ajutor...rosesc

•  
    • 448 mesaje
    31 Mai 2007, 21:36
    0 0
    daca pana acum mi s-a parut acceptabil si placut de altii, acum ma scoate din sarite. nu pot sta de vorba cu nimeni pe strada sau daca cineva se uita la mine insistent ori imi face complimente eu rosesc ca o adolescenta.
    pana si sotul meu daca se uita la mine mai insistent ... rosesc.
    e prea de tot.
    ce as putea face? exista o explicatie medicala oare?
  •  
    • 25 mesaje
    1 Iun 2007, 09:14
    0 0
    si eu ma confrunt cu aceasta situatie;am muncit mult sa fac o situatie si cand sa o prezint la sedinta ,simteam toti ochii atintiti asupra mea ,am crezut ca o sa fac infarct;simteam ca iau foc si nu puteam sa privesc spre sefii mei de parca eram vinovata de ceva;e o situatie penibila ,nici eu nu-i stiu cauza ,va rog si eu sa-mi raspundeti.Multumesc!pupici!
  •  
    • 448 mesaje
    1 Iun 2007, 10:10
    0 0
    ma gandeam poate stie vreo eva vreun tricks ceva

ex. de-a dreptul enervant: merg cu sotul pe strada, el se intalneste cu o cunostinta, ne prezinta si daca pers. resp. mi se adreseaza eu ma fac rosie pana in varful urechilor.
  •  
    • 1095 mesaje
    1 Iun 2007, 10:45
    0 0
    Inspira adanc de vreo zece ori.
    Si da-ti cu fond de ten La simplu gand ca nu se vede ca rosesti, nu te vei mai panica si poate chiar nu vei mai rosi. Faza cu respiratia la mine a dat ceva roade.
  •  
    • 448 mesaje
    1 Iun 2007, 10:46
    0 0
    aki uite ce am gasit eu
    http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/184/Sunt-emotiva-dar-ma-tratez.html

sterge spatiile libere
  •  
    • 2370 mesaje
    1 Iun 2007, 14:22
    0 0
    Un truc foarte vehiculat spune ca atunci cand te intimideaza o persoana (in general un superior gen profesor de facultate, sef etc.) sa ti-o imaginezi in timp ce vorbesti cu ea intr-o situatie compromitatoare dar prin care trece oricine: ca sta pe veceu, ca stranuta si ii sar mucii, ceva de genul asta. Cica te dezinhibezi psihic total!
  •  
    • 448 mesaje
    1 Iun 2007, 15:54
    0 0
    anisia

si ce ma fac cu prietenii?
    nu e intotdeauna de genul ala de intimidare anisia.
    a devenit pentru mine un stres zilnic si de aceea nu mai sunt asa de sociabila.
    se intampla mai mult din nimicuri. dacasunt doua sau trei persoane cu ochii pe mine asteptand un raspuns sau ... pur si simplu se uita la mine.
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Iun 2007, 16:12
    0 0
    teodora, fondul problemei nu este faptul ca rosesti, ci anxietatea sociala.
    roseata este doar un efect secundar al acesteia - si, daca este singurul lucru care te deranjeaza in legatura cu anxietatea sociala, sa stii ca chiar esti un om fericit.

daca insa in afara de roseala mai ai si alte simptome, cu adevarat deranjante (palpitatii, transpiratie etc), atunci ai nevoie de ajutor (medicamente sau psihoterapie).

ideea cu fondul de ten mi se pare foarte interesanta, in cazul in care roseata este singurul lucru care te deranjeaza

da' sa stii ca eu cred ca oamenii care rosesc au un farmec deosebit, ca un fel de lumina interioara. am vazut deseori si barbati care rosesc - mi se par vii, sinceri, sarmanti.
  •  
    • 448 mesaje
    2 Iun 2007, 10:31
    0 0
    buna donna! interesanta ideea ta
    din fericire numai asta e problema mea: rosesc. dupa ce trec de faza asta e totul ok.
    ma deranjeaza obs. de genul:"vai ai rosiiiiit!" si mai degraba ma lipsesc de companie.
    pana sa deschid topicul nu mi-am dat seama ca ma deranjeaza asa de tare. dar bineinteles ca nu o sa fac din asta problema principala.

aaa....in legatura cu fondul de ten...neah, mersi! am folosit de vreo cateva ori in liceu de atunci nimic. indiferent de ce gama e mi se pare ca imi incarca tenul. si mie imi place mai natural
  •  
    • 448 mesaje
    2 Iun 2007, 14:48
    0 0
    n-am gasit nimic interesant pe google despre anxietate sociala
    scrie ca trebuie sa te duci la psiholog. chiar asa de grav nu este
    eu ma gandeam ca exista ceva trucuri sau eu stiu ce altceva... care poate ajuta.