a paralizat :(
-
0 0fetelor tocmai am aflat ca bunica mea a paralizat pe partea stanga, de la brau in sus, din cauza tensiunii prea ridicate.Acum e in spital.Eu sunt departe de casa, sunt in sesiune.Il are doar pe tatal meu alaturi de ea.oare isi va reveni sau va muri?
. as fi distrusa daca s-ar intampla asta pt ca e ca o mama pt mine.cunoasteti persoane care si-au revenit dintr-o paralizie?Sau ar trebui sa le dau incolo de examene si sa iau primul avion si sa merg acolo? -
bunica unui bun prieten a avut un accident vascular acum 4 ani si paralizase pe o jumatate de corp, nu putea nici macar sa mearga. a avut multa vointa si a facut terapie, masaje, cu ajutorul familiei si-a revenit dar nu total. important e ca se poate deplasa prin casa si prin curte si mai face cate ceva, dar nu mai e la fel ca inante. oricum, nu-ti pierde speranta. multa sanatate !
-
la mine in familie au fost multe cazuri de paralizii si comotii cerebrale
acum depinde cit de tare este afectata bunica ta, totul se va decide in citeva zile - nu ma gindesc la ce e mai rau, dar in primele 2 zile inca nu se stie exact, poate pe urma si daca e cazul sa mergi acasa asta iti va spune tatal tau, daca el e linga ea, in mod sigur va stii sa-ti spuna cit de grava e boala, dar poate sa-si revina si inca foarte bine, de exemplu si strabunica mea a paralizat dar si-a revenit si a mai trait multi ani dupa aceea, dar matusa mea - acum departe de mine sa te sperii - dar si ea a paralizat, era mult mai tinara ca strabunica, dar ea din pacate a murit in 2 saptamini
multa sanatate ii doresc bunicii tale si tie curaj -
Iria bunica ta va mai putea trai inca cativa ani buni, cu tratament si sustinere din partea familiei, doctorilor. Tu vezi-ti de examenele tale, vafta multa, termina sesiunea cu brio si apoi vii in tara si vei putea fi alaturi de ea.
E foarte greu ce ti se intampla tie acum, si eu am trecut prin asta. pot sa-ti spun ca depinde de paralizie, batranii pot face destul de des atacauri provocate de tensiunea oscilanta, dar cum spui tu e o forma de paralizie nu atat de grava, nu i-au fost afectate picioarele, doar mana si vorbirea cred eu. Tine legatura cu tatal tau telefonic, dar stai acolo, termina-ti examenele cu brio si roaga-te! Daca vii in tara crede-ma ca ii poti provoca emotii si mai puternice. Ei dupa un astfel de atac sunt foarte sensibili, orice emotie le poate provoca de la un acces de plansete violente (sunt ca niste copii mici) pana la un alt atac cerebral.
Acum eu nu stiu ce varsta are bunica ta, daca a mai fost bolnava sau nu, depinde cat de puternica este si ce capacitate de recuperare are. Nimeni nu iti poate da pronostice aici pe forum, e imposibil, dar vei gasi sustinere, asta e clar! Sanatate multa si putere!