laparoscopia

•  
    • 91 mesaje
    5 Iun 2007, 11:04
    0 1
    Buna ziua fetelor,
    a facut cineva laparoscopie? daca da, poate vorbim si noi putin pe tema asta.
    Va pup
  •  
    • 678 mesaje
    5 Iun 2007, 15:03
    0 0
    oana24 , eu am facut acum 3 sapt. ce vrei sa stii? trebuie sa faci o operatie?
  •  
    • 91 mesaje
    5 Iun 2007, 16:00
    0 0
    da, iti multumesc ca vrei sa ma ajuti!
    reau sa stiu asa:
    -se face clisma?
    -te tine in spital dupa interventie?
    Dr meu, mi-a zis ca vrea pe data de 19 iunie ca atunci este de garda si mie ciclul imi vine pe 16 -deci ar fi a 3-a zi. Din cate stiam, se face laparo in zilele 5-9..crezi ca e ok?Numai martea vrea..
    -cu cat timp trebuie sa nu mananc?
    -analizele se fac in ziua operatiei, sau cu o zi inainte?

Iti multumesc inca o data ca ai raspuns si astept informatiile tale
    -
  •  
    • 91 mesaje
    5 Iun 2007, 16:04
    0 0
    ca sa fiu mai exacta-am fost programata pt o HSG dar fiind alergica la solutia de contrast, nu am putut sa o fac, asa ca singura solutie este laparo.
    nu raman insarcinata, incerc de un an si acum sunt in faza aia de investigatii...
    sunt la spitalul elias eu.Tu unde ai facut laparo.
    te puuuupppp
  •  
    • 216 mesaje
    5 Iun 2007, 18:31
    0 0
    Ce fel de operatie trebuie sa-ti faci? Se intervine laparoscopic in mai multe cazuri.
    Depinde de spital, analizele se fac ori in ziua operatiei, ori cu o zii inainte, depinde si de ora programarii...Clisma se face in functie de interventie, nu este obligatorie. De mancat e bine sa nu mai papi nimic cu 12 ore inainte. Papa ceva usor, lejer. Ca sa nu versi dupa anestezie....
    Bafta multa.
  •  
    • 91 mesaje
    5 Iun 2007, 19:10
    0 0
    draga Delia, fac laparo sa se vada daca am trompele infundate si ce alte probleme mai sunt, pentru ca eu nu raman insarcinata. Pentru asta fac laparoscopia.
    sincer mi-e cam frica, am auzit ca e destul de dureros dupa si nu voi putea face efort, voi primi concediu mesdical..mi-e frica si de anestezie, plus ca ti-am spus ca o sa fiu si in perioada ciclului si o sa fie jenant..
    Tu pentru ce ai facut laparo?
    pup
  •  
    • 678 mesaje
    6 Iun 2007, 13:15
    0 0
    eu am facut operatie pt. ca mi-au scos colecistul. anestezia este ok, dormi bine merci si nu stii nimic. clisma nu am facut pt. ca am avut grija sa nu mananc nimic cu o zi inainte. am baut doar apa si supa strecurata. dureri dupa aceea am avut putin dar mi-au facut repede calmante si mi-a trecut instantaneu. analizele le-am facut cu o zi inainte. nu stiu cum este cu ciclul in cazul tau dar eu terminasem tocmai cu o zi inainte de operatie. fii fara grija pt. ca laparoscopia este cea mai simpla si mai lipsita de dureri interventie. eu mi-am revenit f. repede. a doua zi eram acasa si la 2-3 zile mergeam prin casa fara probleme.
    la ce spital mergi?
  •  
    • 91 mesaje
    6 Iun 2007, 13:45
    0 0
    la elias merg eu.
    Iti multumesc ca incerci sa imi spui cat mai multe! Vad ca nimeni in afar de tine nu mai raspunde.
    apropos de colecist, la o ecografie mi-au zis ca am colecist septat..Cine stie ce ma mai astepata.
    puuupp si sanatate multa..
  •  
    • 357 mesaje
    6 Iun 2007, 17:49
    0 0
    oana, nu-ti fie frica!
    nu-ti face clisma, dar mananca mai putin in preziua interventiei. nu-ti fa griji de ciclu, o colega de-a mea face aceleasi investigatii ca si tine si a ajuns di la ecografie transvaginala, chiar in zilele menstrei. dr e obisnuit cu asa ceva, mai ales intr-o sectie de spital la ginecologie. nu o sa te doara, fii draguta cu asistenta si cere-i sa-ti faca imediat calmante. poti sa iei cu tine niste ketorol, totusi. sanatate, si sa-ti fie de folos interventia.
  •  
    • 91 mesaje
    7 Iun 2007, 07:59
    1 0
    multumesc sacndurica de mesaj. Intr-adevar, sper sa-mi foloseasca aceasta interventie si mai ales sper sa nu aflu vreo veste proasta!
    pup si sanatate