ameteli :(
-
26 Mai 2007, 15:070 0am 21 de ani si de cand ma stiu am avut probleme cu ametelile dar nu le-am dat prea mare importanta...acum insa park is mai puternice ca niciodata...ametesc in fiecare zi..cand ma ridic, camd las capul in jos si in unele zile am o stare continua de ameteala..si am o stare generala mai proasta, fara pofta de mancare, ma mai doaree si dupa cap si sinusurile cateodata...nu stiu ce sa cred...si mai sunt si in sesiune acuam
...a mai patit cineva?ce analize ar trenui sa-mi fac? -
26 Mai 2007, 16:27trebuie neaparat sa iti faci o serie de analize de sange si mai ales un control neurologic.
Eu am ametit din senin saptamana asta si am avut o stare de lesin , iar medicul de familie m-a trimis urgent la neurolog.Din fericire a fost ceva pe fond de oboseala , insa daca la tine sunt frecvente ametelile, ar fi bine sa faci un control amanuntit.Nu te speria, controlul neurologic consta in verificarea reflexelor, un control la oftalmologie si eventual o electroencefalograma (EEG) ,cel putin asta am facut eu.
Incearca sa iti faci timp de mancat sanatos, in primul rand, apoi sa eviti cafeaua si bauturile cu cofeina, sa dormi suficient, sa iti faci si timp de invatat si de plimbat cat mai mult in aer liber.
Starile de ameteala,lesin pot aparea pe fond de stres, oboseala, alimentatie nesanatoasa dar si daca petreci timpul in spatii neaerisite. -
26 Mai 2007, 21:40madseica, durerile de ceafa combinate cu ameteala sunt un simptom al spondilozei cervicale.
desi pare neimportanta, aceasta afectiune a vertebrelor din zona gatului poate sa duca la simptome mult mai grave decat durerile de ceafa si ametelile usoare: atrofie musculara, parestezii ale membrelor prin afectarea fibrelor nervoase, ameteli puternice, tulburari de tip vascular prin comprimarea vaselor de sange, manifestari auriculare sau vizuale.
mergi neaparat la un medic reumatolog, care sa confirme sau sa elimine spondiloza cervicala de pe lista de cauze ale ametelilor de care suferi. in cazul in care radiografia confirma ca ai spondiloza, tratamentul va fi medicamentos si, probabil, kinetoterapeutic (gimnastica de recuperare).
multa sanatate!