DEPRESIA-Cum o vindecam?
-
0 0Buna,dragele mele.
Am vazut ca se discuta serios pe forumu' asta si am zis ca ar fi bine sa ma adresez voua in problemele mele
Am nishte intrebari:
1.La 7 ani e inevitabila depresia in urma unei dezamagiri in iubire,pierdere a unei persoane dragi,probleme cu familia,la scoala...?
2.Care e cea mai buna solutie in cazul inaptabilitatzii la mediu din scoala?"eu nu am ce cauta aici","nimeni nu ma intelege","eu nu am dreptul la fericire"-astea sunt framantari normale varstei,dar cat de grave pot deveni ele si cum sa le previn/tratez?
3.Daca psihologu' costa,parintzii sunt ocupatzi,si prieteni nu am cui sa ma adresez?Cine ma poate ajuta sa scap de starea incomoda de anxietate?
O sa dau detalii cand o sa imi raspunda cineva aici sau pe adresa privata...
Multumiri anticipate }{-Ivon -
Fa-ti prieteni, caita-ti diverse ocupatii, cu cat esti mai prinsa in diverse activitati cu atat atentia ta se canalizeaza spre alte directii.
Nu zic ca astfel se vor rezolva problemele, adica vor trece de la sine, dar cu timpul vei observa ca ai si alte prioritati, iar din multitudinea de activitati/prieteni cine stie, poti gasi si raspunsuri la problemele tale? In orice caz nu te complace intr-o stare de repaus, nu te gandi numai la asta, preocupa-te cu ceva constructiv!!
Si succes! -
Stresul si deprsia sunt "boli" de care sufera, din pacate, tot mai multi. Am trecut si eu de curand printr-o experienta asemanatoare (crunta!!). Sa stii ca prin simplul fapt de a te tine ocupata, nu rezolvi nimic. Dimpotriva, poti inrautati situatia ( eu m-am epuizat, in halul in care am ajuns la medic, si am avut nevoie de aproape un an sa ma pin din nou pe picioare; inca nu sunt vindecata perfect). trebuie sa infrunti problemele, e singura solutie sa scapi de depresie si stres. Cauta sa vezi ce te supara, incearca sa elimini acele lucruri din viata ta. Atentie la alimentatie, daca faci un studiu, sunt alimente care te vor energiza, si face mai fericita, mai relaxata. Si multe altete. Daca vrei sa discutam, scriemi pe adresa andrea_b@eva.ro. In orice caz iti doresc o viata frumoasa, si singura solutie pentru orice problema este sa fii curajoasa si sa traiesti asa cum iti place si cum e sanatos si fericit.
-
Indragosteste-te!!!
Eu mi-am revenit dupa o perioada crunta a vietii mele, cunoscandu-l pe care care imi va deveni sot intr-un timp f scurt.M-am indragostit de el pana peste cap...si de atunci toate problemele pe care le aveam...nu mi s-au mai parut asa de rele.
Am reusit sa depasesc acea perioada neagra...si sa merg inainte. -
Buna si mii de multzumiri...
Vreau sa va lamuresc...
nu sunt chiar asa de ...anormala,sa zicem...Am prieteni,ies in oras,merg la scoala,am chiar si un prieten.... 
Dar nu e ceea ce imi doresc eu...Ma simt singura si pustiita inauntru...in suflet,celor din jur le "vand" o imagine...dar eu fata de mine sunt tare singura
Imi doresc sa privesc EU altfel lucrurile sa stiu sa ma bucur de viata sa imi incant sufletu...Dar nu reusesc.Totul mi se pare o corvoada si nu stiu cum sa fac sa fiu fericita,macar multumita de mine,de viata mea,care e e singurul dar al meu primit de undeva de Sus...
Eu din fire sunt boema...ciudata se poate spune.Si cered ca sunt putzin "sarita" mai ales ca in familia mea sunt si au fost astfel de exemplare...
Nu'sh,astept si eu o reteta,un indemn...
Poate e vreo fata (doamna) din Iasi care sa vrea sa facem un..."schimb de experientze" de viatza...sa imi scrie pe privata
Oricum eu va multumesc tare mult pt ceea ce ati scris,sunt niste minute "sacrificate" pt mine.Multumesc
O zi buna in continuare...kisses-Ivon -
Ivona,
Faci ce faci cu subiectele astea si pana la urma tot la sex ajungi. Ei bine daca tu astepti de la noi sa iti spunem ca sexul iti va rezolva problemele, ma refer la depresie sau orice alta pb, ei bine atunci raspunsul este NU!!!
