mers la sala, dar... cum ?
-
0 0Salutare tuturor!
Am inceput si eu dieta acum o luna si jumatate; am scapat de vreo 7 kg acumulate mai ales pe abdomen si coapse. Problema e ca ma simt, in continuare, "diforma" - adica am niste surplusuri pe abdomen plus clasicele aripioare.
Exercitiile facute acasa sunt cam inutile... Ma gandeam sa ma duc totusi la sala.
Intrebare: ce sa fac acolo? Ma duc la aerobic? Ma duc sa "trag de fiare" pt anumite grupe musculare? Sau cum?
Ce ar trebui sa fac ca sa-mi modelez putin corpul ( pierderea de kg fiind pe locul 2)? -
raspund din experienta mea. eu am facut aerobic adica tzopait pe acolo cat aveau ei sedinta, cam 45 min-o ora. in rest mai faceam separat exercitii pentru brate si piept cu niste gantere micute si pe aparatele alea mai lucram un pic pentru picioare, de fapt exact pentru acea zona cu aripioare. sunt niste extensii care se fac si care nu sunt asa grele. in rest mai faceam bicicleta, cu stepperul nu m-am impacat bine niciodata. nici trasul de fiare nu e de mine. eu am fost multumita de rezultat adica disparusera diformitatile din locurile esentiale.
-
Si cum se procedeaza? Iti faci abonamente diferite - unul pt aerobic, si unul pentru bicicleta, stepper, etc? Te supervizeaza cineva sau faci exercitiile de capul tau?
Intreb pentru ca nu am fost niciodata la "sala"; mentionez de asemenea ca nu sunt in Bucuresti, si ca, la modestul meu salariu de cadru didactic, nu am de gand sa investesc mai mult de 50 RON / luna in mersul la sala. Deci... la ce ar trebui sa ma astept in conditiile astea?
-
uite in cazul meu era acelasi abonament pentru toate chestiile astea deci nu plateam separat. este bine sa vorbesti cu instructorul sa ii spui cam ce te intereseaza si daca se pricepe (si ar trebui) atunci iti va recomanda ce sa faci si cat. eu m-am descurcat cu banii super ok atunci in perioada aia si eu lucrand in invatamant si nu a fost asa un efort. insa nu prea stiu preturile de acum dar si eu intentionez sa ma reapuc din toamna. succes!
-
Buna
Este a doua oara cand iti scriu , se pare ca prima data nu am avut succes , mi se blocase calc si nu a reusit sa trimita mesajul , nu-i nimik mai incerc o data
Iti spuneam ca si eu ma duc la sala , dar in comparatie cu tine eu vreau sa ma ingras
Iti recomand aerobic , deoarece acolo ai mai multe sanse sa scapi de kg in plus pe care zici ca le ai , deoarece '' topaind '' asa cum a mai zis o Eva , transpiri mult si in felul acesta slabesti , in schimb daca vei alege fitnessul vei lucra fiecare categorie de muschi in parte si in felul acesta iti vei mari masa musculara , si cred ca nu iti doresti asta acum
Te sfatuiesc sa te duci la aerobic si dupa ce ai scapat de kg in plus sa te apuci de fitness ca sa iti modelezi corpul asa cum iti doresti
Stai linistita ca o sa ai un antrenor care te va ajuta , atat l aaerobic cat si la fitness si in functie de dorintele tale el te va sfatuii cum si ce sa lucrezi
Bineinteles pe langa asta tb sa ai grija si cu alimentatia adika : sa renunti la ciocolata , cipsuri , MC Donald's , etc si sa mananci : dimineata hidrocarbonati , la pranz proteine ( carne pui , peste si vita ) si seara vitamine ( salate , lactate )
Tb sa renunti si la sucuri cu acid si sa bei multa apa plata
In felul acesta vei avea corpul pe care ti-l doresti
Tb sa ai multa ambitie ca sa reusesti
Vreau sa iti spun ca eu ma simt f bine cand ma duc la sala , am energie si in plus ma ajuta si psihic
Saptamana asta din pacate nu ma duc pt ca tin post si ca sa faci efort ai nevoie de o alimentatie pe masura ca altfel nu rezisti efortului , cel putin la mine asa se intampla
Vroiam sa iti mai spun ca eu acum fac de 3 ori pe sapt si antrenorul mi-a facut un program strict : 1 zi lucrez alte cat de muschi , 2 zi alte cat si a trei a zi cu totul atceva , niciodata nu fac acelasi lucru ( la inceput , cateva sedinte ai sa lucrezi toti muschi ca sa ii obisnuiesti cu efort )
Sper ca ti-am fost de folos
Ne mai auzim
Te pupik si sa imi spui ce ai hotarat sa faci -
Multumesc, Aditza, pt sfaturi. Voi tine cont de ele.
Dieta a fost ok - nu m-am culcat niciodata flamanda, am reusit sa renunt destul de usor la alimentatia nepotrivita si cu mirare descopar ca tentatia unor cartofei prajiti sau a unei ciocolate nu mai e atat de mare ca mai demult
Am slabit deja 7 kg - si sunt f incantata. Sunt inca cu cateva kg peste "tonajul" la care am fost mai demult si ma simteam super. Nu vreau nici sa-mi stresez organismul prea mult cu dieta - asa ca m-as multumi sa raman la greutatea asta, atata timp cat lucrez putin zonele-problema.
