DEPO-PROVERA
-
3 Oct 2003, 10:160 0A folosit cineva Depo-Provera(contraceptiv injectabil).are efecte secundare?Ingrasa?Vreau si eu cat mai multe informatii despre el.
-
3 Oct 2003, 10:58Draga Ancutza,
Nu sunt medic si nici nu am folosit acest produs, dar iti voi da niste informatii din Agenda Medicala, referitoare la acest produs.
Se administreaza o data la 3 luni, si intr-adevar scrie ca ingrasa. De ex. la o greutate medie de 60 kg, dupa un an de tratament, se ia in greutate cam 2-2 1/2 kg, dupa 2 ani cam 3 1/2 etc.
In schimb, este foarte sigur ca metoda contraceptiva. Din studiile facute, reiese ca dintre femeile care au folosit acest produs, nici una nu a ramas insarcinata. Mai zice ca se modifica si sangerarea menstruala.
Ca orice ce produs, prezinta avantaje si dezavantaje. Ideea e ca trebuie sa consulti un medic inainte si sa-ti faci analizele (test Papanicolau, san, organe pelviene). Dar pentru intrebarea ta, daca ingrasa, raspunsul este da.
Sper ca ti-am putut fi de folos.
Pupici -
2 Dec 2003, 12:52Da, intr-adevar, asa e, ingrasa ,asa cum ti-a raspuns cealalta colega de forum. Eu nu am luat, a luat sora mea si a luat bine in greutate. Dupa ce nu a mai luat ( si-a pus sterilet), a facut ceva eforturi ( dar mai mult sport, nu cure ) ca sa dea jos din greutate...