lipsa de calciu

•  
    • 82 mesaje
    3 Iun 2007, 19:21
    0 2
    cunoaste cineva tratamente naturiste pt lipsa de calciu?in urma analizelor am aflat ca am calciul total 7,7 si calciu ionic 3,8!ce stari da aceasta lipsa de calciu? multumesc mult!
  •  
    • 1964 mesaje
    3 Iun 2007, 20:13
    0 2
    Tratament naturist pentru lipsa de caciu

Maceratul de coji de oua

Este un procedeu care contine calciu sintetizat pe cale naturala (de catre pasari). Acest fapt ii confera, fata de calciul obtinut prin procese chimice, avantaje deosebite: absortie integrala, absenta efectelor secundare si a pericolului hipercalcemiei, reducerea riscului formarii calcifierilor.
    Principalele substante active continute sunt acizi (citric si malic), vitamine (C,B, PP si A - ca provitamina), minerale (calciu, indeosebi, si, in mai mica masura siliciu, mangan si fosfor) si enzime. Este indicat in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), tulburari de crestere, osteoperoza, fracturi cu dificultati in sudarea oaselor, paradontoza, gravidie, alaptare. Contraindicatii: diabet zaharat si hipercalcemie.
    Se administreaza: 1 lingura, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat in 100 - 200 ml. apa, sirop sau ceai medicinal. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Durata tratamentului, 2-4 saptamani. Cura se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani.

Pentru preparare este necesar ca, mai intai, cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn, dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta. Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta, se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani.
  •  
    • 1964 mesaje
    3 Iun 2007, 20:15
    1 0
    CALCIUL

Surse naturale de calciu: laptele si produsele lactate, galbenusul de ou, conopida, semintele de susan, soia, Alimentatie sanatoasafasolea, mazarea, telina, anumite ape minerale, sardelele din conserve.
    Semnele carentei de calciu. Lipsa de calciu este cea mai frecventa tulburare minerala a organismului si are manifestari diferite in functie de gravitatea sa. La persoanele cu o usoara lipsa de calciu apare o senzatie de amorteala sau de furnicaturi in membre (calciul raspunde de transmiterea influxurilor nervoase), contracturi musculare necontrolate (carcei), dereglari ale ciclului menstrual, osteoporoza, frecventa crescuta a cariei dentare, stari de melancolie, apatie. In cazul lipsei severe de calciu apar insomnia, palpitatiile, vindecarea lenta a ranilor, starea de irascibilitate fara motiv aparent, starile depresive, durerile de cap intense, senzatia de lipsa de aer nemotivata; la copii apar rahitismul si tulburarile de crestere. Se constata, de asemenea, tulburari de dinamica sexuala, scaderea potentei la barbati si o inclinatie marcata spre frigiditate la femei.

Recomandari: suplimentarea cantitatii de calciu este in mod special recomandata persoanelor care sufera de spasmofilie acuta sau cronica, osteoporoza, alergie, tulburari de concentrare, astenie, dureri de cap, tulburari de menopauza, hemoragii prelungite, iritabilitate sau nervozitate. Cea mai mare nevoie de un aport sporit de calciu o au copiii in perioada de crestere (mai ales intre 10 si 18 ani) si femeile in perioada de graviditate.

Suplimente nutritionale pe baza de calciu: Calciu biologic - obtinut din extract din oua de prepelita si Biomer - un produs pe baza de alge din Marea Neagra, ambele produse de Laboratoarele Medica; Ginsavit - un supliment al firmei Pharco Pharmaceuticals, pe baza de ginseng, la care s-a adaugat calciu si magneziu; Calcium, Magnezium & Zinc - un produs al firmei californiene Your Life.
    Cateva observatii foarte importante:
    1. Pentru a fi asimilat si a-si exercita functiile, calciul are nevoie de cateva ajutoare, adica de alte vitamine si minerale: vitamina D (sinteza acesteia se face spontan prin expunerea pielii la soare), vitamina A (o gasim in cantitati mari in catina si in morcovii cruzi), vitamina C (din macese, lamai si citrice in general) si magneziul, care are o importanta foarte mare si vom vorbi despre el in continuare.
    Alimentatie rationala 2. Adesea lipsa de calciu nu apare din cauza faptului ca acest mineral nu este in cantitati suficiente in alimentele consumate, ci din cauza ca organismul nu reuseste sa-l asimileze. In acest sens este foarte important aportul de vitamine si minerale mentionate mai sus, dar si un mod corect de viata. S-a constatat, de pilda, ca persoanele care au un regim lactovegetarian si care consuma foarte multe legume si fructe crude asimileaza mult mai bine calciul, fara a avea nevoie de suplimente nutritive.
    3. Suplimentele de calciu nu se iau impreuna cu cele de fier, deoarece in acest fel va fi blocata asimilarea acestuia din urma. Un studiu recent a pus in evidenta ca cei care iau inainte de culcare suplimente sintetice de calciu (gluconat, carbonat sau citrat de calciu) au o pregnanta tendinta de a... sforai.
    Atentie: evitati sa luati mai mult de 2000 mg de calciu/zi din tablete sau fiole sintetice, deoarece riscati producerea unei hipercalcemii traduse prin greata, varsaturi, disparitia apetitului, dureri de cap si musculare, uscarea gurii si a nasului, constipatie, scaderea ritmului cardiac, calculoza renala, iar pe termen lung - chiar
  •  
    • 765 mesaje
    4 Iun 2007, 01:29
    0 0
    Cel mai bun calciu este cel de la Tianshi. Are tot ce trebuie sa fie asimilat in proportie de 95%.
    Calciu de la Tianshi este calciu ionic.

