fumatul si gravidanta???

•  
    • 30 mesaje
    10 Iun 2007, 22:34
    0 0
    buna fetelor!
    as avea si eu o intrebare.mi s-a spus azi ca daca esti fumatoare si ramai insarcinata SA NU TE LASI DE FUMAT...ca faci rau copilului!!!
    doamne...a mai auzit cineva asa ceva?
    am intrebat...cum e posibil...mi-a raspuns ca dezintoxicarea se face prin copil...ceva de genul asta...eu spun ca e o prostie.
    voi ce credeti?
  •  
    • 231 mesaje
    10 Iun 2007, 23:46
    0 0
    Normal ca-i o prostie sau mai bine zis un pretext pentru cei care nu vor sa se lase...E mai bine atunci sa-i asiguri bebeului o oxigenare la jumatate din cat ar trebui si gudroane si alti produsi toxici suplimentari,pe langa cei pe care-i ai in organism???Eu zic ca nu-ti permiti sa alegi in locul copilului, cand esti singur este decizia ta, dar cand apare un dar de la Dumnezeu nu ai voie sa-ti bati joc de el!!!Si chiar daca sunt cazuri de mamici care au fumat toata sarcina, nu pot sti ce apare peste ani, in sanatatea copilului.Asa ca decizia este una singura, lasa-te, fara echivoc, fara surogat, ca numai una....ca nu tine!!!
  •  
    • 30 mesaje
    11 Iun 2007, 10:10
    0 0
    multumesc ainigriv.
    ai perfecta dreptate.
    eu sunt insarcinata in luna a III-a(prima gravidanta) si pot sa spun ca m-am lasat de fumat fara nici o problema.din ziua cand am banuit ca sunt insarcinata am lasat tigarile.nici macar nu m-am mai gandit la fumat.
    sunt sigura ca sunt multe mamici care reusesc s-o faca de dragul copiilor lor.trebuie doar vointa.
    "nu pot sa ma las" nu exista.acum pot sa spun din proprie experienta.
    pupici la toate mamicile si viitoarele.multa sanatate!
  •  
    • 1198 mesaje
    11 Iun 2007, 11:19
    0 0
    in primul rand vreau sa-ti spun ca:fumatul face f rau copilului!!! in al doilea rand vreau sa-ti spun ca nu e prost cine ti-a spus ca nu e recomandatsa te lasi brusc de fumat cand esti gravida. am citit o carte de psihologie, acum cativa ani buni(din cate imi aduc aminte era un manual de facultate) in care scria ca e ok sa te fasi de fumat aprox cu un an inainte de a ramane insarcinata si ca in cazul in care esti fumatoare in mom in care ramai nu e bine sa te lasi brusc de fumat pt ca fatul resimte f tare chestia asta. explicatia era ca fatul e si el obisnuit cu aportul de nicotina si e ca si cum l-ai duce la dezintoxicare. in concluzie, parerea mea e ca nu e nebun cine ti-a spus chestia cu lasatul de fumat in timpul sarcinii.
  •  
    • 1198 mesaje
    11 Iun 2007, 11:23
    0 0
    nu vreau sa se inteleaga ca sunt pro-fumat cand esti gravida, dar e mai ok o renuntare treptata, mai ales daca persoana fumeaza mult. sigur, sint cazuri in care femeia nu mai suporta fumul de tigara si atnci clar ca nici nu mai fumeaza.
  •  
    • 30 mesaje
    12 Iun 2007, 09:36
    0 0
    buna rorox.
    sa-r putea sa ai dreptate...nu sunt eu in gradul sa te contrazic, dar am dreptul sa-mi spun parerea.
    eu cred ca cel mai bun lucru pe care-l poate face o mama constienta pt copil e sa se lase de fumat.sigur, nu e usor pt o fumatoare.
    crezi ca exista vreo fumatoare care s-ar lasa de fumat cu 1 an inainte sa ramana?...nu cred.
    de cand e lumea, persoanele in domeniu incearca sa convinga viitoarele mamici sa nu fumeze in timpul sarcinii, sa se hraneasca sanatos,...si tote cele...si veniti voi acum si spuneti..."nu va lasati"..."mai fumati putin ca altfel faceti rau copilului"...crezi ca o fumatoare cand i se spune "e mai bine sa nu te lasi inca",se mai lasa?nici vorba.
    asa ca hai sa nu dam informatii gresite tinerelor, viitoarelor mamici...si sa ramanem la..."fumatul dauneaza grav sanatatii tale si al copilului tau".
  •  
    • 274 mesaje
    12 Iun 2007, 12:03
    0 0
    Dragele mele Eve, eu sunt fumatoare din facultate, cei drept nu prea mult. Cind am ramas prima data insarcinata, nu aveam nici un simptom, in afara faptului ca nu suportam fumul de tigara si de cafea. Si uite asa m-am lasar si de una si de alta timp de 9 luni. Dar sa vezi poveste, cind m-am trezit din anestezie, (a fost cezariana cu probleme) cu toate ca aveam gitul uscat de la intubatie am poftit la cafea si tigara, pe care mi la-a adus doctorita pe furis (eram in reanimare) si m-am linistit.
    In schimb nora mea a avut o sarcina f.usoara cu cite o cescuta mica de cafea dimineata si pina la 5 tigari pe zi. Ea fiind o fumatoare de un pachet pe zi. Fetita a iesit zdravana si fara probleme. Ingherasul meu face saptamina asta 3 anisori.
    Am uitat sa va spun ca dupa nasterea fetitei nimeni nu a mai fumat in casa si nici acum nu se fumeaza decit la fumoar (bucutarie/birou) timp in care Cristina nu are voie sa intre.

Va pup fetelor si sa faceti copii frumosi, sanatosi si norocosi. Pa.
  •  
    • 1198 mesaje
    12 Iun 2007, 20:03
    0 0
    lacramioara, hai sa ne intelegem...ce am spus eu mai sus nu e gresit cu nimic, asa ca nu "impart" informatii eronate. in privinta faptului ca o pers se lasa de fumat unainte cu un an de a concepe un copil, asta tine de constiinta fiecaruia si de planurile pe care le are fiecare(daca nu-ti propui un bebe dar s-a intamplat...) eu personal cunosc mai multe femei care au renuntat la fumat in ideea ca isi doresc un copil sanatos, printre care ma numar si eu. inclusiv sotul meu s-a lasat de fumat din acest motiv, ca ne-am dorit un copil sanatos. sunt total anti-fumat, mai ales pe perioada sarcinii, dar fiecare isi stabileste prioritatile si "lucrurile" importante in viata dupa bunul sau plac.