e posibil menopauza?!

•  
    • 114 mesaje
    13 Apr 2007, 17:13
    0 0
    Fetelor, de cateva luni imi vine c.m. din ce in ce mai putin.Vreo cateva zile mi-a venit 2 zile si 1/2, iar luna trecuta 1zi si1/2 si f. putin(scuze pentru detalii).Problema e ca de luna trecuta si sanii mei s-au cam lasat si parca sunt f. moi.Ca termen ciclul imi vine la 30 zile + ,- o zi, desi pana acum un an imi venea la 28 zile ceas.Am doar 37 ani si sunt f. speriata ca intru la menop. E posibil astea sa fie simptomele?Stiu ca se poate intra in menop. la varste si mai fragede, dar mama mea a intrat la 47 ani si am auzit ca si fiica intra cam tot atunci.Please, dati-va si voi cu parerea.Cel mai tare ,a ingrijoreaza faza cu sanii.Nici nu ma mai dor inainte de c.m.,nu am nici un simptom ca mi-ar veni.Va pup!
  •  
    • 114 mesaje
    15 Apr 2007, 08:30
    0 0
    nu imi raspunde nimeni?Sau sunt numai fete tinere aici?Va pup!
  •  
    ts
    • 109 mesaje
    15 Apr 2007, 11:26
    0 0
    Sigur ca se poate sa intri la menopauza chiar si la 37 de ani, cel mai bine ar fi sa mergi la medic, nu te poti baza pe cunostintele unor persoane care nu au pregatirea necesara. Altfel daca vrei sa verifici poti face un FSH in ziua a treia de menstra, rezultatul va arata daca intri la menopauza sau nu, oricum si medicul iti va cere aceasta analiza, fara ea nu poate stii ce se intampla cu tine.
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Apr 2007, 12:38
    0 0
    yubyleata, o cura de slabire, oboseala sau stresul pot avea efecte similare.

si eu tot 37 de ani am si ma sperie si pe mine perspectiva menopauzei - dar am luat decizia sa merg la medic de la primele semne, ca sa imi dea suplimente hormonale, in asa fel incat, chiar in lipsa menstruatiei, sa diminuez pe cat se poate efectele menopauzei (osteoporoza, obezitate, pilozitate excesiva, varice etc).

batranetea face parte din cursul firesc al vietii, asa ca lucrul cel mai intelept este sa o acceptam si sa cautam sa ne-o traim cat putem de frumos.
  •  
    • 2576 mesaje
    15 Apr 2007, 12:49
    0 0
    Vezi ca s-a discutat despre menopauza la familie "Femei peste 40 de ani". Poti eventual sa mai lansezi o intrebare acolo.

Si eu sunt cam in aceiasi situatie cu tine dar sper ca este din cauza ca am oprit anticonceptionalele.
  •  
    • 114 mesaje
    15 Apr 2007, 23:13
    0 0
    Dragele mele,
    Va multumesc mult pentru raspunsuri.La doctori am tot fost, am facut si FSH si nu stiu nimic.Am fost si la ginecologi si la endocrinologi, dar nici unul nu mi-a spus nimic.La aceleasi analize, doi medici mi-au dat raspunsuri total opuse.Unul mi-a zis ca am prea multi estrogeni, celalalt ca nu am deloc.Sunt chiar disperata.Faza aia cu sanii e chiar cea mai dureroasa, mai ales ca eu aveam niste frumuseti de sani, tari si plini, iar acum sunt f. moi si f. lasati.Stiti vreun ginecolog bun, (am mai intrebat) in Bucuresti care sa aiba rabdare sa te asculte?Si un cabinet privat de endocrinologie?Cum trebuie sa fie FSH?Va pup si va multumesc inca o data.
  •  
    • 678 mesaje
    16 Apr 2007, 10:11
    0 0
    Ai luat cumva anticonceptionale o perioada mai lunga? Si acesta poate fi un motiv. Iti spun asta pentru ca si eu am patit acelasi lucru pe la 38-39 de ani. In timp s-a reglat totul dar la inceput m-am speriat si nici un doctor nu stia care este motivul pana cand s-a gandit unul sa ma intrebe daca am luat pilule.
  •  
    • 10 mesaje
    16 Apr 2007, 17:38
    0 0
    Pentru revenirea ciclului menstrual normal, documenteaza-te si procura-ti de la plafar tinctura de branca ursului.S-a scis de multe ori in Formula As despre acest PANACEU romanesc natural pe care multe persoane il ignora si care a redeclansat c.m. la femei trecute de mult de varsta la care se instaleaza menopauza.Eu iti scriu din experienta proprie, am depasit 50 de ani si nu sunt inca in perioada aceea considerata de majoritate drept inceputul sfarsitului.Sunt exemple pe care le poti urma sau nu, tu nu ai decat dificultatea de a alege.
    Succes, oricum!
  •  
    • 114 mesaje
    18 Apr 2007, 17:03
    0 0
    Buna!
    Nu am luat pilule, dar am avut un sterilet pana acum un an.De la acela sa fie?Tinctura de branca ursului trebuie sa ti-o recomande un medic?Sau cum se ia?Cat timp?Multumesc pentru raspunsuri!