Dupa Pasti ma duc la sala - am nevoie de asa ceva, si ca un gest facut "pentru mine", si dintr-o nevoie de a umple timpul liber ( dintr-o data, prea mult... dupa ce un "el" a plecat din viata mea, fara preaviz ).
Va pup! -
Salutare
Copildulce ...... esti chiar o dulce !!!!!!!!!!!
Ma bucur ca ti-au fost de folos sfaturile mele
Cred ca ar fi cazul sa te gandesti numai la tine , mai ales daca ai avut si o deceptie in dragoste , asa cum ti-am mai zis te ajuta mult si din pct de vedere psihic
Banuiesc ca te-ai ingrasat si pe sistem nervos
Te-am pupat ai grija de tine , un paste fericit si sa vi cu vesti ok ? -
nu, aditza, cred ca am slabit "pe fond nervos"

castigul in kg a fost in perioada in care eram cu el - relatie confortabila (" te plac asa cum esti "), multe iesiri in oras la pizza, mancat copios seara pe la 7-8 cand iesea el de la servici, etc
acum incerc sa remediez situatia...
sa ajung la greutatea mea ideala (de acum 2 ani ) ar fi cam dificil - mai ales ca asta psp sa mai slabesc inca 10 kg. nu stiu nici daca organismul meu e in stare de un astfel de efort, nici daca merita...
m-as multumi sa scap de inca 4-5 si sa remodelez zonele cu probleme. sper sa-mi iasa
-
Ce simpatica esti !
Eu sunt convinsa ca pana la urma o sa iti iasa ceea ce iti doresti
Dar daca nu sunt [prea indiscreta cate kg ai ? si la cat ai vrea sa ajungi ?
Eu de ex am 48 si as vrea sa mai ma ingras ca mi se pare ca sunt slaba , insa am prietene cu 48 care spun ca sunt grase , asa ca poate te numeri si tu printre acestea
Pup si incearca sa gusti manacrica buncii .......... -
clarificari:
am 1,66 inaltime... si pana recent eram "fericita" posesoare a 71-72 de kilograme. acum am 63-64 si incep sa ma simt confortabil
nu am slabit intr-o luna, ci in aproape 2 - cura am inceput-o la cateva zile dupa sf. valentin, dupa ce mi-a dat floricica papucii - psp ca si asta a contribuit putin la scaderea in greutate.
nu am tinut o cura anume, ci doar am renuntat la mancatul tarziu, la shaorma si hamburgeri, la dulciuri, la paine si paste, la cartofii prajiti cei de toate zilele...
acum, dupa cum spuneam, as vrea sa mai dau jos niste kg. ideal ar fi sa ajung la 54-56, dar nu am de gand sa ma chinui cu diete stricte sau sa stau nemancata pt a-mi atinge scopul. m-as multumi si cu 59-60, daca as reusi sa dau jos burtica si aripioarele prin exercitii fizice...
vom vedea!
-
aaa... uitasem
nu ma tenteaza ideea cu inotul.
1. nu stiu sa inot. de-abia reusesc sa ma mentin la suprafata in piscina, tinandu-ma cu mana de bara
2. mi-ar fi jena sa defilez in costum de baie, la cum arat acum. nu vreau sa jignesc simtul estetic al vrenui privitor
insist pe ideea cu sala! sa vedem ce gasesc, dupa pasti, prin craiova... -
Olteanca de-a mea!
copil_dulce ma bucur mult pentru tine ca ai reusit sa slabesti atat de mult!
in legatura cu ex-ul, priveste partea buna a lucrurilor, te-a ajutat sa arati mai bine! si crede o cunoscatoare a mii de diete: kg date jos de suparare sau stres nu se mai pun la loc! la mine a functionat.
multa bafta si nu da inapoi! daca iti doresti sa mai slabesti inca 10 kg, fii sigura ca poti! -
salutare,hai sa recunoastem ca daca reusim sa ne impunem sa facem sport ne simtim mental mult mai bine.Asta e cel mai important,iar corpul nu mai zic ,de la o zi la alta se remodeleaza.Daca inainte de miscare va ungeti cu CREMA EXTRFORTE PENTRU SLABIRE SAU CU CREMA ANTICELULITA CU IEDERA de la Ardes Cosmetici rezultatul te asigur ca nu va intarzia sa apara.succes si intrati pe www.ardes.ro
-
buna, evelor!
mi-am facut abonament (pe 2 sapt, deocamdata) la sala, si de maine incep. am ales o combinatie de aerobic + fitness, asa cum mi-ati recomandat voi si antrenorul de acolo...
sa nu radeti, insa deja intrezaresc o problema... am trecut prin sala de forta si nu am vazut nici o tipa - numai niste handralai muschiulosi si intimidanti...
voua nu vi s-a intamplat sa fiti in minoritate totala? cum faceti? ca eu am senzatia ca ma pierd toata... mai ales la conditia fizica pe care n-o am - trag de 2 ori de-un fier si cad in fund