Dureri de gat, nas infundat

•  
    • 72 mesaje
    6 Oct 2003, 08:03
    2 0
    Buna, fetelor!De cateva zile ma doare f tare gatul, ca sa ni mai zic de nas.Am mers la farmacie si mi-a dat pastile orbit.Bineinteles,am ramas cu aceleasi dureri de gat.Va rog tare mult, recomandati-mi ceva, ca medicul meu de familie e plecat din tara si pe mine ma inebuneste gatul si nasul. Pa, si o zi perfecta!
  •  
    • 5 mesaje
    6 Oct 2003, 09:10
    2 0
    Cred ca ai o raceala sau gripa . Si eu am avut acum 2 saptamai aceleasi simptome .
    O chestie super pentru durerile de gat este laptele cu ou : un galbenus de ou se freaca cu o lingurita de miere sau 2 lingurite - depinde cum iti place si apoi se toarna incet lapte cald ( nu foarte fierbinte ca se coaguleaza galbenusul si se pierd multe din proprietatile mierii ) . Trebuie sa-l bei atunci , cat mai cald , si sa nu mananci dupa cam 20-30 de minute cel putin .

Si pentru nas incearca CEDOVIX . Le gasesti la farmacie sunt niste "bomboane" care contin menta si eucalipt iti desfunda nasul si au si efect de desinfectare a gatului .
    Sau "paracetamol sinus " . Intreaba farmacista despre asta , sau cere-i prospectul si uita-te pe el .

Iar daca dupa 2-3 zile nu observi nici o ameliorare du-te la doctor! Chiar daca medicul tau este plecat exista cabinete medicale particulare sau policlinici cu plata .
  •  
    • 248 mesaje
    6 Oct 2003, 14:55
    1 2
    Pentru dureri de gat este foarte eficient Hexoraletten (sunt niste pastile care se sug, dar mai eficiente decat Strepsils), iar pentru nas exista Rinotusin forte (care contine exact ce contine Paracetamol Sinus, plus ceva contra tusei). Daca in 2-3 zile simptomele nu trec, atunci chiar trebuie mes la doctor, pentru ca inseamna ca e o complicatie a racelii.
  •  
    • 73 mesaje
    7 Oct 2003, 11:04
    0 0
    Am avut aceeasi problema saptamana trecuta. Am luat fenosept pentru gat, paracetamol sinus (foarte ieftine) si pentru nas spray nazal olinth (e ceva mai scump dar eu zic ca merita; e singurul care nu-mi irita nasul). Oricum nici o recomandare nu inlocuieste medicul; mai ales daca simptomele persista!Sa te faci bine si sa fii iubita!
  •  
    • 85 mesaje
    9 Oct 2003, 14:56
    0 0
    Buna fetelor,
    pana v-am raspuns eu, cred ca v-ati facut bine...
    Si eu sunt in aceeasi situatie, dar de fapt am luat-o de la partenerul meu, care nu este egosit de loc...
    Cred de fapt ca este ceva in aer, sunt multi care au probleme. Eu pe el l-am tratat cu antibiotice, avea febra mare, dar eu, mi-am facut un cockteil "Molotov" din Sirop de Patlagina+ Sirop Expectorant + Sirogal pentru tuse, iar pentru gat "Proposept",
    astazi mi-au venit intariri, mi-au luat parintzii mei "OSCILLOCOCCINUM" un produs homeopatic pentru stari gripale, nu are nici o interdictzie pentru nici o boala si nici o varsta. Am mai luat si toata iarna nu am mai avut probleme.
    Succes si sanatate multa!