Sunteti sensibile la curent?
-
3 0Care ar fi cauza sensibiltatii al curent si cum se poate trata?
-
aoleu, ce bine m-ai nimerit! chiar zilele astea sunt cu partea dreapta a fetei franta de la curent, in special ochiul.
eu am dobandit sensibilitatea acum 6 ani cand m-a tras la ochiul drept un fuior de curent. de atunci in fiecare primavara patesc la fel, numai de la firicele de curent nu de la vajuri mari. abia pot sa tin ochii deschisi si fac chestia asta numai la ochiul drept.
eu folosesc picaturi de ochi pana trece, nu unele anume, ce gasesc. in rest iau o pastila pentru durere daca ma doare si capul , urachea sau oasele fetei. de obicei nu e nevoie. -
Unii prieteni de-ai mei ti-ar spune cu siguranta ca "m-a tras curentul" este o mare inventie romaneasca
Se pare ca in "afara" nu este prea cunoscut, sa spunem. Eu insa cred ca poate da probleme, chiar serioase. Personal, am un exemplu de dat: toata iarna am stat cu biroul langa fereastra, iar fereastra nu este bine izolata. Sa nu intru in detaliile dureroase ale suferintei mele, insa da, am zile in care ma doare tot bratul drept si sunt disperata ca nu trece cu nimic. -
aia care nu cred ar trebui intrebati de ce sufla in mancarea prea fierbinte, inainte de a si-o baga in gura. sau de ce folosesc ventilatoare ori isi fac vant cu un ziar, cand le e cald.
curentii de aer racesc suprafetele umede sau ude (iar pielea umana este umeda). fizica elementara...
persoanele al caror organism nu realizeaza prea bine homeostazia cu temperatura mediului au probleme de adaptare la caldura si frig (care poate avea ca sursa curentii de aer).
borgia, inainte de dus maseaza-ti bratul nevralgic cu ulei caldut de masline. (nervii au ramas sensibilizati si devitalizati, iar uleiul cald are un efect hranitor si calmant asupra lor.) -
am auzit ca in afara tin fara pb si copiii intre doua usi deschise...nu stiu cum o fi curentul la ei?!
pe mine ma doare nasul, mi se usuca excesiv mucoasa si orice respiratie devine dureroasa. n-am mai auzit la nimeni dar asta e! imi vine sa tin mainile caus la nas si sa respir aer cald si putin umed... -
Andreea, sunt in Romania, dar lucrez cu si am prieteni straini; chiar radeam ca unul dintre ei s-a dus la dr (in Romania), racise rau, si a profitat sa intrebe dr ce e dom'le, curentul asta?
Va dati seama ce fata a facut dr...
a incercat omul o explicatie, dar n-a fost foarte inspirat si n-a convins pacientul deloc
.
La fel reactioneaza si la obiceiul "ptiu, ptiu, sa nu fii de deochi"
desi am inteles ca asta se practica si la alte natii vecine, de-aici, din Balcani, in "occident" e considerat ca ceva hilar
Ca sa revin la subiect, o prietena a mamei mele s-a dus la o cafenea, unde a stat in curent (usa si geamul laaaarg deschise, desi afara era toamna). Si a doua zi dimineata s-a trezit frumos, s-a dus la baie...si cand s-a uitat in oglinda, s-a speriat: avea gura stramba intr-o parte. Si asa a stat vreo 2 luni, pentru ca medicamentele date de dr nu le putea lua din cauza diabetului. A ajutat in schimb o usoara electrostimulare la un centru specializat. -
scandurica, ceea ce ai descris este rinita (sau guturai, cum i se spune in popor). mucoasele nazale se usuca si, daca uscaciunea se agraveaza, pe suprafatza ei apar mici crapaturi prin care, cu putin ghinion, poti contacta diverse infectii.
ayurveda recomanda, in asemenea situatii, ungerea interiorului narilor (cu ulei de masline sau susan, ori cu unguent cu galbenele).
e foarte simplu: iei putin ulei pe degetul mic si ungi interiorul narilor, cat mai adanc.
foarte importanta este mentinerea unui nivel corespunzator de umiditate in incapere si, bineinteles, consumarea de lichide (nu reci, ci calde sau macar la temperatura camerei).
toate cele de mai sus sunt valabile atat pentru curentul cald, cat si pentru curentul rece.
ca alimente, sunt indicate cele cu efect incalzitor si cele care maresc secretia de mucus (usor picante, usor acide, dulci). de ex: rosii, iaurt, cereale, banane, cartofi, orez.
ceaiuri: busuioc, cimbru, coriandru.
ceaiul de levantica este in special bun pentru situatia in care s-a stat in curent sau vant fierbinte si uscat care are ca efect uscarea pielii insotita de retentia de apa la nivelul tesuturilor. -
buna !
daca tot s-a deschis acest subiect profit si eu sa ma plang putin de suferinta care imi este provocata de curent
stau la serviciu cu geamul si cu usa deschisa si sunt singura care are dureri de urechi de cap si de ochi.de fapt ochii parca mi se usca si ma ustura.
oricum este foarte neplacut
doctorul stomatolog mi-a spus ca urechile ma dor de la maselele de minte dar nu cred pt ca durerea incepe doar cand stau in curent.
nu exista tratament din cate stiu eu pt asa ceva
intradevar si eu am prieteni sraini si nici unul nu sufera de asa ceva sau nu au mai auzit de curent
apropo oare aerul conditionat e mai groaznic?nici nu stiu ce sa prefer
-
biencuza, este dreptul tau sa iti organizezi spatiul de munca in asa fel incat sa iti poti pastra starea de sanatate.
muta-ti biroul intr-o zona a incaperii cu mai putin curent. eventual, fa schimb de locuri cu unul dintre colegii care sustin ca nu simt curentul.
daca forma biroului este de asa natura incat toate birourile sunt expuse la curent, gandeste-te la o varianta de paravant (paravan contra vantului) care sa te protejeze. de exemplu, intr-o situatie asemanatoare, eu am mutat un corp de dulap, punandu-l in calea curentului.