cos purulent in interiorul gurii

•  
    • 518 mesaje
    28 Mar 2007, 09:18
    15 4
    Mi-a iesit de cateva zile in interiorul gurii un fel de cos, cu puroi. asa pare. ma doare si vad ca nu da semne sa treaca. ce poate fii? si cum sa scap de el? ca am senzatia ca ma roade.
  •  
    • 518 mesaje
    28 Mar 2007, 09:24
    3 0
    am cautat pe net si am aflat ca ce am eu poarta denumirea de afta bucala. ce sa fac sa-mi treaca?
  •  
    • 844 mesaje
    28 Mar 2007, 10:54
    1 0
    la copii mici se trateaza cu glicerina boraxata( de la farmacie)....poti incerca sa te speli pe dinti cu bicarbonat de sodiu!
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Mar 2007, 11:08
    1 0
    s-ar putea sa nu fie afta, ci un mic abces. mai demult, eu am facut unul pe cerul gurii, dupa ce m-am taiat rontaind o bomboana. a trebuit sa-l sparg, ca sa scap de el.

afta, de obicei, nu apare ca o singura pustula, ci apar mai multe, grupate sau raspandite prin gura, de obicei pe limba sau peretii interiori ai obrajilor.

la tine unde anume este localizata bubulitza? oricum, daca ai senzatia ca e o ulceratie ("te roade"), aproape sigur e vorba de afta si se trateaza asa cum a spus nycosia, mai sus.
  •  
    • 518 mesaje
    29 Mar 2007, 21:08
    2 2
    am incercat cu glicerina boraxata si nu am avut nici un rezultat. si parca sapa in continuare. e insuportabila. ma deranjeaza si cand mananc. nu stiu cum sa-ti explic exact unde se afla. pe interiorul buzei de jos, undeva pe la jumatate.nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa.
  •  
    • 3 mesaje
    29 Mar 2007, 21:53
    1 1
    Dupa descrierea facuta sigur e afta pentru ca si eu ma confrunt de ceva vreme cu aceasta problema. Intradevar pot sa apara pe interiorul buzelor si la nivelul limbii. Indiferent de locul unde apar sunt extrem de dureroase. Chiar zilele astea am una la nivelul limbii. Au fost dati cand am avut mai multe odata, durerea fiind pe masura.
    Am incercat si eu cu glicerina boraxata si cu o alta solutie pe care am luat-o de la farmacie dar nici un efect. Au un anumit interval de timp in care apar si evolueaza apoi dispar fara sa intervin .
    Chiar daca le am de multa vreme nu am reusit sa ignor durerea deoarece e foarte puternica. Asa ca te inteleg.
    Eu am fost si la medic care mi-a spus sa renunt la unele alimente, vinete, condimente si sa fac spalaturi cu bicarbonat de sodiu, insa nici un rezultat.
    Ceea ce imi doresc si iti doresc este ca cineva sa cunoasca un tratament impotriva lor si sa il posteze precum ca si aparitia lor sa fie cat mai rara.
  •  
    • 706 mesaje
    29 Mar 2007, 22:16
    1 0
    buna seara,sigur e afta,si mai da cu glicerian boraxata ca s-ar putea sa treaca mai repede.
    am mai patit si eu,m-am dat cu glicerina boraxata dar avand un gust nu tocmai bun am renuntat sa ma dau,am lasat sa treaca de la sine.Stiu ca dura cateva zile,ma durea cand mancam,nu mai aveam rabdare sa treaca.
    dar va trece,e de la alimente cel mai sigur,ai mancat fructe,legume nespalate sau altceva care organismului nu i-a priit.
    eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi,continua sa folosesti glicerina boraxata.
  •  
    • 84 mesaje
    30 Mar 2007, 10:27
    0 0
    mi se intampla si mie!!!
    si ma doare limba de morrr...abia abia mananc ceva sau beau...e super naspaaa!!
    nu am fost la doctor,da`am luat de la farmacie tot asa,glicerina boraxata(cu propolis are gust ceva mai bun)si stamicin...cica ar trebe de la ele...da`CAND??? ca ii asa enervant,cum imi misc limba ma doare...
    sper sa treaca cat mai repede si sa nu o mai patesc!
    sa va faceti si voi bine care sunteti in situatia asta si...pupici!
  •  
    • 518 mesaje
    30 Mar 2007, 12:17
    0 1
