tratamente pt lipsa de fier
-
0 1in urma unor analize medicul de familie mi-a recomandat niste comprimate de fier pt lipsa de fier si niste pastile efervescente cu calciu fara sa imi spuna ca nu se iua impreuna!! dupa ce am luat vreo 20 de comprimate de fier si 20 de calciu am citit singura in prospect ca de fapt nu se luau impreuna cum a postat cineva pe topicul lipsa de calciu.
mna rog, acum nu as mai vrea sa iau inca o cutie (dat fiind ca erau f concentrate 100 mgr de fier poe comprimat cand necesarul zilnic de fier este de 10 mgr/zi) asa ca daca poate cineva sa ma ajute cu sfaturi despre alimente care contin fier sau tratamente naturiste este bine venit
multumesc -
Anemia prin deficit de fier
Tratament naturist
- Curã cu sucuri de fructe si zarzavaturi.
- O clismã dimineata.
- Se beau ceaiuri din: 30 gr. schinduf, 10 gr. muschi-de-piatrã, 20 gr. iarbã mare, 20 gr. tintaurã, 10 gr. pelin, 20 gr. coada-soricelului, 20 gr. cretisoarã, sau 20 gr. urzicã, 20 gr. roinitã, 20 gr. soc, 20 gr. vâsc, 20 gr. pãducel, 20 gr. tãtãneasã, 20 gr. angelicã. Ceaiurile se beau alternativ.
- Timp de 5-7 zile se mãnâncã tije de pãpãdie, sau se bea suc de pãpãdie, 1 canã dupã masa de prânz.
- Se face o curã de primãvarã cu urzici, salatã verde, lãptuci, untisor, ceapã verde, lobodã, stevie, gulii, ridichi.
- Se tine o curã cu boabe de ienupãr.
- Se tine o curã cu polen, câte 2 lingurite pe zi.
- Se bea suc de orz verde, câte 3x50 ml pe zi.
- Se consumã 2x2 lingurite de tãrâte de grâu pe zi.
- Se face de 2 ori pe zi baie vitalã, timp de 25 de minute.
- Se poate consuma suc din frunze proaspete de vitã de vie.
- Se face dus scotian alternant de 2-3 ori pe zi.
- Este recomandatã o baie de soare pe zi.
- Se face curã de aer, exercitii fizice dupã tolerata fiecãruia.
- Zonele reflexogene sunt: ficat, vezicã biliarã, pancreas, suprarenale, splinã, intestin gros, iar punctele care se maseazã sunt: 15, 16, 17, 13 timp de 5 minute si punctele 20, 27-33 timp de 10 minute.
- În anemiile provocate de hemoragii grave, va fi necesarã transfuzia de sânge.
- În anemiile cu carente de fier sau (si) vitamine, regimul dietetic trebuie sã continã: ficat de vitã, rinichi, inimã, salatã verde, sfeclã rosie, spanac, pãpãdie, urzici, fructe proaspete sau uscate cum ar fi caise, piersici, curmale, prune, stafide.
- Fierul participã la formarea hemoglobinei, la oxigenarea celulelor, la echilibrul metabolic, iar sursa o constituie: soia, cacao, legume uscate si verzi, gãlbenusul de ou. -
multumesc f mult pt raspunsuri si imi pare rau k nu am scris pana acum dar nu am putut intra pe net.
si eu auzisem de galbenusul de ou si de carnea de vaca. o sa incerc sa mananc mai des.
si eu am luat tot fier granulat, cred k scria pe el sulfat feros dar numai una pe zi.
saptamana viitoare o sa mergla doctor si banuiesc ca o sa ma mai trimita la niste analize.
multumesc si sanatate la toata lumea