iritatiile. ce remediu pt ele? pls help
-
4 7va rog sami spuneti ce medicamente sau unguente is cele mai bune pt iritatii? imi ies iritatii in fiecare vara.. nu am fost la dermatolog..si acu mia iesit multe si nu mai suport...simt k mor...pls help..
-
Advantan crema si bioderma atoderm PO zinc..impreuna sunt cam 60lei.Apa termala avene de 2 ori pe zi...Bioderma o aplici dimineata dupa ce te dai cu apa termala (stergi excesul cu un prosopel f curat),iar advantan crema la fel pentru seara.Gel spumant bioderma pt ten sensibil (34 lei -200ml) pentru curatare.
Mergi la sigur cu acestea,in cateva zile ti se amelioreaza considerabil,am patit si eu si au fost grozave,insa ar fi bine sa vezi un dermatolog.
Daca nu le poti cumpara pe toate cumpara advantanul..e super bun..vreo 13lei.Te dai cu el seara si o sa vezi ce bine te simti. -
nicole, presupun ca e vorba de iritatii de la transpiratie (asa numita "opareala").
in cazul asta, le poti preveni purtand haine si lenjerie de bumbac: sutien, pentru a preveni iritatia sub sani, pantaloni subtiri de bumbac pentru a preveni iritatia intre coapse si bluze usor mulate, cu maneca scurta, pentru a preveni iritatia subrat. (evita hainele prea lejere, care lasa sa se frece pielea pe piele.)
in afara de asta, poti folosi si pudra de talc pentru iritatiile bebelusilor.
(am o matusa mai plinuta, care nu poate purta pantaloni. pentru ca se freaca ingrozitor de tare intre coapse, poarta pe sub fuste dres cu cracii taiati pana la jumatatea coapsei. ea afirma ca dresul astfel taiat nu i se ruleaza in sus.) -
aaaa, cred ca stiu despre ce e vorba.
in adolescenta am patit si eu o chestie foarte neplacuta, de la transpiratie, dar la mine treaba era localizata doar pe abdomen, unde, cand transpiram, imi apareau niste bubulite (ca un fel de reactie alergica). Intr-adevar, mancarimea si iritatia erau teribil de greu de indurat. Ajunsesem sa-mi bandajez abdomenul cu fase sterile...
o modalitate de a atenua iritatia mi-a sugerat-o antrenoarea mea de baschet: sa port maieuri sau tricouri mulate, din bumbac 100%, care sa absoarba transpiratia.
abia cu mintea de acum imi dau seama ca ar fi putut sa fie o reactie alergica la propria transpiratie.
nicole, avand in vedere cele de mai sus si faptul ca se stie ca exista si alergie la soare, ce-ar fi sa incerci sa iei, o zi-doua, un antihistaminic (de ex. clorfeniramin sau claritin) si sa vezi daca iti mai apare iritatia respectiva? daca iritatia nu mai apare, e clar: trebuie sa te duci la un dermatolog ca sa-i povestesti de-a fir a par toata povestea, pentru ca el sa iti prescrie tratamentul cel mai adecvat pentru situatia ta. -
andreea nu mai recomanda advantanul cu atata usurinta pt ca are in compzitie corticosteroizi care sunt periculosi pt piele dincauza efetelor secundare pe care le au pe temen lung.
in ultimii ai radiatiile solare sunt f puternice, n-ar trebui sa mai iesim din casa fara protectie solara..si pe mine ma mananca si ma inteapa pielea la soare si doar crema de protectie solara ajuta -
corticosteroizii sunt recomandati pentru orice fel de alergii cutanate, si sunt cam singura solutie. aproximativ 3% din populatia globului este alergica la corticosteroizi. eu folosesc advantan in mod constant pentru ca am alergie la nichel, prin urmare orice capsa, fermoar, nasturel care-mi atinge pielea provoaca un dezastru. si jeans cu nasturi sau fermoare de plastic...mai greu. deci ma trezesc constant cu eruptii, bubite, mancarimi, inrosiri ale pielii, etc. si advantanul este singurul care ma ajuta sa le tin sub control.
n-am auzit de efecte secundare ale corticosteroizilor pe termen lung, inafara de intoleranta la corticosteroizi care intr-adevar poate provoca arsuri, mancarimi, etc, dar sunt foarte rare.
