Ras va rog !!!
-
21 Mai 2007, 18:060 0Salutare evelor ....
Am nevoie de careva sfaturi de la voi si anume : o prietena de a mea lucreaza la o firma de 1 an si ceva si a ramas insarcinata , si nu stie cum sa procedeze ca sa nu fie data afara
adika este posibil ca angajatorul sa o dea afara ? ce tb sa faca ?
O alta intrebare ar fi : dupa ce va naste poate beneficia de ajutorul social ? sau care sunt conditiile pe care tb sa le indeplinesti ca sa beneficiezi ? cat timp tb sa lucrezi inainte sa ramai insarcinata ? sau dupa ?
Astept ras voastre ...
Din pacate ea este un pik cam speriata
Va pupik -
21 Mai 2007, 18:37Ras=Raspunsuri sau ce?
Sa citeasca codul muncii si sa intre pe www.desprecopii.com , gaseste acolo tot ce are nevoie. -
22 Mai 2007, 08:54draga mea,felicitari in primul rind pt prietena ta pt ca va deveni in curind mamica!faptul ca lucreaza de minim un an la firma respectiva inseamna ca va beneficia de indemnizatia de nastere si concediu de ingrijire copil...bineinteles daca angajatorul si-a platit datoriile la bugetul asig sociale!eu stiu ca nu are cum sa ii desfaca contractul de munca atita timp cit este insarcinata!problema este dupa concediu, daca nu o va inlocui intre timp cu altcineva!pentru mai multe informatii poate sa mearga la directia de munca si protectie sociala ...mult succes!!!!