ca este foarte regulat: in ultimele doua dati mi-a venit exact la 28 de zile, adica durerile au inceput aproximativ la aceeasi ora.
  •  
    • 2331 mesaje
    10 Iul 2007, 23:23
    1 0
    Ginditi-va ca nasterea e de 128 de ori mai dureroasa decit aceste dureri menstruale, apropo de donsoara care zicea ca zici ca naste.
    Inainte sa nasc, si eu aveam dureri de a chemat mama de citeva ori salvarea.
    Si asa mi-am facut un prieten bun.Piafen.care acu e la fiole si se cheama algifen parca.Acu mai ma doare burta, dar in limite suportabile.
  •  
    • 242 mesaje
    14 Iul 2007, 23:34
    0 1
    miki eu nu am nascut deci nu am de unde sa stiu dar voi vedea in viitor , si la mine parintii s au speriat am lesinat chiar, si ma gandeam ca mai tare de atat nu pot fi durerile nasterii
  •  
    • 2 mesaje
    16 Iul 2007, 00:48
    1 5
    Grabeste-te sa te casatoresti sa faci un copil,mie asa mi-au trecut durerile.
  •  
    • 1906 mesaje
    16 Iul 2007, 03:03
    0 0
    si pentru mine piafenul a devenit my best friend. orice altceva e egal cu 0. in cazul meu
  •  
    • 891 mesaje
    16 Iul 2007, 11:44
    0 1
    Eu nu am dureri chiar in fircare luna,cel putin nu dintr-acelea care sa ma tzina la pat.Dar cand am soiul asta de dureri,doar cu o fiola de algocalmin ma lasa-si acesta este un antiinflamator?
    Am observat ca,mai nou,si cu faconal mai merge.Nurofenul,paracentamolul,chiar si algocalminul pastile,sunt apa de ploaie la mine
  •  
    • 6 mesaje
    16 Iul 2007, 15:53
    0 1
    eu iau voltaren rapid,si e super,adik in max o ora imi trec durerile alea insuportabile.
  •  
    • 4 mesaje
    2 Mar 2008, 09:55
    2 0
    si eu sunt la fel. dar mi-a recomandat ginecologul meu aulin. asa ca...la primul semn iau o tableta de aulin. in mod normal, se iau 2 tablete de aulin pe zi (una dimineata si una seara), maxim 5 zile. eu nu am nevoie decat de o tableta la primele semne, rareori mai trebuie sa mai iau a 2-a sau a 3-a tableta. imi place mai mult aulin, caci am probleme cu stomacul si am dureri groaznice cand iau antiinflamatorii obisnuite. asa, cu aulin, nu am dureri de stomac si nici dismenoree! si ce mi se pare super este ca durerea dispare cam in 15-20 de minute dupa ce iau tableta de aulin. de asemeni, il mai folosesc cand am dureri de cap, sau odata, cand m-a durut o masea!
  •  
    • 12 mesaje
    2 Mar 2008, 10:44
    0 1
    salut si am aceleasi simptome ca si tine sau mai rau sunt ca o leguma toata ziua,am fost la endocrine pt am-mi face o serie de analize si o ecografie pelviana mi-au dat anticonceptionale si inca ceva 8 luni de zile amfacut tartament cu ele si era super parca nici nu aveam ciclu putin fara dureri ma tinea 3 zile si venea la aceeasi data.
    decint le-am intrerupt au inceput din nou durerile si vine cind ii tuna lui,tre sa ma duc iar la endocrine si cred ca voi lua acelasi tratament
    la mine prob este mai dificila,du-te la un ginecolog si vezi sa nu ai DISMENOREE.