pentru advantan citeste aici : http://www.farmaline.ro/index.php?cid=5&pid=1628&&4cbd459f85d8ad8239186312dba0a117=916354544 -
corticosteroizii nu trateaza cauza ci doar efectul, dau dependenta, ai nevoie de ei din ce in ce mai des dar in acelasi timp isi pierd incet incet eficacitatea. Toate astea pe langa atrofierea pielii (in cazul utilizarii cutanate), aparitia pilozitatii excesive, a cosurilor etc. Eu stiu toate astea de la medic dematolog care mi-a spus ff clar: advantanul se foloseste fff rar, doar atunci cand nu exista alta solutie.
uite un fragment despre corticisoteroizi:
'Sunt hormoni sintetici, asemanatori cu cei secretati in organismul uman de catre glandele cortico-suprarenale, care au rolul de a limita procesele inflamatorii, de a regla diviziunea celulara, de a stopa procesele degenerative si proliferarea formatiunilor tumorale.
In sine, corticoizii nu pot vindeca o boala, in schimb, sunt foarte intens folositi pentru eliminarea simptomelor in afectiuni din cele mai diverse: alergie, astm, lupus eritematos, reumatism cronic, reumatism degenerativ, dermatite atopice, leucemie, inflamatii diverse. De asemenea, sunt folositi in boala canceroasa, pentru a incetini evolutia tumorilor.
Reactiile adverse la cortizon si la derivatii sai sunt atat de puternice, incat multi medici isi pun pe buna dreptate problema daca bolile produse de administrarea indelungata a corticoizilor nu sunt mai grave decat cele tratate initial cu ajutorul lor.
Aceasta pentru ca administrarea corticoizilor scade dramatic imunitatea organismului, determina acumularea in exces de grasimi si retentia de apa in corp, creste apetitul alimentar, adesea induce stari de depresie, anxietate, insomnie.
Persoanele care iau aceste medicamente frecvent au un aspect specific: cu corpul umflat de retentia de apa si de depunerile de grasime in exces, cu o dinamica lenta si o coordonare a miscarilor nesigura. Mai mult, corticoizii administrati pe termen lung produc boli cardiovasculare grave, cel mai adesea mortale.
Evitarea efectelor nocive ale cortizonului si ale derivatilor sai se face, mai intai de toate, eliminand sau limitand administrarea substantelor de acest tip. Pentru aceasta, il vom intreba pe medicul curant care i-a prescris daca aceste medicamente sunt absolut necesare in afectiunea de care suferim si daca nu exista substitute mai putin daunatoare.
De asemenea, este util ca administrarea lor sa se faca pe o perioada mai scurta de timp, pentru ca cele mai nocive efecte apar cand sunt luate mai mult de o luna. De regula, aceste medicamente se administreaza pentru eliminarea pentru o perioada de timp a simptomelor, si nu pentru vindecarea propriu-zisa a bolii. Pentru a nu deveni necesara administrarea lor continua si a nu crea organismului o anumita dependenta, este extrem de benefica adoptarea unei terapii naturale, care sa vindece boala in profunzime.
Antidoturi naturale la corticoizi sunt, in primul rand, dietele exclusiv vegetariene, cu multe legume si fructe crude. Apoi, rezultate foarte bune au efectuarea regulata a efortului fizic (chiar de mica intensitate) si administrarea unor diuretice si depurative naturale puternice: tinctura de ienupar, ceaiul de maghiran sau de anghinare, tinctura de fructe de soc.' -
Eu l-am cumparat cu reteta,in general nu folosesc medicamente aiurea.Nu am sfatuit pe nimeni sa l foloseasca pe termen lung,si daca trateaza de ce ar face o?Eu dupa ce mi-a trecut iritatia nu l-am mai folosit.e adevarat l-am pastrat pentru orice eventualitate insa de aici si pana la dependenta e cale lunga..
-
alte solutii n-am incercat pentru ca asta am folosit pana acum si nu am stiut de aceste efecte ale corticosteroizilor. tratament naturist... nu stiu, ceaiuri si chestii din astea? nu prea am incredere. stiu ca toata lumea zice ca-s super tratamentele naturiste dar eu am patit doar chestii de gen : am incercat tratament naturist - rezultate ok, am incercat medicamente - rezultate mult mai rapide. poate am avut eu experiente negative... o sa incerc din nou totusi si ceva naturist
-
riot girl..vad k esti ff sensibila ,, si yo sunt la fel.. fac alergie la nichel..iritatiile mele de la soare sau mai ameliorat..deoarece cineva ma sfatuit sa iau pastile flonidan pt iritatii sunt bune si folosesc un unguent pt iritatii,,debea is la inceput cu tratamentu si ma simt mai bine.. sper sami treaca..