avort spontan Rh negativ

•  
    • 1 mesaje
    8 Iun 2007, 14:57
    0 0
    Buna,
    Numele meu este Cristina si acum 3 luni am avut frumoasa surpriza de a afla ca voi avea un copil. Din pacate nu am facut analizele obisnuite inainte de sarcina si asa am aflat ca eu am Rh negativ iar sotul meu Rh pozitiv. La 11 saptamani s-a descoperit ca am un hematom langa placenta care a provocat o hemoragie. Doua saptamani mai tarziu am pierdut lichid amniotic si consecinta acestui lucru a fost moartea fatului. Am facut testul pentru prezenta/absenta anticorpi D.
    Si am descoperit ca acesti anticorpi sunt absenti si nu am facut vaccinul anti D in timp de 72 de ore.
    Intrebarea mea este daca acest vaccin trebuia facut si daca la o noua sarcina exista riscul aparitiei anticorpilor?
    Multumesc oricui imi poate da un raspuns.
  •  
    • 4487 mesaje
    8 Iun 2007, 17:01
    0 0
    cristina, eu nu am probleme cu rh-ul, dar daca tu ramai din nou gravida, trebuie sa-ti faci vaccinul pt. Rh. negativ obligatoriu, altfel se va intampla din nou si nu cred ca vrei asta. Multa sanatate si sper ca vei ramane din nou graviduta si..poate ne spui si nou sau...mie daca nu mai scrie nimeni aici. Dar vezi ca este si un club al gravidutelor unde poti afla multe lucruri noi si folositoare. pupici si grija de tine.
  •  
    • 448 mesaje
    8 Iun 2007, 20:19
    0 0
    esti sigura ca hematomul este din cauza RH-ului? nu cred ca are vreo legatura.
    daca esti la prima sarcina nu sunt probleme.
    uite, eu sunt insarcinata si merg periodic la analize pt. a urmari daca dezvolt anticorpi.
    sora mea,la fel, are rh negativ si nu a avut probleme. in trimestrul trei a facut vaccinul pt. o eventuala urmatoare sarcina.
    iar la mine pe foaia primita de la spital scrie ca pe la sfarsitul sarcinii voi face vaccinul.
  •  
    • 1198 mesaje
    9 Iun 2007, 10:26
    0 0
    buna!

eu am rh negativ si sotul pozitiv. am un copil de 1 an si doua luni. pe tot parcursul sarcinii(in fiecare luna) mi-am facut titrarea de anticorpi, adica analize de sange pt a vedea daca apar anticorpi sau nu. din fericire am dus sarcina la bun sfarsit fara probleme. in spital mi s-a facut vaccinul respectiv si, din cate am aflat si eu, acesta trebuie facutdupa fiecare nastere, avort(spontan sau nu) pt a nu aparea coplicatii la urmatoarea sarcina. cunosc persoane care au 5 copii si au rh-ul diferit si nu au avut nici un fel de probleme nicicare dintre ei, dar eu sunt genul care "sufla si-n iaurt". oricum riscuri exista la orice sarcina, ori ca rh-ul e la fel cu al partenerului sau nu, asa ca...nu stiu ce sa zic. cel mai bine ar fi sa mergi si sa dicuti cu un medic de specialitate.

si acum ca sa pun si eu o intrebare: de ce nu ai facut vaccinul?

o zi buna!
  •  
    • 450 mesaje
    9 Iun 2007, 16:38
    0 0
    Din cate stiu eu, hematomul nu este produs de Rh negativ ci de o desprindere a placentei de uter...ceea ce la tine a dus in timp la pierderea sarcinii.
    Cat despre Rh negativ si Rh pozitiv, trebuie facut vaccinul dupa nastere sau avort, NU in timpul sarcinii. (asa mi-a explicat medicul) - eu am rh negativ, tatal copilului rh pozitiv...si pana o sa nasc, trebuie sa-mi fac analize lunare la titrate anticorpi.
    Atata timp cat tu ti-ai facut dupa pierderea sarcinii acel vaccin, totul va fi in regula pentru urmatoarea.
    Multa sanatate.