Matreata la sugar, help!
-
0 0Buna, fetelor,
Bebele meu de 3 luni jumate are tot mai multa matreata si pete uscate si rosii pe tample sau intre sprancene...In engleza cica ii zice "Cradle cap" si trebuie sa ii dai cu ulei de masline, sa lasi vreo ora sa se inmoaie cojitele apoi sa cureti sau sa racai usor pielea ca sa le indepartezi...
Cunoasteti alt remediu...Mi se pare ca de cand fac asa (farmacista mi-a spus), parca are mai multe cojite pe cap...Si il si mananca...
De asemenea, are pielea iritata dupa urechi si care se cojeste si sangereaza uneori...La fel, ii dau cu ulei merei sau Baby Oil de la Johnson & Johnson...
Multumesc!
Alibb -
Nu te speria, e bine ca ai observat.
Si noi am patit la fel, iar dupa baita mereu l-am dat pe cap cu o crema de babelusi pentru piele sensibila de la Nivea - cea pentru fata si corp, si incet incet i-au s-au inmuiat si s-au desprins.
Cunosc si reversul, asta e de la veriosara mea, a carei mame n-a ingrijit-o prea bine. Acum e adolescenta si inca are pe pielea capului (la ceafa) niste pete maronii.
Ceea ce are bebele tau e normal, e pielea care se schimba, pentru ca lor le creste caputul foarte repede, totul e ca sa-i acorzi mare atentie - baita in fiecare seara, apoi dat cu crema peste tot, chiar si pe cap prin masaj usor. Ce e foarte fain e ca nu ramane parul uleios, se asimileaza repede.
Sanatate! -
Bebele meu tocmai de la uleiul de masline si alte uleiuri speciale pentru bebelusi a facut o reactie nasoala. De asta zic de crema nivea, ca noi le-am luat pe toate la rand (bubchen, oriflame, jhonsons, hemme, sanosan...) n-a mers nimic, mereu facea un fel de iritatie pe piele!
O perioada, la recomandarea medicului nu l-a mai dat cu nimic si totul a fost ok. Doar ca au aparut dupa o vreme cojitele de pe cap. Si la recomandarea matusii mele, am luat crema asta, la care de altfel ne-am si oprit. E tare buna, vei vedea...
Imi aduc aminte ca un medic dermatolog imi zicea odata ca daca intentionez sa-mi cumpar o crema de fata foarte buna, sa aleg una de copii, pentru ca acestea in mod special sunt fabricate cu mare rigurozitate si sunt foarte bune pentru pielea sensibila in general, indiferent de varsta, iar asta mi-a confirmat-o si o prietena de-a mea care este inginer chimist. -
exista din gama Mustela pt bebei crema Stelaker, speciala pt crustele de lapte. I-o aplici in fiecare seara dupa baita si
i-o indepartezi a doua zi dimineata, cu un servetel umezit cu putina apa. Este o gama dermatologica, cred cea mai buna de pe piata acum, dintre prod. pt bebelusi. Nu fac reclama, Stelaker-ul l-am folosit si eu pt finutul meu pt aceeasi problema si a fost minunat. Crustele trec de la sine, dar mai greu, in ceva vreme. -
Nu mai cheltui banii pe tot felul de uleiuri scumpe fara rezultate. Du-te in piata la tarani si ia o mina de tarite. Pune la fiert un castron cu apa si pune 2-3 linguri (chiar si mai mult) sa dea un clocot, dupa ce il racesti continutul (sa fie caldut), il strecori , il limpezesti pe copil pe cap si poti si pe corp fara sa mai dai apoi cu apa curata. Te asigur ca nu va mai avea matreata sau scoarta cum fac de obicei cei mici ,iar pielea lui va fi ca de matase.
-
Acum 17 ani,cand am nascut eu,nu erau atatea "minunatii",in schimb pt toate cojile,iritatiile si bubitele cel mai bun era uleiul fiert.Iei o sticla de sticla,pui ulei de care ai si o pui intr-o oala cu apa pe care o pui la fiert.Fetita mea avea rani in spatele urechilor,in spatele genunchiului,dar cu uleiul asta i-au trecut.Incearca-l!