constipatia
-
1 0constipatia favorizeaza ingrasarea,da senzatia de balonare etc...Stie cineva cum sa scap de ea?
-
Aceeasi problema am avut si eu.M-am interesat de unde vin cauzele si am scos painea alba din alimentatie. Nici cartofi nu mai mananc.Acasa, imi fac paine din tarate de grau care ma ajuta, efectiv, plus ca e si f hranitoare, de aceea nu ai nevoie sa mananci mult.Eu am mers la medic care nu mi-a dat pastile,care la mine erau ineficiente, ci m-a facut sa-mi schimb modul de alimentatie. Te sfatuesc sa faci la fel.Pa!Ozi super!
-
ai nevoie de fibre (fiber) si ma refer la cereale, flax seed, Metamucil http://www.metamucil.com/index.shtml(daca se gaseste in Ro., este o pudra care se bea , are diferite gusturi si este practic fibre) . Mai poti face ceva numit 'curatare de colon' asta te va ajuta sa elimin pe linga tot kk si toxinele din corp plus ca vei slabi destul de mult.
-
1. o lingura de ulei de masline sau chiar de floarea soarelui ,dimineata pe stomacul gol.
2. 1-2 cani/zi de ceai din floare de soc, care-i mai ieftin ca tinctura de fructe de soc.
3.2-3 mere pe zi din care unul care-l mananci in cursul diminetii.
Poti alterna aceste chestii, dat au efect verificat. -
Constipatia intervine din cauza mai multor factori favorizanti:1)alimentatie haios alcatiuta,saraca in fibre;alimentele care contin cele mai multe fibre sint:bananele,perele,cartofii fierti sau copti,piinea integrala,musli.Pe linga acestea trebuie sa mai consumi zilnic iaurt sau sana si cel putin 2 litri de apa pe zi.Crusinul creaza dependenta,deci,caca-l vei consuma in nestire,nu va mai exista defecatie fara crusin. 2)sedentarismul este o alta cauza a instalarii constipatiei cronice.In consecinta trebuie sa faci miscare zilnic,sa mergi pe jos,sa urci pe scari si nu cu liftul,sa mergi la sala de 2-3 ori pe saptamina,sa mergi cu bicicleta sau sa inoti,orice e bun pentru un tranzit intestinal bun. 3)Stresul poate deveni o cauza importanta de instalare a constipatiei.Stiti care este stresul cel mai mare cind nu te afli la tine acasa?Faptul ca nu stii cit de curat este W.C.-ul si te abtii pina simti ca-ti crapa burta.Asta este inceputul nefast al oricarei constipatii.Asa ca trebuie sa luptam cu toate "armele" de care dispunem sa combatem aceasta nenorocire.Succes !