    nu e vorba ca ma ingrijorez. nu e o boala incurabila sau mai stiu e ce. dar e foarte stresanta aceasta afta. ma doare rau si ma enerveaza faptul ca nu pot sa mananc si sa beau caci ma deranjeaza tare de tot.sper sa treaca mai repede. mama mi-a spus sa-mi clatesc gura cu un alcool de 100 de grade pe care il avea ea prin casa, cu speranta ca o sa dispara bacteriile macar. dar mai rau mi-a facut. parca am mancat ceva fierbinte, asa imi simt gura.
  •  
    • 1364 mesaje
    30 Mar 2007, 15:04
    1 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 518 mesaje
    30 Mar 2007, 15:14
    0 0
    daca nu am mai patit asta, am incercat si eu, numai sa-mi treaca. o sa fac gargara cu bicarbonat, daca spui ca ajuta. o am cam de-o saptamana si vad ca nu vrea sa treaca.
  •  
    • 706 mesaje
    30 Mar 2007, 15:39
    0 1
    in nici un caz sa nu mai dai cu alcool,nu e bine.stiu ca la mine asteptam sa isi faca ea "damblaua" cum se spune,ma enerva si pe mine tare de tot,mai pateam asa cand mergeam la dentist si nu erau intrumentele sterilizate f bine.
  •  
    • 123 mesaje
    30 Mar 2007, 21:56
    0 0
    aftele se trateaza cel mai bine cu glicerina boraxata in care se amesteca 2 pastile de stamicina sau ceva echivalent, stie orice farmacista, sfaramate. insa, e bine sa mergi la doctor ca sa-ti dea un tratament pentru candidoza ca asta sunt de fapt aftele. daca ai apucat sa o ai, de fiecare data cand ai imunitatea scazuta va reaparea. poti sa faci si tratamente naturiste pentru ea.
  •  
    • 293 mesaje
    30 Mar 2007, 22:01
    0 0
    de ce nu incerci sa mergi la un medic,sigur iti poate da ceva bun pt ceea ce ai
  •  
    • 1964 mesaje
    30 Mar 2007, 22:51
    1 0
    Ia vit B6. In 3 zile iti trece !
  •  
    • 87 mesaje
    31 Mar 2007, 11:21
    0 0
    Eu am avut afte in toata cavitatea bucala si timp de 2 saptamani nu am reusit sa beau nici macar un ceai , slabisem atat de tare parca eram scheletul din laboratorul de biologie. In aceste 2 saptamani am mers la dermatologie, stomatologie si...in sfarsit am gasit o doamna doctor la ORL. care mi-a gasit leacul. Mi-a spus sa ma clatesc de 3-4 ori pe zi timp de 1 saptamana cu Tantum Verde( este o solutie verde , seamana cu apa de gura)si..asa am facut . Dupa 4 zile mi-au trecut si nu am mai avut probleme.
    Itit recomand aceasta solutie. Sanatate!
  •  
    • 84 mesaje
    31 Mar 2007, 14:36
    1 1
    eu am continuat cu glicerina boraxata si cu stamicin si nu ma mai doare asa tare...incepe sa imi treaca...asa am auzit si io insa,ca o sa reapara..
    si chiar nu vreauuuu!!!
    e asa enervant faza si inainte abia mancam cate ceva..si aia,asa...putin!
    sper sa se vindece cat mai repede si sa nu mai reapara...nu am mai avut pana acum asa...
    va pupacesc...o zi faina si un weekwnd cat mai placut va doresc!
  •  
    • 1094 mesaje
    31 Mar 2007, 16:00
    2 0
    Din punct de vedere energetic , afectiunile bucale sunt cauzate de un dezechilibru la nivelul chakrei gatului.
    Afectiuni bucale - dificultate in a accepta idei noi
    - concepte vechi, statute - persoanei afectate ii este greu sa acepte idei noi
    - nutreste de multa vreme ganduri nepotrivite fata de ea insasi sau fata de altcineva.Pentru rezolvarea problemei, identificati cauza, si rugati va sa aveti puterea de a transforma gandurile negative in ganduri pozitive, ce vor fi reflectarea respectului pe care il acordati Sinelui vostru.
  •  
    • 71 mesaje
    2 Apr 2007, 14:53
    0 0
    Eu recomand:
    - Hexoral Spray, dimineata si seara cate o pulverizare dupa ce mancati si dupa igiena gurii
    - Nurofen antiinflamator, 2/zi, dimineata si seara
    - dupamasa se poate face badijonari cu glicerina boraxata cu propolis.
    Se tine tratamentul minim 5 zile, pana la 10 zile.
    Insanatosire grabnica