La varsta ta tinerele se gandesc cum sa isi croiasca un drum in viata, caci parintii nu traiesc vesnic sa te intretina, si nu la faptul ca, vezi Doamne, daca nu au sex ajung sa aiba probleme psihice!!!
Nu sunt eu lupul moralist dar nici nu o sa iti spun ca sexul o rezolvare. Sexul este unul din cele mai minunate lucruri pe care un barbat si o femeie le impart,dar de aici si pana la a deveni parte din sanatatea psihica e cale lunga...O sa ai parte de el toata viata, fii fara grija!!! Important e cu cine si cum il faci!
Numai bine. -
Multumesc Cony pt interventie...dar nu m-ai inteles bine...

Ideea era ca daca eu m-as indragosti si as fi iubita,protejata,poate si daca as face dragoste,nu sex...
poate asa o sa vad EU altfel lucrurile...chiar daca ele nu se schimba,ci din contra,se inrautatesc.Poate si exprimarea mea lasa de dorit,in sensul ca imi e greu sa pun in cuvinte ceea ce simt si traiesc...dar nici nu m-am gandit ca sexul ar fi cheia tuturor problemelor sau macar amanarea lor...eu ma intrebam din p d v medical,ca nu-s asa ignoranta sa nu stiu ca si hormonii pot provoca probleme
Multumesc pt tot...Astept raspunsuri
La revedere }{
-
Buna dragele mele...
Vad ca ati uitat de mine...
Am fost la medic la analize ca pe zi ce trece ma simt tot mai rau... rezultatul?Gastrita acuta,sindrom ulceros p[e fond nervos... Solutie?Regim cam drastic,pt mine si pofta de viata.Ba chiar doctoritza mi-a zis sa ma plimb,sa ies in oras,sa fac ce imi place mie,ca sa ma simt mai bine...
Cam asta era... multumesc pt tot si astept in continuare pareri,sfaturi,experiente asemanatoare...
ps:stiti ce important e un catzelush in casa?e o raza de fericire...luatzi-va un animalutz,nu o sa va para rau...
kisses -
nu cred ca abstinenta iti poate provoca depresii; gandeste-te ce depresii ar trebui sa aiba calugaritele; dar ele au pe buze un zambet de liniste si se vede ca fata lor e mai luminoasa decat a celorlalti; ma bucur ca ti-ai luat animalutz si eu am simtit nevoia unui animalutz, eram adolescenta, stresata si trista si nu era zi sa nu fie scandal din cauza animalutului in casa; pana la urma l-au dat, ce conta ca eu sufeream de dorul lui; acum, dupa ani, tot ei zic ca ei l-au iubit si eu l-am dat; si eu m-am simtit singura si pustiita, dar totate astea au luat sfarsit in momentul in care am plecat si m-am mutat cu prietenul meu; acum sunt linistita si ma intreb cum de-am suportat atata timp;
in fine, incearca sa iei vitamine si minerale sau Magneziu; depresia ta poate avea si cauza hormonala, nu are nici o importanta daca ai sau nu viata sexuala, schimbari in organismul tau au loc in fiecare luna, presupun ca te protejezi cumva; eu daca as fi stiut in adolescenta, ca anticonceptionalele imi regleaza ciclul, imi rezolva acneea si in plus ma proteja, nu as fi ezitat sa le folosesc; inca persista vorba aceea comunista ca anticonceptionalele ingrasa, te deformeaza, s.a.; in jur de 60% din toate femeile din lume folosesc anticonceptionale; ai rabdare si fii tare, timpul le rezolva pe toate, numai pana atunci nu te mai imbolnavi, ca o sa te chinuie toata viata un ulcer sau o gastrita -
Salut!!!
Intr-adevar e f ciudat cum poti trece de la o stare la alta...
Acuma am atins un echilibru emotional si toate imi merg mai bine.,ba chiar imi propun un regim de slabire si gimnastica,program de cumparaturi,iesit in parc cu catelusa mea draga,pe care o am de 2 ani ,acum cat mai e vreme frumoasa oprin iasi...
Stiti ce simt acum?Nevoia de o noua prietena . Daca e cineva din Iasi... haideti sa ne imprietenim,sa iesim,sa vorbim... scrieti-mi pe katyshor10@hotmail.com caci contu' de la eva e blocaaat si asa ma oftiic,da' n-am ce-i face..
Chiar asa ,ce face webmasteritza
nu putem sa ii scriem... sa ne ajute!!!si nici chatu'
bUn,v-am pupacit si mai vb,multumesc pt tot...si va rog sa ma mai ajutati ca nu cred sa ma tina prea mult linistea asta aparenta....
ceau }{ :B