laparoscopia
-
0 1Buna ziua fetelor,
a facut cineva laparoscopie? daca da, poate vorbim si noi putin pe tema asta.
Va pup -
da, iti multumesc ca vrei sa ma ajuti!
reau sa stiu asa:
-se face clisma?
-te tine in spital dupa interventie?
Dr meu, mi-a zis ca vrea pe data de 19 iunie ca atunci este de garda si mie ciclul imi vine pe 16 -deci ar fi a 3-a zi. Din cate stiam, se face laparo in zilele 5-9..crezi ca e ok?Numai martea vrea..
-cu cat timp trebuie sa nu mananc?
-analizele se fac in ziua operatiei, sau cu o zi inainte?
Iti multumesc inca o data ca ai raspuns si astept informatiile tale
- -
Ce fel de operatie trebuie sa-ti faci? Se intervine laparoscopic in mai multe cazuri.
Depinde de spital, analizele se fac ori in ziua operatiei, ori cu o zii inainte, depinde si de ora programarii...Clisma se face in functie de interventie, nu este obligatorie. De mancat e bine sa nu mai papi nimic cu 12 ore inainte. Papa ceva usor, lejer. Ca sa nu versi dupa anestezie....
Bafta multa. -
draga Delia, fac laparo sa se vada daca am trompele infundate si ce alte probleme mai sunt, pentru ca eu nu raman insarcinata. Pentru asta fac laparoscopia.
sincer mi-e cam frica, am auzit ca e destul de dureros dupa si nu voi putea face efort, voi primi concediu mesdical..mi-e frica si de anestezie, plus ca ti-am spus ca o sa fiu si in perioada ciclului si o sa fie jenant..
Tu pentru ce ai facut laparo?
pup -
eu am facut operatie pt. ca mi-au scos colecistul. anestezia este ok, dormi bine merci si nu stii nimic. clisma nu am facut pt. ca am avut grija sa nu mananc nimic cu o zi inainte. am baut doar apa si supa strecurata. dureri dupa aceea am avut putin dar mi-au facut repede calmante si mi-a trecut instantaneu. analizele le-am facut cu o zi inainte. nu stiu cum este cu ciclul in cazul tau dar eu terminasem tocmai cu o zi inainte de operatie. fii fara grija pt. ca laparoscopia este cea mai simpla si mai lipsita de dureri interventie. eu mi-am revenit f. repede. a doua zi eram acasa si la 2-3 zile mergeam prin casa fara probleme.
la ce spital mergi? -
oana, nu-ti fie frica!
nu-ti face clisma, dar mananca mai putin in preziua interventiei. nu-ti fa griji de ciclu, o colega de-a mea face aceleasi investigatii ca si tine si a ajuns di la ecografie transvaginala, chiar in zilele menstrei. dr e obisnuit cu asa ceva, mai ales intr-o sectie de spital la ginecologie. nu o sa te doara, fii draguta cu asistenta si cere-i sa-ti faca imediat calmante. poti sa iei cu tine niste ketorol, totusi. sanatate, si sa-ti fie de folos interventia.