parodontoza

•  
    • 2 mesaje
    17 Apr 2007, 10:49
    0 0
    ce stiti despre acest subiect?
  •  
    • 10 mesaje
    17 Apr 2007, 16:52
    0 0
    buna ,am 30 ani si am paradontoza.Se mai numeste si boala dintilor sanatosi ,adica eu nu am nici o carie sau plomba..sa nu mananci fierbinte sau f rece ,spalat de 2 ori pe zi cu paradontax. Spalarea dintilor se face de la gingie in jos timp de 5 minute...niciodata direct pe gingie...daca ai gingia deja rosie trebuie mers la stomatolog..exista niste injectii..sunt cam scumpe , dar merita.Eu personal nu am deocamdata nevoie. Doctorul mi-a spus ca deobicei se manifesta dupa 35 ani.
  •  
    • 2576 mesaje
    17 Apr 2007, 17:38
    0 0
    Confirm partea cu boala dintilor sanatosi.
    Adaug ca, daca ai parodontoza trebuie sa faci detartraj o data la 6 luni si curatat intre dinti cu ata cel putin in fiecare seara. Cu spalatul dintilor, in Vest te sfatuieste pe dos. Spun ca pasta antiparadontoza nu ajuta (pe mine m-a ajutat) dar spun sa-ti cumperi o perie moale de dinti si sa freci si gingiile cand te speli pe dinti (si mie mi se spusese in Romania sa nu ating gingia la periaj). Exista si niste periute subtiri cu care faci masaj la gingie intre dinti. In Romania gasisem o
    d-na doctor pe Barbu Vacarescu care imi daduse o reteta pentru o lotiune de dat pe gingie (nu retin numele, este vorba de multi ani in urma) acel tratament a oprit evolutia bolii dar nu a vindecat-o. De vindecat s-a vindecat (dar nu complet am sarit vreo doua detartraje si si-a aratat usor coltii din nou, dar a trecut dupa detartraj si masaj) cu curatat de tatru pana sub gingie (ca o tortura medievala) si amputarea gingiei bolnave (acum ca mi-am adus aminte trebuie neaparat sa-mi iau din nou timp la dentist).

Eu eram foarte tanara si avusesem doua exemple in familie care ramasesera fara dinti la 36 de ani. Dintii jos fata se leganau deja. Aparent sunt "their poster child". Mi-au mai zis ca tratamentul nu prea functioneaza la fumatori si ca cineva cu parodontoza ar trebui sa nu fumeze.