nu stiu ce am....
-
0 0buna, am si eu o mica/mare problema si m-am gandit sa va cer si voua sfatul. in zona inghinala de o parte si de alta, am acei ganglioni (cred ca se numesc) umflati si ma dor. si au inceput sa ma doara la o zi dupa ce mi-a venit menstruatia. nu prea i-am dat importanta, dar acum ma pune serios pe ganduri. ce poate fi?
-
mititik la tine cum s-a manifestat? adica a aparut asa dintr-o data? ca la mine asa s-a intamplat. eu am 2, unul intr-o parte si unul intr-o parte. ma dor atunci cand pun mana, in rest nu ma deranjeaza. nici nu stiu la ce dr sa merg. oricum la dr de familie nu pot pt ca momentan sunt in alt oras, unde voi sta ceva vreme. tu la fel de dr ai mers? gineco?
-
Mi se umflase si mie unul la un moment dat si nu din epilat inghinal fiindca nu ma facusem cu ceara. Mi-a trecut cam la 2 saptamani. a inceput sa se reduca treptat. era destul de vizibil si parca sa zic ca ma si durea putin. Cauze pot fi multe. Chiar si anexita e una din ele. Dar, evident pot fi si infectii sau afectiuni mai grave. Doctorul pe care l-am intrebat eu la vremea respectiva (prin telefon) mi-a zis sa nu ma alarmez, dar asta nu e un criteriu. In general cand se umfla ganglionii e clar ca are loc un proces inflamatoriu sau infectios in zona respectiva, mai mult sau mai putin grav. Nu trebuie sa intri in panica neaparat, nu cred ca e ceva grav. Daca te-ai epilat inghinal, e o mare probabilitate sa fie de acolo. Eu de-asta am si renuntat. Mai bine evit chestii din astea ca nu se stie. Ma dau cu lama chiar daca creste mai repede. Am cunostinte care au patit asta din epilat inghinal. Au patit si la axile aceeasi chestie si intrasera in mare panica.
-
Da, elenus, si la mine tot din senin a aparut. M-am trezit intr-o zi ca ma jeneaza ceva in zona si ma durea cand puneam mana. Am fost la doctorul de familie, la ginecolog si la un urolog. Mi-am facut si analize si nu mi-a iesit nimic. Ginecologul si apoi si o farmacista mi-au spus ca cel mai probabil s-a intamplat de la epilatul cu ceara; l-am deranjat cand am smuls ceara si asta a fost. Acum ma fac cu crema, desi nu prea imi convine.
Mie urologul mi-a recomandat sa iau si o saptamana ampicilina ca sa retraga mai repede.