DEREGLARE HORMONALA

•  
    • 366 mesaje
    16 Mai 2007, 07:57
    0 0
    Dragele mele, spune ti mi si mie va rog, excesul de estrogeni poate duce la pierderea a podoabei capilare? Stie cineva un remediu pentru reglare hormonala? Pentru reducerea nr. de estrogeni? Va rog mult daca stiti sa mi spuneti si mie.
  •  
    • 231 mesaje
    16 Mai 2007, 09:15
    0 0
    Uite ce am gasit pe un alt topic:Ginecologie-tratamente naturale:

PLANTE:

- coada-soricelului (menstre neregulate, vaginita, anexita, leucoree, hemoroizi etc.);
    - cretisoara (fortificarea fibrelor uterine, fixarea sarcinii, antiavort, tulburari menstruale, afectiuni ale organelor pelviene etc.);
    - dragaica sau sanziene(afectiuni uterine);
    - galbenele (efect de curatire, boli de ficat, infectii bacteriene, boli gastro-intestinale);
    - urzica vie (boli grave ale sangelui, depurativa, hematopoetica, inflamatii ale cailor urinare; afectiuni hepatice);
    - urzica moarta galbena sau alba (boli grele ale organelor pelviene,tulburari menstruale);
    - naprasnic (adenofibrom uterin si mamar, chist ovarian (ovare polichistice);

Este extrem de eficient in tratarea sterilitatii (la barbati si la femei), a impotentei, frigiditatii, diabetului, afectiunilor pulmonare, diverse disfunctii hormonale,actiune reglatoare hormonala deosebita, el avand un efect asemanator progesteronului, balsam pentru tubul digestiv, reduce inflamatiile inactivand focarele de infectie).

TINCTURI:

- muguri de zmeur(rubus-idaeus)(fibrom uterin,chist ovarian,amenoree,metroragie,menoragie,metrita,pilozitat e excesiva,iminenta de avort);
    - coada-soricelului (pentru dereglarea hormonala,inflamatii genitale etc.);

Se administreaza 30 de picaturi din fiecare de 3 ori pe zi.

MEDICAMENTE DIN PLANTE:

- kamayani : 1tableta de 3 ori pe zi
    cat`s claw sau detox (uncaria tomentosa) -vezi prospectul-ambele sunt pentru combaterea sterilitatii,reglare hormonala,resorbtia chisturilor,tumorilor,nodulilor);
    - supozitoare (nu vaginale)cu carpicon. Se adm. din a 5-a zi a ciclului menstrual pana in a 19- a zi (2-dim. si seara) +1 tableta de 2 ori pe zi de vit.E apoi pauza pana la urmatoarea menstruatie si se reia.(pentru chisturi ovariene si hemoroizi)
    supozitoare cu metronidazol (nu vaginale)1 supozitor pe zi timp de 7 zile si, nu se mai repeta in lunile urmatoare.(pentru inflamatii ale trompelor,ovarelor,uterului);
    - seminte de marar + seminte telina.

Se macina fin cu rasnita de cafea si se adm.1lingurita plina de 3 ori pe zi , sublingual ,timp de 15 minute,inainte de masa, apoi se inghite pulberea cu putina apa si se asteapta inca 15 minute dupa care se poate manca. Aceasta cura dureaza 21 de zile si nu se repeta in celelalte luni.( pentru ciclu menstrual neregulat, contra sterilitatii feminine sindrom premenstrual (dureri ale sanilor, crampe abdominale, nervozitate inaintea declansarii menstrelor), in ciclul menstrual foarte abundent - cu hemoragii puternice );

- crema de galbenele pentru masarea vaginala;
    - granule de argila.Se introduce seara cate o granula de marimea unei alune in vagin dupa masarea vaginului cu crema si se scoate a 2-a zi dimineata, seara repetandu-se procedeul;

