Alzheimer
-
7 Apr 2007, 21:430 0E dureros sa ai in familie un membru care sufera de boala asta nenorocita .. Daca trece cineva prin asa ceva, as vrea sa vorbim daca sunteti dispuse bineinteles
-
8 Apr 2007, 11:44bunicul meu a avut boala asta, stiu ca este foarte dureros, daca vrei putem vorbi mai mult, scrie/mi pe mailul de aici mirmo@eva.ro
-
9 Apr 2007, 23:44Ai avut pe cineva in familie?
Bunica mea sufera de aceasta boala... e foarte greu...mai ales ca o vedem pe zi ce trece cum se stinge, cum i se agraveaza boala...
Oricum, bunica mea e pe ultima suta, nu mai are de trait mai mult de o luna!
Este o boala f nenorocita!
-
10 Apr 2007, 08:40mai, spuneti-mi si mie cum se manifesta la exterior boala asta.ca bunicamea are o parte din simptome, din ce am citit eu pe net.uita , luam de la cap discutia anterioara dupa 5 minute, uita ca a mincat, o ia de la cap cu masa, nu frea sub nici o forma sa inteleaga ca lumea s-a schimbat, crede de vecinu de linga ca o spioneaza si ca foarte curind o sa-i ia maul ca sa-i ia casa etc.
Ceva de genul asta e boala asta? -
10 Apr 2007, 09:49"uitucenia" este intr-adevar un simptom in alzheimer dar de baza este dezorientarea adusa la extrem. bunicul meu de exemplu nu mai stia sa faca lucruri simple: nu mai stia sa formeze un numar la telefon, incepea de exemplu sa formeze inainte sa duca receptorul la ureche. de asemenea ratacea lucrurile isi punea portofelul undeva, uita unde, si venea la noi acasa ingrozit ca l-a pierdut. cel mai frica imi era de faptul ca nu era deloc atent iar pe strazi mergea ca si cum ar fi gonit de cineva. in fata blocului se cam ratacea, dupa cum am spus dezorientarea este mare. de asemenea nu mai au simtul lucrurilor simple, nu se imbraca adecvat isi punea lucrurile aiurea si la fel raspundea si la intrebari. din pacate este o boala cu care nu prea ai cum sa lupti.