Calciu organic ( ionic ) se produce numai in CHINA sI JAPONIA iar in 1993 la Targul de la New York a obtinut medalia de aur.

Cat despre calciul din lapte si branzeturi .... sunt prea multe controverse si prea multi oameni care mananca branza si lapte si au lipsa de calciu.
  •  
    • 366 mesaje
    4 Iun 2007, 07:46
    1 0
    Bravo Babyk Intr adevar n am auzit pe nimeni sa fi luat coji de oua cum ai spus tu si sa nu fie multumit. Este cea mai buna cale de asimilare a Ca. Multumim frumos pt. reteta si detalii.
  •  
    • 11 mesaje
    4 Iun 2007, 08:57
    0 0
    ma bucur mariuca ca ai pus aceasta intrebare. aceeasi problema o am si eu.
    le multumesc fetelor pentru retetele trimise. reteta cu coji de oua si miere am auzit-o si eu dar nu am incercat-o cu siguranta acum o s-o folosesc
  •  
    • 1964 mesaje
    4 Iun 2007, 12:56
    0 0
    Cu multa placere; sa va fie de folos.

Sanatate multa
  •  
    • 119 mesaje
    4 Iun 2007, 15:26
    1 0
    cea cu coji de oua e nemaipomenita...insa atentie cojile sa fie facutye f marunt...praf chiar...
  •  
    • 44 mesaje
    5 Iun 2007, 21:40
    0 1
    seminte de susan: 2 lingurite de susan+1lingurita de miere+ zeama de lamaie.
    [semintele se macina]
  •  
    • 119 mesaje
    6 Iun 2007, 00:12
    0 0
    exista insa si niste pastile,FOREVER CALCIUM...naturale..o formula cu un continut ridicat de nitrat de calciu..magneziu si vitamina D3 (doi compusi esentiali pentru a maxmiliza absorbtia calciului)produsul da rezultate f bune...calciul va fii f bine asimilat acaolo unde trebe...merita incercat
  •  
    • 19 mesaje
    6 Iun 2007, 01:14
    0 0
    daca cineva cunoaste foarte bine aceasta problema,cu siguranta sunt eu.inca de mica sufar de lipsa de calciu dar niciodata nu am atins limitele precum o patisem anul trecut.eu find foarte sensibila in general la schimbarea brusca de anotimpuri sau de clima, caderea de calciu e la ordinea zilei.doar ca e chiar rau atunci cand se agraveaza.eu asta toamna-iarna umblam din cabinet in cabinet..totul a inceput cand am intrat in atmosfera unei petreceri si am spus sa beau si eu ceva, nefiind prea prietena cu bautura in general.am baut ceva cocktail ce continuse si cafea, desi nu mai avusesem probleme inainte, puteam bea cafea si noaptea fara probleme.si exageram de multe ori, trebuie sa recunosc.totul pana in seara aceea cand am baut fara sa imi dau seama 2 astfel de cocktailuri, ca mai apoi, in scurt timp, sa ma ia frisoanele, transpiratiile, simteam ca nu am aer, inghiteam in sec si incepusem sa am palpitatii.am plecat urgent acasa si doar eu stiu prin ce am trecut in noaptea aceea ,am luat pe pastile din 10 in 10 minute, de la multivitamine pana la aspacardin, caci imi simteam inima iesind din piept.pot spune ca de atunci practic mi s-a schimbat modul de viata.am trecut cu bine peste acea noapte dar de atunci incepusem sa am probleme cu somnul, cum venise brusc toamna am intrat intr-o depresie cam lunga ce pot spune ca mai persista chiar si in ziua de astazi, poate putin mai vag.eram complet pieduta si debusolata orinde mergeam, ma simteam parca in transa, umblam pe la doctori si psihologi, nu stiam ce se intampla cu mine, ce patisem.prietenii imi spuneau ca e vb de lipsa de calciu si ma sfatuisera sa incep o cura ca lumea.mi-am facut analizele de la 0 find si foarte anxioasa si obsedata de gandul ca as avea o boala.ce sa mai spun , cadeam tot mai adanc in depresie pe zi ce trecea.imi iesise la control o mica lipsa de calciu, nu exagerata, iar medicul mi-a prescris calciu injectabil si vitamine, tratament pe care l-am si urmat 2 saptamani, si vreau sa spun ca din acel moment totul a fost spre bine.nu mai avea acele stari de deprimare generala, de ameteala, de confuzie.incepeam sa ma simt din nou vie, eram ma optimista, aveam chef de viata.
    cu siguranta cel mai bun si mai eficient tratament este acesta,dat find ca eu eram ferm convinsa ca nu ma va mai scoate nimeni din starea in care eram.
    asadar fetelor, lipsa de calciu iti poate afecta atat fizicul cat si psihicul, si desi pare banal, trebuie tratata cu atentie.va pup pe toate si aveti grija de voi
  •  
    • 231 mesaje
    6 Iun 2007, 09:50
    1 0
    Probleme vizuale poate da aceasta lipsa de calciu???Am cand si cand o vedere tremurata, ca printr-un geam mai gros, nu in ceata si imi trece cand iau un calciu, dar raman cu o durere crunta de cap!!!A mai patit cineva asa ceva???Ca la ochi nu am nimic, la controlul oftalmologic se pare ca nu-i nevoie de ochelari...asa ca ramane hipocalcemia???Sau sa fie ceva pe vascularizatia cerebrala dar de ce imi trece cu calciu???