cauterizare
-
0 0Salut!
Cer sfatul celor care au mai trecut prin asta - desi nu mai sunt foarte tanara este prima data cand am probleme ginecologice in afara de controlul anual
Este vorba de o cauterizare simpla, fara analize nesatisfacatoare (HPV, PAP mare etc.) pentru o rana medie. Ok, stiu ca interventia nu este dureroasa dar ce ar trebui sa stiu? Se face ceva inainte? Dupa se vine la control si pansare - cat de des si cat timp? Astept detalii.
In plus, dupa inchiderea ranii si reluarea relatiilor intime pot ramane insarcinata imediat sau se recomanda ca o perioada mai lunga de timp sa se evite asta pentru refacerea completa a tesutului. Habar n-am, va intreb... Cu medicul o sa discut in detaliu de-abia la mijlocul lunii. Si nu mai am rabdare.
Multumesc
-
BUna! si eu am facut o cauterizare anul trecut. A fost un pic dureroasa, dar din cauza incapatanarii mele. Am refuzat sa imi faca anestezie locala. La mine a fost destul de mare rana, si a durat cam 1 luna si jumatate pana s-a vindecat. De fapt cam asta e perioada de vindecare pt orice cauterizare. Am fost la pansat cam de 3 ori pe saptamana. Inca nu am copii, si doctrita mi-a zis ca e mai bine sa fac cauterizarea inainte de a ramane insarcinata.
Nu-ti fie frica, nu e o operatie!! E o procedura simpla si rapida.
Bafta si multa sanatate! -
Multumesc pentru raspunsuri

Nu mi-e teama, sunt doar un pic ingrijorata si prefer sa aflu din timp ce se intampla. De multe ori medicii sunt expeditivi, desi am un medic foarte bun.
Mai am o nelamurire: se da peste cap menstruatia dupa interventie? Adica vine imediat, vine mai repede? Am facut niste calcule pentru vacanta, la vara si ...
Sanatate si voua, va pup