Chlamidia trachomatis
-
0 0Buna fetelor, sunt distrusa nici n-am apucat sa ma bucur k am scapat de chist si aflu ca analiza chlamidiei mi-a iesit pozitiva....sunt fff ingrijorata..am tot citit k provoaca sterilitate si k scapi de ea mai greu..d-rul mi-a prescris sumamed 3 pilule si mi-a zis k imi trece bine ar fi dar sunt f ingrijorata...voi ati mai avut asa ceva? cum ati scapat de ea? multumesc
-
buna! nu vreau sa te sperii. eu am avut aceasta infectie si mi-a trecut destul de greu, mai exact dupa 3 cure de tratament. vezi ca trebuie sa se trateze si partenerul neaparat. si foloseste prezervativul pana cand esti sigura ca ati scapat amandoi de infectie. eu am luat cate 2 tipuri de antibiotice cate 7-10 zile pe luna. si asta de 3 ori pana am scapat.la cabinetul unde merg eu erau femei care se tratau si a 5-a oara. asa ca: mare grija! nu e de joaca! sanatate!
-
Iti multumesc aghionana pt raspuns. Imi este teama sa-mi nu-mi fi afectat fertilitatea aceasta chlamidie mai ales k nu stiu de cand o am..acum sunt sub tratament cu un alt antibiotic pt anexita dar d-rul a spus k dupa 2 sapt
abia sa incep cu sumamed..si nu inteleg de ce a spus sa iau doar 3 pastilute l-am intrebat si a spus k e sufucient k asa s-au vindecat si alti pacienti afectati de chlamidia..oricum pastram legatura multumesc mult -
ma pregateam sa incerc a deveni mamica, si am zis sa-mi fac cateva analize ca sa nu am pe parcurs probleme cu sarcina. am luat deja de o luna acid folic, mi-am facut papanicolau si a iesit bine, mi-am facut secretia si a iesit bine si aceasta si ieri am primit rezultatul de la chlamidia - POZITIV. ne-a dat sa luam, si mie si sotului meu, timp de 7 zile cate o pastila pe zi de doxicilina. sunt foarte speriata caci tind sa cred ca am de mult timp aceasta bacterie. am auzit ca nu te joci cu ea, ca trece foarte greu si ca poate duce la infertilitate. mi-e teama caci eu aveam o scurgere cam abundenta dar medicul ginecolog imi spunea ca este de la anticonceptionale, ca asa e normal. sunt sigura ca era de la chlamidia. eu papanicolau si secretie mi-am facut in fiecare an, si daca stiam ca pentru chlamidia trebuie analiza speciala, mi-o faceam mai demult. acum dupa tratament o sa ma duc sa-mi refac analiza, dar daca mie imi trece si sotului, nu? din urina se poate depista?
-
da, dar doar la medsana se face analiza si din urina. sau, mai exista un laborator, se numeste genetic lab (il gasesti pe net) care depisteaza prezenta propriu-zisa a bacteriei in organism. toate celalalte teste din romania masoara prezenta anticorpilor creati la prezenta chlamydia. e mai piperat insa pretul la genetic lab, vreo 1500 lei
ar trebui sa-ti verifici trompele daca suspectezi ca ai de multa vreme infectia. macar o ecografie transvaginala care sa excluda posibilitatea hidrosalpinxului.
sanatate -
deci nu luam pastile dupa ureche. asa ne-a prescris medicul ginecolog. si stiu ca si de la barbati se poate lua proba de secretie, dar al meu nu ar merge acolo nici sa il omori. si de asta intrebam daca se poate din urina sau sange. o sa incerc sa intreb la laboratoare. eu sunt din constanta. sper sa trecem cu bine peste faza asta si sa putem avea un copil, asa cum ne dorim din suflet.