Din toate remediile cred ca poti alege cele pt. reglare hormonala.Am citit undeva ca excesul de estrogen afecteaza si tiroida si de aici probleme cu caderea parului, lipsa ovulatiei, cm lungi, etc.Sanatate multa si Doamne ajuta sa fie bune aceste tratamente.
  •  
    • 366 mesaje
    17 Mai 2007, 08:24
    0 0
    Mercic mult draga mea, am citit si eu mult dar inca nu am gasit ceva eficient, trebuie sa ma feresc de fitoestrogeni iar mararul si telina au din plin. Coada soricelului stiu ca este bun dar spune ca pentru menopauza iar eu sunt opusul ei cu estrogenii mei. Credeam ca s a mai confruntat cineva cu aceasta problema, exces de foniculina mai exact. Dar am obs. ca multe dintre Eve dupa ce si rezolva problema uita sa mai posteze sa ne spuna si noua.
  •  
    • 231 mesaje
    18 Mai 2007, 23:18
    1 0
    Hai ca am gasit un articol interesant....sper sa-l poti citi!!!www.aqvarius.ro/ferestre/alimentatie_naturala/menstruatia.htm - 65k
  •  
    • 82 mesaje
    19 Mai 2007, 16:08
    0 0
    draga mea,am citit si eu acest articol pe care-l mentionezi si sint derutata!!! nu stiu ce sa mai cred,pt ca si eu sufar de dereglari hormonale,iar medicul meu ginecolog mi-a spus sa urmaresc ca ciclul menstrual sa fie lunar,acest lucru insemnind ca aparatul genital functioneaza cum trebuie....ori aici scrie ca printr-o dieta sanatoasa reusim sa facem sa dispara aceste menstre lunare,care nu sint deloc sanatoase pt organism!!voi ce parere aveti???
  •  
    • 1450 mesaje
    20 Mai 2007, 08:11
    0 0
    VITEX-reglator hormonal si antiestrogenic[cel putin 6 luni-3caps./zi]Comanzi pe www.naturashop.ro
    o cura de o luna cu argila vanata,gel de aloe vera,napraznic,cat's claw,catina[capsule 3 /zi]
    cat mai multe salate de cruditati,legume si fructe,cat mai putina carne[preferabil ,numai peste]
    ptr.par -crema de par cu extracte naturale si petrol de la vivanatura[www.vivanatura.ro].Succes!
  •  
    • 231 mesaje
    20 Mai 2007, 12:17
    0 0
    Mariuca,si eu tot asa ma gandeam ca trebuie reglat cm, incat sa fie lunar menstruatia, insa se sustine in articol ca femei fara menstruatie au cate 3 copii, deci,inseamna intr-adevar doar eliminarea toxineleor???!!!Nu sunt insa de acord cu aceasta teorie,cum facem atunci cu variatiile hormonale care trebuie sa existe:in prima parte a cm mai multi estrogeni,iar in a doua parte mai mult progesteron, plus ca se sustine ca excesul de estrogen duce la cancer de san si fibrom uterin???!!!Deci tocmai asta vrem sa inlaturam...teorii si teorii, insa medicii nu cred ca ar fi de acord cu ce scrie in acest articol, tocmai de aia ne dau progesteron, ca sa contracareze efectul estrogenilor .
    Multumim Northstar, sa incercam cu remediile mentionate de tine si sa speram ca Dumnezeu va avea grija de noi, sa fim normale...cred,insa, ca si alimentatia are un rol important,am gasit tot intr-un articol ca simpla scadere in greutate poate normaliza secretia de estrogeni, asa cum concentratia lor mare determina depuneri adipoase pe coapse, maini, etc...deci este un lant al slabiciunilor,trecem la dieta!!!
  •  
    • 82 mesaje
    20 Mai 2007, 19:33
    0 0
    dragele mele,intr-adevar ar fi foarte bine daca am reusi sa tinem aceste diete sanatoase pe baza de legume,fructe,lactate etc...insa ele nu trebuie tinute numai o perioada de timp,ci ar trebui sa devina un mod de viata!carnea este in mare masura raspunzatoare pentru problemele noastre de sanatate...cunosc doua persoane care avind cancer la sin (depistat la timp...)au urmat tot tratamentul,si au exclus din alimentatia lor consumul de carne,iar astazi dupa mai bine de opt ani de la operatie boala nu a mai recidivat!!!intrebarea mea este-oare poti renunta in totalitate la mincarea gatita si la consumul de carne???eu cred ca iti trebuie o vointa puternica si o motivatie destul de mare!
  •  
    • 366 mesaje
    23 Mai 2007, 08:18
    0 0
    Multumesc mult Northstar, foarte dragut din partea ta. Am urmat 3 luni cu trat. homeopat si m a dereglat mai tare. Mie imi venea cm in fiecare luna, in prima luna la homeopat mi a venit de 2 ori, pe urma in urmatoarea luna la fel, mi a schimbat trat. si acum nu mi a mai venit. M am saturat de medici. Referitor la regim, mananc carne ff rar si doar de pui, intr adevar un regim naturist ajuta mult organismul. Sa mancam legume, pai sa va spun eu ca nu mancam sanatos cum ar trebui, mancam otrava. Rosiile sunt sub orice critica, sunt inrosite cu coloranti, castravetii au azot, am gasit unul in spume albe. Si nu numai ele, toate au ingrasaminte daunatoare organismului. Nu avem cum ne pazi de aceste chimicale. Sigur ca ne face rau si carnea, daca sunt crescute si hranite cu toate prostiile. De aceea suntem si asa bolnavi. Eu nu consum cafea, tigari, sucuri din comert, nu carne de porc sau vita, nu dulciuri din comert, mananc cruditati, si tot sunt intoxicata, dereglata. Eu sunt pt. trat. naturiste, medicamentele fac bine pe o parte si rau pe alta. Din pacate doc. naturisti au dat o in bara(:. Acum ma inteapa un san si ovarele(: Daca mai aflati ceva va rog mult sa mai postati la acest subiect. Pup si multa sanatate
  •  
    • 366 mesaje
    23 Mai 2007, 08:48
    2 2
    Am citit despre Cat's claw, extraordinar ce scrie despre ea, totusi ar trebui si avizul unui naturist, dar unul bun nu ce am gasit eu pana acum. Nu inteleg de ce nici un doc. nu mi a recomandat si mie pana acum acest trat.??? Nu stiu sa recomande decat tincturi peste tincturi si ceaiuri. Eu acum iau Evening primrose dar nu dat de medic. Daca stie cineva un doc. naturist competent sa mi spuna si mie va rog.