ce analize ginecologice se fac anual?

•  
    • 150 mesaje
    1 Oct 2003, 12:09
    0 0
    tot se scrie ca este recomandat sa se faca control ginecologic anual, dar din pacate de cate ori mergem la ginecolog doar se uita si nu prea iti recomanda anumite analize.
    si asta o spun din proprie experienta.
    daca stiti ce trebuie cerut medicului ginecolog la controlul anual va rog sa scrieti aici pentru a ne lamuri toate, poate voi stiti ceva ce eu nu stiu sau stiu gresit.
    eu stiu ca trebuie facut:
    -analiza secretiei
    -testul papa nicolau
    -colposcopia
    ce ar mai fi?
    va astept.
  •  
    • 83 mesaje
    1 Oct 2003, 18:54
    0 0
    Pe langa analizele de mai sus pe care le consider esentiale eu cred ca e bine sa faci si o ecografie (cam de doua ori pe an!!) pentru a depista un posibil chist si nu strica ca doctorul sa-ti palpeze si uterul si ovarele pentru a simti daca sunt in limita normalului. Am intalnit si eu doctori care se uita si spun- "da, ai o rana pe col", "da, ai o anexita", chiar "da, ai streptococ hemolitic de grup B" si nimic mai mult. Sau doctori care recomanda anticonceptionale fara sa-ti ceara o analiza a sangelui in prealabil. Dar nu sunt toti asa, important este sa-i gasesti pe cei buni si sa-i vizitezi cand simti ca ceva nu este in regula pentru ca sanatatea ta conteaza mai mult decat orice.
  •  
    • 150 mesaje
    3 Oct 2003, 14:03
    0 0
    multumesc mult pentru raspuns.
    stiam si de ecografia transvaginala dar nu stiam ca se face anual.
    multumesc.
    sa inteleg ca tot ce am enumerat pana acum este tot?
    nu mai stie nimeni nimic in plus sau doar acestea sunt necesare anual?
  •  
    • 150 mesaje
    8 Oct 2003, 09:53
    0 0
    evelor voi nu stiti sau nu va faceti analize?> ce se intampla de nu ziceti nimic?
  •  
    • 354 mesaje
    8 Oct 2003, 10:44
    0 0
    Pai,cred ca astea sint...Daca rezultatele nu sint bune,atunci mai faci si alte investigatii.
    Intrebarea este altaaca sintem bine-sanatoase,mergem la doctor?La cit timp avem,cele mai multe mergem doar cind apare vreo problema.
    Sa nu sariti cu gura pe mine,dar asa e!Am colege,prietene pe care nu le-am auzit o data ca se duc la ginecolog sau la dentist doar asa,sa vada daca e totul ok.Si recunosc,si eu fac la fel!(de exemplu,Papanicolau mi-am facut anul asta si acum doi ani-deci am sarit un an!)
    Cred ca nu sint chiar atit de emancipata pe cit imi doresc sau cred ca sint...Mea culpa!
  •  
    • 150 mesaje
    9 Oct 2003, 11:59
    0 0
    da asa trebuie facute, o data pe an chiar daca nu ai probleme, este preventiv.