atacuri de panica

•  
    • 82 mesaje
    5 Mai 2007, 09:55
    0 0
    Acum doi ani, dupa nasterea fetitei, am avut niste stari mai ciudate(ex.nervozitate mai accentuata,simteam ca_mi tremura corpul,frica exagerata, insomnii etc...)si nu stiam ce se intimpla cu mine.Ulterior am aflat ca se numesc atacuri de panica... Am luat tratament cu anxiolitice si am mers si la psiholog. acum au revenit aceste stari,parca mai accentuate!!!! s-a mai confruntat cineva cu aceste probleme? nu as vrea sa mai iau pastile pentru-ca acum am inceput si serviciul si acestea dau si stare de somnolenta! poate stie cineva un tratament naturist pentru astfel de probleme....
  •  
    • 9835 mesaje
    5 Mai 2007, 10:25
    0 1
    Variante naturiste:
    - Rhodiolin (il poti comanda de la www.pravaliata.r
    - Passiflora (se gaseste in farmacii)
    - Gotu Kola (se gaseste mai greu, dar se gaseste).

Te sfatuiesc sa cauti pe net detalii despre fiecare dintre ele si sa-l alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine. In ceea ce priveste Gotu Kola, il vei gasi cel mai frecvent sub denumirea de Brahmi, Bacopa Monnieri sau Bacopa Monniera.

Se pare ca medicatia moderna alopata (ne-naturista) a panicii nu te transforma intr-un zombi permanent - am gasit pe internet marturii ale unor oameni care folosesc zoloft si care spuneau ca numai in primele zile s-au simtit ciudat, dupa care organismul s-a adaptat. In functie de organism, perioada de adaptare poate sa fie mai scurta sau mai lunga (de la cateva zile pana la 1-2-3 saptamani).

Intre psihologi+psihanalisti si psihiatri exista o mare disputa in ceea ce priveste cauzele si metodele de tratament ale atacurilor de panica. Psihologii+psihanalistii sustin ca totul este in mintea noastra, iar psihiatrii ca panica apare atunci cand la nivelul creierului se produce un dezechilibru al serotoninei - deci un dezechilibru chimic care nu poate fi remediat numai prin discutii despre traumele psihice suportate in trecut de catre pacienti.

