Sunt distrusa....
-
1 0Buna tuturor,
Tatal meu a fost diagnosticat in februarie 2007 cu hepatocarcinom grefat pe ciroza hepatica,varice esofagiene gr.I. In 2006 a avut o melena. Am mers cu el la spital( nu in Bucuresti), unde ni s-a zis ca poate de la stomac, poate fi un cancer la stomac...doctorul nu era sigur. Acum realizez cat de prosti am fost ca n-am cerut un bilet de trimitere catre un alt spital...in Bucuresti. Sincera sa fiu nici doctorul( caruia i-am dat bani), n-a catadixit sa scrie un amarat de bilet de trimitere catre un spital dotat.Pentru ca a pierdut mult sange, a primit 2 pungi cu sange si l-au trimis acasa. Ajuns acasa nu se simtea prea bine.ii pierise pofta de mancare si slabea.A venit la Floreasca dupa ce i-a fost ff rau. Aici a cazut bomba: tumora canceroasa de 16 cm pe ficat(avea si ciroza!). A fost trimis la Fundeni la o doctorita oncolog..alte analize...care i-a zis ca va face radioterapie timp de o luna si jumatate. Aparatul nu functiona, iar tata a fost plimbat o luna de zile degeaba. Intre timp starea lui s-a inrautatit, a facut icter,i se schimbase urina si scaunul, era ff rau.
Am ajuns la oncologie la Fundeni unde am fost trimisi din nou la Floreasca. Deabia am reusit sa-l internam la Floreasca. Am alergat pe la chirurgi care ne-au zis ca nu poate fi operat, ca mai are de trait 2 luni.L-am internat din nou la Fundeni, cu icter, prurit, urina, scaun modificate. L-au tinut 7 zile pe perfuzii cu glucoza,cefort( pentru infectii urinare). Se simtea un pic mai bine, dar i se umflasera picioarele rau! Revenim si mai sta 2 zile. Au inceput durerile. In spital i s-a promis o punga cu plasma pe care n-a primit-o in final! Ii cumparam albumina umana...care i-a fost administrata in perfuzie. Si plecam apoi acasa cu dureri fara sa ni se dea macar o reteta pentru analgezice. Tatal meu a avut dureri de neimaginat( cu toate ca doctorii au zis ca nu va fii nevoie de analgezice!) i-am luat Fortral( dupa ce l-am contactat pe medicul unde fusese internat ) si a murit in mari chinuri lunea trecuta. Durerile erau atat de mari incat cerea o pastila sa moara otravit, un cutit sa-si taie burta!
A avut hemoragii timp de O saptamana, apoi melena, rinichii n-au mai functionat si a murit in fata noastra vomitand sange.
Sunt terminata si socata! N-a baut in viata lui, n-a fumat, a fost un om cumpatat. A murit din vina mea, pentru ca in 2004 a fost la un alt spital in Bucuresti( pentru rinichi). Acolo i s-a scris pe carnet ca are un nodul mic pe ficat, care in 3 ani a evoluat transformandu-se in tumora canceroasa!
N-o sa mi-o iert niciodata, ca nu m-am uitat pe acel carnet, el se simtea bine pana anul trecut, n-am luat in seama, nu vroia sa mearga la doctor..ii era frica. Nu ma asteptam sa sfarseasca in chinuri mari!Avea 71 de ani. Nu era prea batran. Era un om plin de viata..
Sunt distrusa.
Nu-l voi uita cat voi trai. -
Draga mea ,fi tare ,nu te mai invinui,poate daca il duceai acum 3 ani la doctor ii prelungeai viata,dar nu se stie,ce ti scris aia ti se intimpla. Din pacate asta se intimpla in spitalele din Romania,exact ce ai descris tu. Ai grije de tine ,inconjoara-te de prieteni,plimba-te, pina mai uiti de necazul asta.te imbratisez ca o prietena ,desii nu ne cunoastep.
-
fii tare si nu te invinui...nimeni nu stie cum se termina ,nu putem alege daca se termina repede si fara durere sau...Daca el avea ciroza inseamna ca o avea de mult ii trebuie timp ca sa apara si din pacate majoritatea celor care sufera de aceasta boala nu au un final usor...nici un om cu cancer nu se duce fara durere
...respira adanc multumestei celui de sus ca la luat si nu la lasat sa se chinuie si mai mult de atat si mergeti cu totii mai departe...
nu mai stiu cine a spus asta dar pe mine ma marcat " fiecare fiinta are un nr de batai de inima predestinat, cand ele se termina ne terminam si noi"...atat a fost sa fie...
