Help! Gastroentolog bun /Colonul doare?
-
0 0Imi puteti recomanda un gr gastroentolog bun? Vreau sa imi fac o programare cat mai curand, de destul de mult timp tot am dureri in zona abdominala, fie imi "simt" splina si ficatul, fie imi "bolboroseste" stomacul, fie e durere pe langa apendice, sau toate la un loc
+ constipatie destul de des. Ba de 2 zile ma doare si am junghiuri in stanga, cred eu ca e colonul.
Nu trece o zi fara sa ma doara ceva, iar durerea nu e intensa, insa e un discomfort permanent.
La analizele de sange, totul ok, in afara de colesterolul bun, care a iesit cam mic. La eco abdominala, ficatul a aparut un pic marit + noroi biliar mobil. Mi s-a recomandat Liv 52 si Oxbil, plus vitamine. Insa de 15 zile iau si nu trece. Plus ca de 3 am luni un un regim alimentar exemplar, fac si un pic de sport si am slabit cam 12 kg.
Nu prea cred ca am fost foarte coerenta, insa pliz, dati-mi cateva idei, recomandari. Deja nu mai suport lipsa de profesionalism a doctorilor, felul in care ma expediaza de parca sunt "bolnavul inchipuit". Nici unul n-a recomandat vreo analiza, iar pe net m-am cam pierdut...
Multam! -
Multam mult, Celiajones. La tine durerea era de genul spasmelor sau era continua? Ma uit pe net sa vad ce scrie despre Debridat. Eu ma temeam sa nu fie apendicita, insa la analize leucocitele au iesit ok, banuiesc (si sper) eu ca nu erau ok daca aveam o infectie. Inca fac "sapaturi" ca sa ma dumiresc daca Medicoverul are doctori mai buni ca Euroclinicul sau Sanadorul, si saptamana viitoare imi fac programare. Ar trebui sa fac ceva analize / investigatii inainte de a merge la doctor, sau imi recomanda doctorul?
-
Daca durerile tale nu au incetat la un regim alimentar bazat pe fibre multe atunci pentru orice probabilitate ar trebui sa-ti faci niste investigatii mai amanuntite. In cazul tau ai putea sa faci un examen coprologic si o irigoscopie sa excluzi vreo formatiune ce blocheaza lumenul colonului(asta poate iti da constipatia). Sau ai putea sa-mi descri amanuntit ce analize ai facut pana acum si ce varsta ai ca sa inteleg mai bine.
SAnatate -
freespirit, daca toate analizele sunt bune, e posibil sa ai colon iritabil - care intr-adevar apare la persoanele cu un psihic mai sensibil.
dignosticul final ti-l poate pune insa numai un enterolog, dupa ce iti face colonoscopie si teste care sa evidentieze daca ai anumite intolerante (ex. la gluten). -
Donna_Immobile, cauzele exacte ale colonului iritabil sunt inca o necunoscuta in medicina...
Se presupune ca ar fi stress-ul (care nu apare numai la persoane cu "psihic sensibil"-cum scrii tu, dar si la cele puternice, fostul presedinte al Romaniei E.Constantinescu a suferit multi ani de aceasta afectiune, dar si cauze ereditare, poluarea, alimentatia saraca in fibre...etc.
Numai o serie de analize pot stabili cu exactitate aceasta afectiune.
Si da, colonul doare! -
Multam mult pentru raspunsuri!
Donna, sper sa nu fie sindromul colonului iritabil, dar si eu m-am gandit la asta. Raspunsul tot de la dr il voi afla. Inca n-am reusit sa fac programare, in principal si pentru ca tocmai "menstruez" si cred ca ar fi mai bine sa astept sa treaca. Pana atunci, nu mai beau lapte dulce dimineata, voi manca cerealele cu iaurt.
Doarunnume, n-am facut decat
o eco abdominala prin februarie, cand "simteam" splina si ficatul, iar dr mi-a spus ca singura problema ar fi ceva noroi biliar si uterul retrovers. Mi-a notat si ecostructura usor neomogena la ficat, plus steataza incipienta, iar la colecist cudat si septat fundic, cu noroi biliar mobil.
Luna trecuta am facut si niste analize la sange, pentru ca am talasemie minora si voiam sa stiu care e situatia: hemoleucograma (leucocitele 4.81, deci ok; probleme cu eritrocitele 5.96, hemoglobina 11.4, volumul eritrocitar mediu 60.1, hemoglobina eritrocitara medie 19.1, concentratia media a Hb/eritrocit 31.8 largimea distributiei eritrocitare 16.3); sideremia, glucoza serica si magneziul seric sunt ok; mai e problema la profilul lipidic, colesterolul bun HDL-ul e 36.3, dar trigliceridele si LDL-ul sunt ok. Mai vreau sa fac o serie de analize, pe care nu le-am putut face atunci - VSHul, alaninaminotransferaza, bilirubina, creatinina si albumina.
Ma uit acum pe net sa vad ce e cu analizele recomandate de voi.
O saptamana cat mai buna, evelor! -
Esti foarte tanara si at multe din afectiuni sunt eliminate;dar afla daca in familia ta a avut cineva probleme cu colonul.
Am inteles ca esti foarte stresata si prin urmare durerile ce le prezinti sa fie doar pe fond psihic. Incearca sa-ti dai seama cand au inceput durerile si daca ai avut ceva evenimente ce te-au suprasolicitat si fizic si psihic.
