alimentatie copil 2 ani
-
5 Mai 2007, 08:500 0Cumnata mea are un baietel de 2 ani si 2 luni; si vreau sa va intreb daca este normal ca la aceasta varsta alimentul de baza al copilului sa fie iaurtul.
Este normal ca sa manance in fiecare zi iaurt?
De cate ori o aud si pe ea si pe soacramea spun ca a mancat iaurt, a cumparat iaurt;unde mai pui ca ii da multe cu fructe.
Si colac peste pupaza copilul asta nici macar nu stie gustul apei pt. ca cica este mai bun ceaiul granulat special pentru copii.
Va rog din suflet sa imi raspunde-ti.
Va multumesc din suflet. -
5 Mai 2007, 10:07nu stiu daca vei putea sa schimbi ceva,in gandirea acelei persoane,dar eu ii spun cum procedez eu,pt ca bbe al meu are 2 ani si cateva zile.
in jur de ora 18,ii dau zilnic iaurt.ii cumpar danone,frutisima,milli.
dar mancarea de baza,sunt cele 3 mese de dimineata,pranz si seara,peste care nu sarim.
in ceea ce priveste acel ceai,nu e normal sa nu ii dea apa.eu ii dau copilului meu apa plata,suc din fructe facut de mine,dar cateodata ii mai si cumpar.
sper ca ti-am fost de folos. -
5 Mai 2007, 10:22Iti multumesc frumos pt.raspuns.
Stii de fapt care este ideea?Persoana respectiva are un magazin de legume-fructe si in acelasi timp are si multi bani pt.ca ii merge; si in legatura cu ceaiul ea zice ca cel mai scump este si cel mai bun si de aceea nu ii da altfel de ceai, iar apa daca ea nu bea apa de ce sa bea copilul ca nu este bune de nimic.Sunt foarte revoltata dar in acelasi timp nici nu pot sa fac nimic pt. ca, vezi tu eu nu am copil si nu imi ia in seama sfaturile pt.ca zice ca eu nu stiu atata timp cat nu am copil.
Dar poate doamne,doamne ma v-a ajuta sa fac si unu. -
5 Mai 2007, 15:39Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si cati copii vrei.
Despre alimentatia copilului respectiv eu nu comentez, pentru ca fiecare parinte isi creste copilul cum crede de cuviinta.
Militez pentru produse naturale si cumnate care-si vad de treaba lor! -
6 Mai 2007, 13:44Eu as sfatui-o sa se uite pe etichetele de la iaurt si de la ceaiuri sa vada cate produse chimice si cate E-uri sunt in ele. Si apoi sa se mai gandeasca daca vrea sa isi otraveasca copilul de la o varsta asa frageda.
Daca nu vrea sa ii dea apa macar sa ii dea ceai facut din plante. Si in loc de iaurt cu fructe(a se citi chimicale) macar sa cumpere sana ca e mai dulce si sa puna fructe in ea...