sarcina si atacurile de panica

•  
    • 1 mesaje
    3 Mai 2007, 14:43
    2 0
    buna fetelor. ma numesc nicoleta si sunt insarcinata in 21 saptamani. si inainte de sarcina aveam anxietate si atacuri de panica, dar de cand sunt insarcinata parca starile s-au inrautatit, anxietatea este uneori chiar insuportabila, pulsul este constant 100 iar cand sunt mai anxioasa este mai mare, o stare de agitatie permanenta, atacuri de panica tot mai dese si insomnii crunte. pana acum am rezistat vertiginos fara nici un fel de medicamentatie, dar uneori simt ca nu mai pot sa suport si mi-e teama ca voi fi nevoita sa iau anxiolitice. si acum intrebari: cele care ati trecut prin asa ceva va rog sa-mi spuneti cum ati reusit sa rezistati pana la capat, ati fost nevoite sa luati medicamente si daca da ce, copiii sunt ok???
    mi-e o teama cumplita ca nu voi face fata, ca nu voi rezista. ce sa mai spun de momentul nasterii!!!! cele care ati trecut printr-o astfel de experienta ati reusit sa nasteti normal, v-a dat ceva care sa va calmeze inainte sau a trebuit sa recurgeti la cezariana??? si de cezariana mi-e teama ca ma va apuca atacul de panica in timpul operatiei daramite de cea normala!!!
    va rog din suflet un sfat si o incurajare. va multumesc
  •  
    • 220 mesaje
    3 Mai 2007, 17:41
    3 0
    Insomniile sunt ceva normal...Poate ca sunt de fapt o pregatire pentru noptile pe care le vei pierde cu bebe dupa nastere...Eu una citeam de-mi sareau capacele noapte de noapte, de pe la 1-2 pana la 5-6...

Panica e fireasca si ea...Te ingrijorezi, ca daca...ca daca...ca daca...ca daca...etc...Incearca sa iesi mai mult la aer, fa plimbari pe jos (fara sa te obosesti prea mult)...Ajuta si la oxigenarea corpului, iti da o stare de optimism (mergi prin parcuri, ia-ti o revista, o carte cu tine)...Te ajuta si la nasterea propriu-zisa ca sa fii in forma...Eu in ultimul trimestru de sarcina trebuia sa urc 12 trepte de scara zilnic de nu stiu cate ori in casa la mine, fiindca imi schimbasem locuinta...Si eram sprintena ca o turturea la 94 de kile...

N-are absolut nici un sens sa te ambalezi, sa te panichezi, etc...Nascutul si maternitatea sunt de cand haul pe lume,nu esti nici prima nici ultima care e gravida si va naste...La cezariana stiu ca ramai cu burta dupa...Adica se trage mai greu, si n-o sa-ti placa prea mult...Poti naste natural si sa faci anestezie totala de la brau in jos, se numeste anestezie epidurala sau injectie epidurala...Nu te mai stresa, bucura-te de momentul asta din viata ta si fii mandra ca porti in burtica un ingeras...Crede-ma ca multe femei te invidiaza caci nu pot face copii...Si bucura-te de atentia care ti se acorda de catre oricine, inclusiv de catre oamenii din tramvai...Este momentul tau de creatie, este momentul tau acum sa dai ce ai mai bun din tine lumii in care traim...Fii mandra ca poti sa o faci, fii mandra, fii mandra, fii mandra...Dormi impacata noaptea, reface-te ziua cu 1-2 somnuri de amiaza...Nu te indopa cu medicamente...Lasa-le pentru dupa nastere...Este atat de minunat sa te plimbi cu burtica ta mare incoace si-ncolo, indiferennt de chestiile aditionale uneori neplacute de ordin fizic, greturi, etc-etc...Tu iradiezi acum, intelegi?

Deci, fii mandra de darul tau care este o binecuvantare pana la urma, nu o povara...Iubeste-l pe micutz-micutza, iubeste-te pe tine asa cum esti acum...Vorbeste cu Bubucul tau din burta, pune-i muzica, danseaza usor si leagana-l pe ritmul muzicii...Povesteste-i ce va vedea si ce veti face voi impreuna cand va veni pe lume, povesteste-i despre plante, pasari, ape, iarba, iepurasi, etc...Te va monta si pe tine acest gen de dialoguri...Deja te poate auzi acum...
  •  
    • 2439 mesaje
    3 Mai 2007, 19:24
    0 0
    Draga Nicoleta, sa nu recurgi la medicamente, anxiolitice etc in perioada asta, este fff periculos pt fat !
    Bea un ceai de tei cu miere, te vei linisti!
    Va fi bine, vei vedea!
    Te pupam toate!
  •  
    • 345 mesaje
    4 Mai 2007, 10:40
    0 0
    Tinctura de valeriana de poate lua? Eu nu sunt inca insarcinata dar si eu am probleme cu atacurile de panica de ani de zile. In ultima vreme s-au mai rarit, insa pot aparea oricand. Nu cred ca m-ar panica sarcina ca atare si cred ca nici pe eva de mai sus nu sarcina o panicheaza neaparat. Banuiesc ca atunci cand astepti un bebe cam toate starile anterioare sarcinii se accentueaza. Ma gandeam si eu la un copilas la anul si ma intreb daca se declanseaza atacurile de panica ce pot sa fac. De regula nu iau pastile, beau cateva picaturi de extract de valeriana. Se pot oare lua si in caz de sarcina?
  •  
    • 220 mesaje
    4 Mai 2007, 11:08
    0 0
    E foarte adevarat ca in timpul sarcinii treci prin niste stari sufletesti care iti cer intr-un fel rezolvarea, impacarea cu tine , cu lumea, ai vise in care te certi cu unii si cu altii, am experimentat (nu ca as avea dusmani, ca n-am)si am si citit in literatura de specialitate despre asta...Gravidele (cele la prima sarcina mai ales) trec prin stari sufletesti de angoasa, anxietate, chiar si panica...Tensiunea sangunica creste si din cauza sarcinii, e normal, ca ai si mai mult sange in organism (parca 1 sau 2 litri in plus care circula demential sa duca papica la bebe mic)...Gravidele plang foarte mult, se emotioneaza repede, chiar si la filme sentimentale siropoase sau carti de amor, deci sunt mai sensibile emotional intr-un cuvant...Este perfect normal...

Ceaiurile: sunt unele ceaiuri care nu e bine sa se bea...Nu stiu teiul daca este bun sau nu, poate ca este...am niste notite pe undeva din perioada pregnacy-ului, ca am citit despre asta 9 luni de zile zi si noapte...Bine ca eram si mai sunt departe de familie, de maica-mea si nu avea cine sa ma sfatuiasca si pe mine...m-am cam descurcat singura cu tot ce tine de prima sarcina, alimentatia corecta, stapanire de sine, enjoying pregnancy the right way, etc...Mama nu mai tinea minte prea mult de acu 30 de ani,decat foarte putin, esentialul...Iar in tara unde sunt acum multe chestii sunt diferite legate de maternity policy...