Afectiunea biliara te face nevoita sa ai un regim echilibrat si sa eviti mancaruri grase si prokinetice(cafea,cioc
.
Banuiesc ca ai un mare disconfort dar incet incet o sa reusesti sa-l elimini. Noi, Evele te sustinem!
-
Multam,doarunnume
Incerc sa evit potentialele alimente daunatoare. Voi incerca sa nu beau cafea si sa reduc din fructele crude cateva zile, sa vedem efectul.
Cu stressul asta stau de cel putin 3 ani; atunci munceam si mai mult, insa am inteles ca trebuie sa reduc. E drept ca pe la inceputul anului am ajuns la epuizare, nu numai din cauza muncii, ci si din cauza neadaptarii: nu ma obisnuiesc deloc cu lenea colegilor, cu nesimtirea si badarania vecinilor, a bucurestenilor in general. Vreau un pic de liniste si pace si odihna, dar trebuie sa "trag" ca sa imi mentin independenta, sa pot cumpara un apartament, sa ma duc in vacanta. E un cerc vicios.
Daca adun excesele de mancare din trecut si cu stressul ... n-ar trebui sa ma mai mir ca am probleme.
Multam pentru sustinere
-
Am luat si rezultatul de la seria a2a de analize si tare sunt nedumerita... Rezultatele arata cam asa: Alaninaminotransferaza 13.2; albumina serica 4.16; bilirubina directa 0.11; bilirubina totala 0.68;creatinina serica 0.63;fosfataza alcalina 58; VSHul 7 si gama-glutamiltransferaza 9.8.
Nici una dintre ele nu pare sa fie anormala (poate doar bilirubina directa, unde cica ar trebui sa fie valori sub 0.3). Pai si atunci???
de ce am starea asta??? maare mister. Inca astept randul la programare la dr sa vedem ce spune. Acum ma duc sa treg un pui de somn, dorm in picioare. -
Sa stii ca nu trebuie neaparat sa fi avut cineva din familie probleme cu colonul.Nici la mine nu existau antecedente(ca sa zic asa)in familie, si din pacate mi s-a descoperit o colita hemoragica tot pe parte stnga.nu vreau sa te sperii dar si eu iti recomand o colonoscopie.Nu este prea placuta(chiar dureroasa), dar nu avem ce face(pana acum am facut 3- la fiecare an).Daca vrei ne mai auzim.
-
Draga freespirit te sustin in ideea exagererii rautatilor oamenilor...sincer eu nu-s din Bucuresti si sper sa nu ma mut niciodata acolo...am fost in vizite si ce am vazut si patit a fost de ajuns...dar incearca sa te distantezi de ei, mai ignora. Metoda mea de a scapa e ca ma gandesc ca sunt in alta parte(la mare).
Intr-adevar analizele sunt asa un pic in ceata...astept raspunsul tau dupa vizita la doctor si sa ne lamurim impreuna...pana at numai bine
-
Buna! Care sunt simptomele colitei hemoragice?
Nici eu nu ma simt bine din acest punct de vedere,in sensul ca acum aproape un an am inceput sa am dureri jos,in partea stanga,apoi de vreo 2 luni durerile au inceput sa se extinda si in partea dreapta si in stanga sub coasta.Am probleme cu constipatia de ani de zile.
Am fost la gastroenterolog si mi-a prescris un tratament si intr-adevar mi-a ameliorat un pic durerile dar tot mai ma deranjeaza uneori,mai ales ca am mereu crampe abdominale.
De colonoscopie mi-e cam frica desi stiu ca este indicata in cazul meu,dar si mai frica imi este sa nu am ceva grav ca de exemplu cancer de colon.
Am avut niste sangerari anul trecut dar au durat doar cateva zile dupa care s-au oprit iar de atunci nu mi s-a mai intamplat.
Banuiesc ca o sa ziceti ca am cancer de colon dar de ce nu mai sangerez si acum .Asta nu prea inteleg.
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat daca puteti!
Va multumesc -
Azi m-am dumirit si eu (absolventa de filologie si complet ignoranta in ale matematicii) ca 0.11 e mai mic decat 0.3 (valoarea de referinta). Deci nici bilirubina directa nu e mare
Doarunnume, eu tot sper sa ma mut din Bucuresti in viitor. Dar pana atunci, am achizitionat dopuri de urechi, macar cand sunt acasa sa ma izolez de nesimtire. Nu fac minuni dopurile, dar un pic tot ajuta cand vecinii mei simt nevoia stringenta de a bate covorul, cuie, snitele, sau de a asculta la maxim tot felul de muzici, care mai de care mai stressante.
Anymaria2004, daca dr imi va spune sa fac colonoscopie, o fac. Nu conteaza ca doare, o fac pentru sanatatea mea, si la capitolul asta nu las loc de toane si mofturi.
Franchise, gandeste-te ca nu e decat o analiza. Frica e normala, dar e mai important s-o faci. Cred ca e ca si frica de dentist...
Fetelor, am facut programare la un medic gastro care mi-a fost recomandat ca fiind bun – dr Gabriel Constantinescu de la Sanador. Ma duc pe 5 iunie, mai devreme nu am gasit “loc”. Urati-mi succes
Va voi tine la curent. Pana atunci, mi-am impus sa gandesc pozitiv. Cum simt ca ma deranjeaza / doare ceva, respir adanc si imi spun “totul e bine, e doar o inchipuire”. Poate trece asa