un san mai mare = cancer?! :(

•  
    • 528 mesaje
    11 Mai 2007, 10:35
    0 0
    dragelor,
    am o problema care ma termina nervos:
    am tot avut probleme cu sanii, in sensul ca se umflau destul de tare inainte de ciclu si ma dureau - uneori unul mai mult ca altul. am fost la doctor, am facut ecografii (ultima in august anul trecut) si mi s-a spus ca am "displazie mamara". m-am tratat cu ulei de primula si vitamina e.
    acum de curand (ieri...) am observat ca sanii sunt umflati inegal, respectiv dreptul este mai mare. eu am sanii destul de egali din nastere. am mai avut un san mai mare decat altul, de obicei tot inainte de ciclu... nu a fost nimic... dar cum, nu stiu exact de ce, mi s-a facut o frica groaznica de cancer
    ecografie stiu ca trebuie facut imediat dupa ciclu, or eu mai am 10-11 zile pan atunci si simt ca ma prabusesc de panica
    am tot fost strsata in ultimele 6 luni, ba cu sanatatea, ba cu serviciul... nu stiu ce sa ma fac, am momente cand imi zic ca, daca e cancer, prefer sa nici nu aflu acum, ca am cunoscut pe cineva care, desi a aflat din timp si a facut tot ce se putea face, tot s-a prapadit, dupa vreo 3 ani de chinuri, operatii si chimioterapie.
    nu stiu ce sa ma fac... mi-e ingrozitor de frica
  •  
    • 13679 mesaje
    11 Mai 2007, 11:35
    0 5
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 528 mesaje
    11 Mai 2007, 11:44
    0 0
    multumesc pt raspuns.
    trebuie sa gasesc o cale sa ma linistesc, deja ma doare capul infiorator si am ameteli de la atata panica
  •  
    • 698 mesaje
    11 Mai 2007, 13:00
    1 1
    draga mea la mine in mod normal ( mai bine zis anormal ) dreptul e mai mic ca stangul in loc sa fie invers asa cum e normal( muschiul drept e intotdeauna mai dezvoltat) si mi se umfla inainte de ciclu ca dac alerg si nu am sutien ii tin ca mor de durere...dar e ceva normal
  •  
    • 9835 mesaje
    11 Mai 2007, 13:28
    0 1
    mi se intampla si mie uneori ca, inainte de ciclu (cand mi se umfla un pic sanii), sa observ ca un san e mai umflat si mai dureros decat celalalt.
    dar macar eu stiu ca la acel san am mastoza chistica (in remisie, slava Domnului).

oricum, putine femei au sanii perfect egali - de obicei, organele pare au o usoara asimetrie. de pilda, desi greu sesizabil, chiar si globii oculari au dimensiuni diferite. la fel, mainile, talpile...
  •  
    • 528 mesaje
    11 Mai 2007, 14:26
    0 0
    da, e adevarat, dar eu chiar sunt (eram...) printre femeile alea rare cu sani egali... e adevarat ca am mai observat inegalitati inainte de ciclu, de aia m-am si dus la doctor care mi-a diagnosticat un dezechilibru hormonal (exces de foliculuina) si displazie. dar acum parca e mai rau ca oricand: si asimetrie si durere... si sunt si foarte stresata, probabil de asta o iau asa cu mare panica
  •  
    • 82 mesaje
    12 Mai 2007, 12:07
    1 0
    draga mea,si eu am fost diagnosticata cu displazie incipienta mamara.si eu am probleme mai mereu cu sinii(dureri si inainte de ciclu si dupa...).am fost la medicul ginecolog si m-am tratat pt un chist pe unul din ovare.fac acum un tratament pt displazia mamara.vreau sa te intreb daca dupa ce ai facut tratament pt displazie ai facut si eco la sini? sa vezi daca a disparut aceasta problema?...vizavi de problemele pe care ti le faci, eu cred ca nu are rost sa te stresezi pt ca s-ar putea sa iti dereglezi oranismul, si sa te trezesti cu alte afectiuni(ex. atacuri de panica....). eu sunt patita! sanatate multa....
  •  
    • 528 mesaje
    14 Mai 2007, 14:48
    0 0
    am facut mai multe ecografii, ultima in august anul trecut. problema nu a disparut niciodata, e cand mai bine, cand mai rau. ecografiile erau mereu "ok" in sensul ca erau modificari, dar de natura benigna. acum mi-e frica sa ma mai duc, desi stiu ca e o atitudine stupida
  •  
    • 2386 mesaje
    14 Mai 2007, 16:07
    0 0
    Sanii pot slabi, chiar daca in rest nu slabim si daca da din ce cauza?
  •  
    • 129 mesaje
    18 Mai 2007, 12:44
    1 0
    Nu este atitudine stupida ci de-a dreptul inconstienta!Trebuie sa-ti faci un control la ginecolog si el v-a decide cind iti faci ecografia.Fiecare organism este diferit ,cunostinta ta poate a crezut ea ca s-a dus din timp .Mama mea este operata de 14 ani si este bine ,multumesc lui Dumnezeu!Cel mai rau lucru pentru tine este sa stai degeaba si sa-ti faci ginduri negre.Poate ca nu este nimic si tu stai si inebunesti gindind la prosti!Mergi la doctor!
  •  
    • 129 mesaje
    18 Mai 2007, 12:46
    0 0
    Sinul este format din tesut glandular si tesut gras.Daca redomina tesutul gras sinii pot slabi ,daca predomina tesutul glandular vor slabi mai putin.
  •  
    • 1639 mesaje
    18 Mai 2007, 15:00
    0 1
    pe mine nu ma dor sanii deloc cand sunt la menstruatie...dar in schimb ma dor picioarele...dar si asta numai in prima zi...de obicei tot imi pasez picioarele pentru a-mi mai trece din durere dar cred ca degeaba