Parerea mea este sa incerci o terapie naturista, iar daca vezi si vezi ca efectele nu sunt suficient de bune, sa iei totusi in considerare si medicamentele alopate pe care ti le poate prescrie un psihiatru.
  •  
    • 1166 mesaje
    6 Mai 2007, 00:44
    0 0
    eu am fost la un medic homeopat pt. mai multe probleme pe care le aveam si la care nu mai dadeam de capat, printre care si atacuri de panica. medicul mi-a explicat ca toate astea sunt reactii aparute in urma lipsei unor substante din organism. asa ca m-a luat pe rand cu intrebari..daca mi-e frica de moarte, de cutremur, de hoti, de paienjeni..etc. din cate am inteles eu aceste fobii apar fiecare in urma unei subs. dif. lipsa. in fine..daca mergi la un homeopat iti explica mai bine ca mine la inceputul tratamentului totul se acentueaza dar cu timpul trece tot
  •  
    • 82 mesaje
    6 Mai 2007, 09:03
    0 0
    multumesc mult pentru sfaturi... sper sa-mi fie de ajutor.as vrea totusi sa stiu ce anume ti-a recomandat medicul homeopat pentru-ca si eu mai discutat cu un medic naturist si mi-a zis sa incerc cu sunatoare( ceai sau extract de sunatoare capsule..).problema este ca am incercat cu extract de sunatoare si nu am simtit ca s-ar fi ameliorat ceva!stie cineva daca reflexoterapia da rezultate in astfel de situatii?
  •  
    • 1166 mesaje
    6 Mai 2007, 16:12
    0 0
    pai medicul homeopat nu-ti da tratamente din plante efectiv...sunt niste pastilute mici in niste tuburi...fabricate in franta pe care le cumperi de la el...si alea sunt din plante, alge..chestii...asta la care ma duc eu are un progr. pe comp. si acolo baga toate bolile pe care le ai si toate simptomele si la urma ies remediile...si ce mi-a dat mie au fost o serie de remedii pt. tot ce am, adica..lipsa unei substante poate da de la atacuri de panica la dureri de stomac de ex. asa ca se face o medie.
  •  
    • 82 mesaje
    6 Mai 2007, 20:45
    0 0
    draga heba,iti multumesc pentru detalii...am inteles ca homeopatia este o metoda de diagnosticare si tratare mai complexa. as vrea totusi sa stiu cam cit este de scump acest tratament homeopat(aproximativ...)si cam cit dureaza tratamentul! cunoaste cineva un medic homeopat in pitesti?
  •  
    • 746 mesaje
    6 Mai 2007, 21:17
    0 0
    draga mea, eu am suferit groaznic din cauza asta plus anxietate si agorafobie.
    m-am tratat prin homeopatie si mi-am revenit complet,efectiv am simtzit ca renasc incet ,incet pe parcusul a 9 luni de zile.asta e,dureaza un pic,dar stiu ca nu mai traiesc acel cosmar si sper sa nu mai reapara.
    eu anul trecut am platit 500 de mii consultatzia iar remediile homeopate nu sunt mai mult de 30-40 de mii lei vechi, unul singur.
    cauta in arhiva caci s-a mai scris mult despre atacuri,inclusiv eu am postat o multzime de detalii.
    multa sanatate si putere!
  •  
    • 1166 mesaje
    7 Mai 2007, 00:42
    0 0
    pe mine m-a costat 3-4mil cu tot cu consultatie. numai consultatia a fost 1.500.000
  •  
    • 7 mesaje
    17 Mai 2007, 12:58
    0 0
    draga mariuca,am citit msg tau si pot sa-ti impartasesc din experienta mea.
    Datorita unei situatii care m-a speriat ingrozitor de tare,pana sa-mi dau seama ce se intampla,am inceput sa am atacuri de panica,de cateva ori pe zi.Cateva luni nici nu am stiut despre ce e vorba,a fost o situatie super naspa care a declansat aceste asa numite atacuri de panica.
    La fel mama a suferit de ele la debutul hipertiroidiei...
    Eu nu m-am tratat cu nici un medicament,nu am mers la psiholog,la homeopat...am constientizat ce se intampla,am inceput sa citesc f mult despre asta si am inteles urmatoarele;daca nu e vorba de o boala care are ca simptom atacul,atunci e vorba de o situatie care ne sperie ingrozitor.
    Daca e boala atunci trebuie tratata cauza si nu efectul,deci mergi la un endocrinolog poate te ajuta.Daca totul e in mintea ta atunci incearca sa determini ce anume te sperie si incearca sa gasesti in tine puterea sa contracarezi teama privind realitatea care te inconjoara si in care gasesti toate raspunsurile.Nu stiu daca sunt clara.Asa ca-ti dau un ex.;eu aveam atacuri de panica generate de teama fata de ex sotul meu.cand auzeam numai numele lui deja se declansa.deveneam de nerecunoscut si pt mama,iti dai seama in ce stare ajungeam.am reusit intr-un tarziu sa constientizez ca nu are cum sa-mi mai faca rau fiindca...si incepeam sa ma gandesc la situatia reala...nu e langa mine,e foarte departe,daca vine are cine sa ma apere...etc.
    am reusit...acum am atacuri mai slabe ca intensitate si doar in situatii pe care mintea mea le asociaza.si reusesc sa le depasesc.DAR TOTUL DEPINDE DE CAT ESTI DE PUTERNICA SI DE CAT ITI DORESTI SA SCAPI DE ELE.
    SI POATE AR FI BINE SA VORBESTI SI CU UN PREOT...PE MINE M-A AJUTAT EXTRAORDINAR DE MULT.
    ITI DORESC SA REUSESTI...STIU CAT POT FI DE CUMPLITE.
  •  
    • 82 mesaje
    17 Mai 2007, 15:15
    0 0
    draga dorana,multumesc mult pentru sfaturi si incurajari.oricum am ajuns la concluzia ca aceste stari apar si din cauza altor afectiuni netratate (ex. circulatie proasta,lipsa de calciu,vitamine etc...).aceste lipsuri accentueaza starile de panica.eu m-am confruntat cu tot felul de stari-lipsa de aer,frica de moarte,frica sa nu mi se faca rau pe strada etc..-dar in ultimul timp, de cind am dus fetita la mama,nu prea pot dormi noaptea mai ales cind este sotul in schimb de noapte si trebuie sa ramin sg!acum tratez aceste afectiuni si sint intr-o perioada in care ma simt mai bine.oricum stiu ca trebuie sa gindesc pozitiv si sa fiu mai optimista!