Sarcina extrauterina:dupa cat timp ramai
-
0 0Buna tuturor Evelor,
Am 23 ani si in ianuarie 2007 am fost operata de extrauterina. M-am ales cu acesta "surpriza" dupa ce m-am chinuit cateva luni sa raman insarcinata....chiar ne doream un bebe...
Dar, trecand peste suferinta pe care am indurat-o si care inca isi face simtita prezenta, va rog sa imi oferiti si voi cateva informatii/sfaturi daca ati auzit sau din pacate ati trecut prin acesta experienta. Mie dr. mi-a spus la controlul facut la o luna dupa operatie ca totul este ok... si ca dupa cateva saptamani pot incerca din nou sa raman. Totusi am dubii, pentru ca eu am auzit ca trebuie sa treaca cel putin 6-12 luni...Chiar nu stiu ce sa mai cred..Va rog, ajutati-ma -
Anushka,am patit si eu in 2005 o astfel de surpriza, chiar cand ne hotarasem ca vrem un bebe.In fine,nu am stiut nimic, s-a rupt trompa uterina si m-am trezit operata de urgenta, binenteles ca s-a indepartat total o trompa.La 3 luni dupa, doctorul imi spunea ca este ok si pot ramane din nou, insa nu s-a mai intamplat sa raman, pana acum.Oricum, parerile sunt impartite, am fost odata de urgenta la spital si m-a bestelit o aiurita de asistenta, ca eu nu stiam ca trebuie sa ma protejez 1 an, ca nu am voie sa raman???Eu am preferat sa nu-mi mai bombardez organismul cu anticonceptionale si uite ca oricum nu s-a intamplat....Se spune ca nu se reface musculatura, daca esti operata clasic,insa nu-i taiat si uterul ca la o cezariana, asa ca Doamne ajuta sa ramai cat mai repede, ca inteleg ca au trecut 3 luni de cand s-a intamplat.Mai vorbim, te pup si fi tare ca stiu prin ce treci!!!
-
Multumesc fetelor.
ainigriv si eu tot la urgente m-am trezit si in 2 ore m-au si operat. Nu mi-a indepartat total trompa...cica a taiat doar partea plesnita(oricum nu mai functioneaza), si mi-a curatat-o si pe cealalta. La asa ceva chiar nu ma asteptam, dar asta se intampla cand te neglijezi si nu mergi periodic la medic. Inainte de a ma externa si mie mi-a spus o asistenta sa ma protejez cel putin un an ca s-ar putea sa patesc la fel. Dar dr. la control mi-a spus ca s-a redus inflamatia si mi-a dat flamexin si ketonal sa iau 3 luni,doar la menstruatie.Mi-a mai zis ca nici nu se pune problema de anticonceptionale ca mi-ar face mai mult rau decat bine.As vrea sa o cred, dar mi-e foarte frica sa nu mi se intample iar...doamne fereste! Dar, totusi,parca as avea incredere in ea pentru ca si ea a fost operata de extrauterina. Va poop si mai vb