histerosalpinografia
-
0 1Buna dimineata!
Am si eu o intrebare si sper ca ma puteti lamuri.
Trebuie sa ma programez pentru o HSG si mi-e tare teama de aceasta investigatie.
Am cateva nelamuriri cu care poate ma puteti voi ajuta:
-se poate face anestezie? (generala/locala)
-ma interneaza?
-doctorul meu ginecolog face aceasta investigatie?
-cat se da pentru aceasta investigatie?
Sper ca cele care au trecut prin asa ceva sa ma ajute ca sincer imi este fff frica.
Sunt din Bucuresti, la spitalul Elias-doctorul Filipescu (poate si ceva pareri despre doctor)
Va multumesc anticipat si orice informatie imi este de ajutor! -
Eu personal nu am facut aceasta investigatie, insa te pot lamuri sub cateva aspecte:
1. dr. Filipescu este un medic foarte bun am auzit. Eu sunt la cineva tot de la Elias si sunt cei mai buni. Eliasul e un spital de incredere, super ok.
2. Procedura consta in introducerea unei substante de contrast in uer si trompe pt verificarea permeabilitatii lor, si se face "poza". daca ai trompele infundate este cam dureroasa, daca nu cica suportabila, dar mai depinde si de om, pragul suportabilitatii difera de la femeie la femeie.
3. Din cate cunosc nu se face cu anestezie, insa tu daca esti rea de durere poti sa-si bagi un supozitor cu ceva calmant. Si nu dureaza foarte mult.
Ai grja de tine si multa sanatate! -
Eu am facut aceasta analiza anul trecut. Teoretic nu-i asa dureroasa, decat , vorba celeilalte eve, daca esti rea de durere. Neplacerile vin dupa aceea, ai ceva dureri cam o zi (ca la menstruatie). Din cate stiu numai medicul ginecolog face aceasta procedura, dar exista cineva care te pregateste, o asistenta...
-
multumesc mult de raspunsuri. Grija mea, in afara de teama este ca nu imi face ginecologul aceasta investigatie. Parerile sunt impartite-unele fete sun ca radiologul, dar ce sa caute radiologul sa faca treaba asta. poete doar sa interpreteze rezultatul...
Nu stiu ce sa mai spun, marti urmeaza sa o fac. Daca a mai recut cineva prin asta, astept in continuare alte pareri!
va multumesc din suflet si multa sanatate -
Buna
E prima oara cand scriu pe un forum dar m-am gandit sa-ti raspund la intrebarile despre HSG pentru ca si eu am cautat multe informatii inainte sa merg la spital.
Eu am facut aceasta analiza in urma cu aproximativ 2 luni dar am facut-o la spitalul Sf. Pantelimon. Mi-a facut-o un medic ginecolog (dar nu medicul meu), ajutat de o asistenta iar in alta camera era medicul radiolog care facea "poza". Cat despre durere ce sa-ti spun – este suportabila - dar exista (la mine a durat si foarte mult - mi-au facut doua radiografii si deja simteam ca nu mai suport). Si eu am si trompele infundate si am inteles ca durerea este mai mare in cazul in care sunt infundate. Si anestezie nu se face. Am mai stat 10 minute cred in pat dupa care am plecat acasa – toata ziua am avut un mic disconfort dar nu durere. Sper ca la tine sa dureze putin si sa nu te doara
Acum daca imi poate raspunde cineva – eu am trompele infundate si medicul mi-a spus ca trebuie sa merg sa fac instilatii – cate 5 in fiecare luna. Mai face cineva instilatii? Cu ce se fac si daca sunt dureroase -
buna dimineata.
despre instilatii iti pot spune din auzite. O cunostinta de-a mamaei mele a facut.
sunt mai putin dureroase decat HSG, dureaza 2-3 minute dupa care stai in pat cu picioarele mai sus decat corpul cam 30 minute. Le faci in fiecare zi, vreo saptamana, faci o pauza dupa care iarasi le incepi. Asta din spusele cunostintei noastre.
Revenind la HSG, multe persoane spun ca investiogatia o face medicul radiolog si ma mir-cum poate sa se bage radiologul...asta dupa parerea mea este treaba ginecologului si mi s-ar parea normal sa o faca chiar ginecologul meu. Am si eu o prietena de familie care e radiolog dar care a zis ca ei nu se baga decat la interpretarea rezultatelor..
Sunt inspaimantata la modul cel mai rau. Citesc zilnic cate ceva si ma sperii mai rau. Am citit chiar ca te leaga de picioare..Mi se pare groaznic! Unele femei cer anestezie generala de care medicii cam fug.. Sincer nu stiu ce sa spun. Voi vedea marti despre ce e vorba! Sanatate multa si mai astept pareri, daca mai are cineva. Multumesc -
o parere doar despre anestezie: eu am facut 2 operatii minore cu anestezie generala si era sa mor de la ea. e normal ca "medicii fug" de anestezia generala, pt ca e o procedura periculoasa si, normal, daca nu este ABSOLUT necesara, de ce sa pui pacientul in pericol aiurea? eu as zice sa nu te temi asa de mult de durere, sunt alte proceduri ginecologice care dor mult mai rau. ia niste calmante inainte si dupa. sanatate multa.
-
Buna Oana,
Eu am facut acum o luna histero. In ceea ce priveste anestezia, ramane la latitudinea medicului ginecolog. Mie mi s-a facut un Mialgin, nu am simtit nimic in timpul procedurii--iti da o senzatie de ameteala intensa--insa chiar dupa mi-a fost foarte rau din cauza anesteziei.Adica nu puteam sta in picioare,am vomitat si dormit toata ziua. Anestezie generala nu prea am auzit sa se faca din ce am discutat cu medicul pentru ca interventia in sine nu presupune niste dureri insuportabile si pe termen foarte lung. Vreau sa-ti spun ca dupa mine mai asteptau 3 fete carora nu li s-a facut anestezie.
In ceea ce priveste personalul, in camera respectiva sunt 3 persoane: o asistenta care iti face anestezia cum a fost cazul meu, medicul ginecolog care face el cu manuta lui operatiunea si un medic radiolog care face radiografia si da rezultatul. Bineinteles in cazul unei anestezii generale sa zicem se prezinta si un medic anestezist dar nu cred sa fie cazul. -
Multumesc mult teatea de raspuns. intr-adevar, o sa ma gandesc la anestezia cu Mialgin..tinand cont ca merg si cu sotul meu si nu as avea probleme de plecat, condus etc.
chiar sunt curioasa cum va fi. Asa cum am mai spus, citind 1000 forumuri despre acest subiect, mai toate fetele spuneau ca radiologul face aceasta investigatie si nu mi se parea in regula..
Te puupp