intrebare
-
17 Mai 2007, 21:100 0Poti sa te ingrasi mult in urma unei depresii si a supararii? Multumesc!
-
19 Mai 2007, 19:28Aceste lucruri te pot face sa te ingrasi prin simplul fapt ca tu ca persoana incerci sa uiti de tot mancand dulciuri sau alte mancaruri. E dovedid stiintific ca ciocolata favorizeaza eliberarea unor substante ce te fac sa te simti mai bine temporar. Simplu, nu?
-
21 Mai 2007, 11:05Fie ca mananci mai mult "de nervi" sau "de tristete" cum se spune. Inclusiv comportamentul bulimic incepe adesea cu o depresie.
Fie ca desi nu mananci, asimilezi mai mult pentru ca toate starile psihice isi pun amprenta asupra functionarii organismului, inclusiv proceselor de asimilatie. -
21 Mai 2007, 11:44Desigur, Steffy. Eu sunt genul de comfort-eater. Ma rog, la mine ajunsese la stadiul de "mancarea prietenul cel mai bun", preferam compania mancarii si a cartilor de fiecare data cand ma bucuram sau eram deprimata. Ii evitam pe prieteni, tocmai pentru ca nu mai voiam sa discut mereu despre probleme, probleme, probleme. De cateva luni ma "tin tare" si mananc sanatos, fac sport,inerc sa evit stressul (
) insa tot mi-e dor de mancare multa. Ma rog, la un moment dat ai de ales intre viata reala si a te refugia in spatele unui munte de mancare si al unui strat de grasime din ce in ce mai mare pe corpul propriu (+ complexele care vin de-aici).
Sfatul meu: vorbeste cu cineva in care ai incredere. Sau daca vrei si poti, consulta un psiholog. Desi aceste variante nu rezolva problemele, iti pot oferi eliberarea, dar si o noua viziune asupra problemelor.