nu ma pricep f bine ce sa spun in aceste situatii dar sigur vei gasi aici multe fete care sa te sprijine moral
te imbratisez si fruntea sus... -
sincer ai o poveste cutremuratoare care din pacate se intalneste frecvent din cauza medicilor din romania care niciodata nu-si dau interesul pt ca niciodata nu primesc bani indeajuns. De fapt era de datoria lor sa-l trimita la o investigatie cand au depistat nodulu in stadiul incipient. Ciroza se face daca esti contaminat cu virusul hepatitic B sau C(se poate lua de la dentist,transfuzii sau o simpla injectie folosita necorespunzator). Nu are rost sa te invinovatesti pt ca ai facut tot ce ai putut si in plus ei sunt de vina pt superficialitatea lor. Si mama mea a murit subit la 44ani(forte tanara) si eu m-am invinovatit multi ani pana am realizat ca eu oricum mai mult decat am facut nu puteam face pt ca ei,medicii, au posibilitati si nu le folosesc. Binenteles nu sunt toi in aceeasi oala dar 90% sunt doar pile si cunostinte si nu stiu deloc medicina. acum tre sa privesti inainte si gandeste-te ca acum unde este e fericit, linistit si nu il mai doare nimik si te iubeste...sunt alaturi de tine...multa putere iti doresc...
-
si tatal meu a murit la fel... si eu am un mare regret. nu am stiut cat de grav este, mama nu ne spunea nimic ca sa nu ne intristam. am plecat la mare in concediu, m-am intors acasa si am aflat ca e in spital. eram sigura ca nu e nimic grav dar a doua zi a murit si nu am mai apucat sa-l vad in viata.
am aflat apoi ca suferea de varice esofagian si ca a avut o hemoragie puternica.. aceleasi simptome care le-ai descris tu, honney. nu e vina ta. e o boala ingrozitoare si nu prea e nimic de facut. ai umblat peste tot cu tatal tau si i-ai fost alaturi. ai facut tot ce se putea, chiar mai mult. -
Oare am facut tot ce se putea? Din cauza neglijentei mele l-am pierdut.
Imi amintesc ca a cerut morfina, dar nu a avut voie pt ca intra in coma!
A fost groaznic. Vomita zilnic, a avut melena inainte. Ma uitam la el cum plangea in timp ce vomita sange si-mi venea sa urlu!!! Nu merita asa moarte..a fost un om bun ca painea calda...a ramas patul in care a zacut, hainele lui, poeziile pe care le scria...doar amintiri, fotografii...ma doare sufletul. Nu pot striga de durere.
Imi amintesc cu nu mai vroia pastile, in ultima zi nu mai putea urina..cat s-a mai chinuit Doamne!!!!!!!!
Ce-ai avut cu el? Cu noi?
A murit cu regretul ca nu sunt casatorita. Vroia sa ma vada la casa mea..din pacate n-a mai apucat... -
honey,
nici o vina, din cele pe care ti le atribui nu-si are rostul.
gandeste-te la clipele petrecute alaturi de dansul, la sufletul bun si frumos, la tot ce-a insemnat in viata ta, si in fiecare zi din viata sa-i simti sufletul alaturi de al tau.
chiar azi citeam la topicul despre octavian paler, cum spunea ca nu mori, te muti pe o stea. gandeste-te la sufletul lui, care a scapat de suferinta fizica si acum este linistit alaturi de dumnezeu.
de craciun mi-am pierdut bunicul la care tineam foarte mult. mi s-a rupt sufletul. singurul lucru care m-a linistit a fost cand mi-a spus preotul sa nu plang pentru ca cei care mor in saptamana mare a craciunului nu sunt judecati, se duc langa dumnezeu. era un om minunat, cu o inima deosebita, la fel cum spui despre tatal tau. sunt sigura ca un om care pleca din acesta lume, nu poate avea sufletul incarcat cu regrete. gandeste-te ca s-a bucurat de viata si de oamenii pe care i-a avut in jur.
din pacate, si cei buni pleaca de langa noi, tot ce trebuie sa facem este sa ne bucuram ca am trait niste ani alaturi de ei, ca i-am tinut de mana si i-am purtat in suflet.
sa nu te am invinovatesti. sa ai putere sa treci peste si sa te bucuri ca ti-a fost parinte.
dumnezeu sa-l odihneasca! -
Va multumesc pentru mesaje, fetelor. Unii zic ca voi uita, dar nu cred. Nu-l voi uita niciodata.
Mai dureros e faptul ca cineva zicea ca a murit in chinuri pentru ca a gresit cu ceva. Poate..a gresit, nu zic nu, dar sa moara asa..nimeni nu merita sa sfarseasca in chinuri.
Am avut vecini care au baut pana au facut pe ei si n-au avut parte de dureri,sange, fortral.Au murit instantaneu.
Va multumesc pentru incurajari. -
Honey, condoleante.

