nu stiu daca topicul merge aici..

•  
    • 95 mesaje
    14 Apr 2007, 19:19
    0 0
    dar find vorba de sanatate indraznesc sa intreb totusi..am un caine care intr-adevar acum cateva saptamani a fost tavalit de niste maidanezi si a venit acasa cu ceva sange, smocuri de par rupte etc..asta s-a intamplat ziua, iar pe seara era ok. il durea acolo unde i-au fost smulse smocurile de par, dar am dat cu unguent si i-a trecut. insa ieri am vazut in partea stanga, putin mai jos de gat o umflatura nu foarte mare, dar vizibila. am pus mana, am apasat dar nu a reactionat deloc si mi-am dat seama ca nu doare..e ceva grav? are legatura cu tranta primita de la maidanezi sau e altceva?
    vreau sa l duc la veterinar, sa i faca o ecografie sau ceva, dar poate fi tumora? eu ma gandesc ca la oameni, nu stiu daca e asa..stie careva ceva?ati mai patit-o la animalutzele voastre?ms mult pt raspunsuri
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Apr 2007, 19:37
    0 0
    lady, daca esti sigura ca umflatura nu era acolo dinainte de incaierarea cu maidanezii, atunci poate fi un hematom (o acumulare de sange rezultata in urma spargerii unui vas sanguin - pe locul unei muscaturi care n-a perforat pielea, in cazul asta) care de obicei se resoarbe in timp. totusi, unele hematoame nu se resorb si trebuie inlaturate chirurgical, in cazul in care medicul decide ca e necesar.

(catelusa mea face unori mici hematoame in locul unde i se fac vaccinurile sau cand se loveste din neatentie in timp ce se joaca. tot ce fac este sa i le masez usor din cand in cand si in felul asta ii trec in 1-2 saptamani.)

ar fi trebuit sa mergi la veterinar imediat dupa incaierare, pentru ca maidanezii care l-au muscat pe cainele tau cu siguranta ca nu erau vaccinati si, deci, ar fi putut sa-i transmita cine stie ce boli.

nici acum nu e prea tarziu sa il duci, pentru un consult general si examinarea umflaturii aceleia. sunt cel putin 2 elemente care pot da de gandit: localizarea hematomului in zona gatului (pe unde trec multe vase de sange importante asupra carora hematomul ar putea exercita o presiune cu efecte secundare nedorite) si faptul ca, daca era vorba de un hematom usor, atunci ar fi trebuit deja sa treaca de la sine, dupa atata timp.

multa sanatate cainelui tau!