Iarta-ma, dar e o idiotenie sa spui cuiva care sufera atat de mult ca tine ca parintele lui a gresit cu ceva in viata si de asta s-a chinuit asa. Unii oameni chiar n-au creier, suflet, omenie... nu-ti bate capul cu asa ceva. Cel mai important lucru e ca tatal tau nu se mai chinuie. Nu te mai invinovati, chiar ai facut tot ce-ai putut, pur si simplu asta i-a fost soarta. Fii fericita ca l-ai avut alaturi si pastreaza cu sfintenie amintirile voastre. Te imbratisez! -
nu mai asculta la toate prostiile!
bunicul meu s-a chinuit cateva luni, ca ajunsesem sa ma gandesc sa-l ia dumnezeu sa nu mai sufere asa, ca a fost om bun si nu merita. si ti-am spus mai sus ce mi-a zis preotul! si cand s-a dus mi-am dat seama ce inseamna sa nu mai fie acolo unde il stiam dintotdeuna.
e trist, dar trebuie sa trecem peste.
nu-l vei uita niciodat, n-ai cum sa-ti uiti tatal, doar ca te vei obisnui cu gandul ca nu mai este langa tine.
imi pare rau ca treci prin asta!
te pup -
Honney,in niciun caz sa nu gandesti ca tu sau cineva are vreo vina!!!Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni, Dumnezeu este iubire si daca ingaduie astfel de lucruri crunte, inseamna un mare castig pentru sufletul care trece prin ele...cu rugaciune, sufletul bun al tatalui tau ajunge intr-un loc numit RAI.Stiu ca este greu sa acceptam astfel de lucruri cand pierderea este foarte mare, a cuiva foarte drag, de neinlocuit, cum bine spui ca nu-l vei uita niciodata pe tatal tau, dar sa privesti intotdeauna partile frumoase, ca asa si-ar fi dorit.
Deocamdata, singurul lucru de folos i-ar fi iubirea ta,incearca sa gandesti pozitiv, sa renunti la furia produsa de pierderea dansului si mergi la o biserica unde se fac sf. liturghii in fiecare zi, plateste pentru 40 de liturghii, ca dupa 40 de zile sufletelul ajunge la odihna!!!Dumnezeu sa-l odihneasca!!!
Ai sa-l simti tot timpul aproape,te va vedea oricum si in momente critice te va ajuta, ca-l ai in suflet,il iubesti mult si nu este decat o pierdere materiala, intr-adevar oamenii trec dincolo...fiecare avem un "plan",unii trec mai greu, altii mai usor.Deci, lasa-i sufletelul sa urce,ca cel mai rau cica le este cand vad durerea noastra, roaga-te mult si ai sa primesti liniste si pace sufleteasca, putere sa treci peste toata incercarea grea, iar de vina nici nu poate fi vorba....gandeste-te ca poate s-ar fi chinuit si mai mult-operat de nu stiu cate ori si chinuit prin spitale.Doamne ajuta!!! -
Dumnezeu sa-l ierte.Crede-ma ca citeam si aveam lacrimi in ochi.La fel patesc eu cu mama.De 5luni a cazut la pat.Am dus-o la ecografie,colonoscopie,endoscopie.Am chemat Pulsul degeaba .Toti dau din umeri.Si toate le-am facut la Medlife unde am dat un sac cu bani si credema ca nici macar reteta n-a primit cu un calmant cel putin.Ea e diabetica si umflata in burta de 3luni de zici ca-i gravida in 9 luni,si nenorocotul de dr. imi spune ca e putin umflata.La fel sufar si eu cand vad ca numai poate merge ,a slabit peste 10 kg.,de dureri numai stie ce are.Oare nu se intreaba nimeni din cei care-i votam mereu ce se intampla in sistemul sanitar?Ei nu vad ca lumea moare pe capete si culmea acum medicina e dotata cu tot felul de aparate,inainte omul era vindecat decat prin consultatie.
-
Vyo,
Sistemul sanitar e la pamant.Trist, dar adevarat. Nu credeam, dar am simtit cand a fost tata bolnav.
Multi doctori sunt incompetenti. Unii(sau majoritatea)iti iau banii si nu te ajuta cu nimic.Asa s-a intamplat si cu tata. Un incompetent din provincie nu a fost in stare( si ii dadusem bani)sa ne trimita la un spital dotat .S-a simtit mai bine...si uite cum am alergat disperati pe la spitale si s-a stins dupa 2 luni de la aflarea diagnosticului.
Zilnic ma gandesc la tata si asa va fi cat voi trai.
A murit cu zile tatal meu. -
Vyo,
Sistemul sanitar e la pamant.Trist, dar adevarat. Nu credeam, dar am simtit cand a fost tata bolnav.
Multi doctori sunt incompetenti. Unii(sau majoritatea)iti iau banii si nu te ajuta cu nimic.Asa s-a intamplat si cu tata. Un incompetent din provincie nu a fost in stare( si ii dadusem bani)sa ne trimita la un spital dotat .S-a simtit mai bine...si uite cum am alergat disperati pe la spitale si s-a stins dupa 2 luni de la aflarea diagnosticului.
A murit cu zile tatal meu. -
Vyo,
A murit cu zile tatal meu.